PSD continuă să terorizeze Capitala chiar și fără „baronul de la metrou”! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată în 2020

2
2803
Gabriela Firea - Vasile Petrariu

Noua paralizare a transportului în comun în Capitală confirmă înclinația PSD spre acțiuni de terorism sindical. După ce justiția și ministrul Cătălin Drulă l-au scos din joc pe baronul sindical de la metrou, Ion Rădoi, PSD a aruncat în luptă, împotriva bucureștenilor, un alt terorist sindical, de această dată de la transportul de suprafață (STB).

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a anunțat joi că va depune plângere penală împotriva liderilor grevei generale declanșate de angajații companiei, grevă care continuă și vineri dimineață.

Directorul Criț, numit de PNL, a sesizat asemănarea dintre liderul sindical de la STB, Vasile Petrariu, și fostul baron sindical de la metrou, Ion Rădoi. „Domnul Petrariu va urma calea domnului Rădoi. Sunt toate elemente pentru care privarea bucureștenilor de mijloacele de transport în comun să ducă în altă zonă. Sindicalistul, deși nu are voie să facă politică, e și politician, și acționar, și membru în Consiliul Municipal”, a declarat Adrian Criț.

Directorul STB, Adrian Criț, a completat portretul PSD-istului Vasile Petrariu: „Liderul de sindicat are incompatibilități. Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin Centrul de Sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”.

Petrariu, urmașul lui Rădoi

În fapt, Vasile Petrariu a preluat ștafeta anarhiei sindicale de la Ion Rădoi. Paralela dintre cei doi e izbitoare.

 • Ion Rădoi a fost deputat PSD (2000-2004), apoi senator din partea aceluiași partid (2004-2008). În paralel, a condus sindicatul de la metrou, construind o adevărată mafie sindicală, care a căpușat compania. A paralizat de mai multe ori Capitala, prin greve generale, unele „spontane”, când voia să mai obțină niște privilegii nerușinate. I s-a înfundat anul trecut, cu ministrul Cătălin Drulă (USR). Acum, Rădoi e plin de dosare penale, inclusiv pentru greva ilegală din 26 martie 2021.
 • Vasile Petrariu este consilier general în Consiliul General al Municipiului București din partea PSD, ales în 2020, pe lista întocmită de Gabriela Firea. Este liderul principalului sindicat din STB. Pe 20 ianuarie a paralizat Capitala și zona metropolitană, prin blocarea în depouri și autobaze a tuturor mijloacelor de transport în comun ale STB: autobuze, troleibuze, tramvaie. Încalcă legea flagrant, refuzând de joi după-amiază să respecte o decizie executorie a Tribunalului București, care obligă salariații STB să înceteze greva, declarată ilegală.

Ștafeta Rădoi – Petrariu, orchestrată de PSD

Similitudinea acțiunilor de terorism sindical lansate de PSD la metrou, în 2021, și la transportul în comun de la suprafață, în 2022, este izbitoare. În ambele cazuri, liderii sindicali au evitat să-și asume oficial blocarea transportului în comun (Ion Rădoi la metrou în 2021, Vasile Petrariu la STB în 2022), acțiunile de terorism sindical fiind declarate „greve spontane”.

Nici sindicaliștii de la metrou (anul trecut), nici cei de la STB (acum) nu au fost convingători în cererile lor. De fiecare dată, aceștia au ezitat să se prezinte la negocierile cu autoritățile, părând că nu știu exact de ce au întrerupt lucrul.

Și sindicaliștii de la metrou (în 2021), și cei de la STB (în 2022) au paralizat transportul în comun atunci când la conducerea instituțiilor tutelare au ajuns politicieni non-PSD: ministrul Cătălin Drulă la Transporturi (membru USR), respectiv primarul Nicușor Dan la Capitală (independent susținut de PNL și USR).

Diferența se face la reacția față de Justiție. Anul trecut, sindicaliștii de la metrou au respectat decizia instanței de a relua lucrul. Acum, PSD-ul ajuns la putere pare mult mai îndrăzneț, iar sindicaliștii au refuzat să dea curs deciziei Tribunalului București.

Venit anual de aproape 43.000 de lei

Vasile Luliu Petrariu este de profesie lăcătuș mecanic. Are un salariu lunar de peste 3.500 de lei net, la care se adaugă și indemnizația de consilier.

Sindicatul Transportatorilor, condus de Petrariu, este majoritar în STB, cu peste 8.000 de membri. În companie există alte patru sindicate, mai mici, dar mult mai mici, de câteva zeci sau câteva sute de membri.

Conform declarației de avere depusă pe 27 mai 2021, în calitatea sa de consilier PSD la Primăria Capitalei, Vasile Luliu Petrariu a avut în 2020 un venit net anual de 42.700 de lei, adică în medie 3.560 de lei pe lună.

Declarația de avere este însă incompletă (deci completată ilegal), pentru că Petrariu nu a trecut veniturile obținute de la Centrul de Sănătate al STB (unde este acționar) și nici indemnizația de consilier general (ales pe 27 septembrie 2020).

Centrul de Sănătate al STB, la care Vasile Petrariu deține acțiuni, este o clinică medicală adresată în special angajaților societății de transport bucureștene.

Pe 27 august 2021, la 11 luni după ce a devenit consilier PSD la Primăria Capitalei, Vasile Petrariu a fost ales președinte al Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice (FSTSP).

În precedenta declarație de avere, depusă pe 5 noiembrie 2020 (după preluarea mandatului de consilier general), Vasile Petrariu a menționat, pentru anul 2019, următoarele venituri:

 • 36.628 de lei (în medie, 3.052 de lei pe lună) – salariu de la STB
 • 36.000 de lei (3.000 de lei pe lună) – salariu de președinte al Sindicatului Transportatorilor din București
 • 12.000 de lei (1.000 de lei pe lună) – indemnizația de președinte al al unei asociații de proprietari.

Așadar, în total, o medie lunară de 7.052 de lei (circa 1.500 de euro). Și în acest caz, declarația de avere este însă incompletă, pentru că Petrariu nu a trecut veniturile obținute de la Centrul de Sănătate al STB (unde era și este acționar).

Campanie electorală pentru Gabriela Firea: „Votează cu cel ce ți-a dat! Nu vota cu creierul! E sentimental. Burta simte foamea și neajunsurile!”

La alegerile locale din septembrie 2020, Vasile Petrariu și sindicatul STB au fost susținători înfocați ai Gabrielei Firea, care a candidat pentru un al doilea mandat în fruntea Bucureștiului, vându-l ca principal adversar pe Nicușor Dan.

„Sindicatul Transportatorilor din București urează succes acestei echipe”, a transmis sindicatul într-un comunicat de presă, referindu-se la trei vedete ale PSD care candidau pentru Primăria Capitalei: Gabriela Firea (pentru funcția de primar), Elisabeta Lipsă și Petre Roman (pentru mandate de consiliei generali).

Tot în perioada campaniei electorale, Nicușor Dan a acuzat sindicatul lui Petrariu că face campanie electorală pentru Firea. În autobaza Militari, pe o tablă, a apărut un mesaj pentru angajați din partea sindicatului: „Votează cu cel ce ți-a dat, nu cu cel care promite! Păstrează ce ai, poate se va înmulți! Nu vota cu creierul! E sentimental. Burta simte foamea și neajunsurile! Dacă prezentul e acceptabil, viitorul poate fi sumbru! Fără subvenție, călătoria va fi 7-8 lei! Votezi falimentul? Vezi cu cine votezi!!! Poate serviciul comercial dispare?? NU ALEGI SIGURANȚA FAMILIEI?”.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Terorismul sindical continuă la STB! Capitala e paralizată și vineri dimineață. Gherila PSD-istului Petrariu refuză să pună în aplicare decizia instanței

* Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

* Teroriștii sindicali, zdrobiți în justiție! Greva STB a fost suspendată de Tribunalul București, care a dispus ”reluarea imediată a activității”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

2 COMENTARII

 1. Justitia trantorului tradator si las ratacit prin Cotroceni e sublima dar lipseste cu desavarsire. Radoi e bine-meris, iar securistul-sef Felix isi sterge dosul cu hotararea judecatoreasca de a restitui prejudiciul de 60 de milioane de euro, asta dupa ce a executat o mica fractiune din pedeapsa, scriind „carti” in beciul domnesc, si fiind in varsta, ca si cum efectele unei ilegalitati depind de varsta …

  #RomaniaStatEsuat
  #NuAvemPresedinte
  #HalalPNL
  #USLexista

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.