America le-a răspuns deja rușilor. Joe Biden: „Avem o obligaţie sacră de a apăra Polonia și România! Vom creşte prezenţa militară în aceste state”

6
103135
Joe Biden

E cea mai frumoasă declarație de prietenie și solidaritate pe care România a primit-o vreodată, în istoria sa, din partea conducătorului unei Mari Puteri: „Avem o obligaţie sacră, în termenii Articolului 5, de a apăra Polonia și România. Ele sunt parte a NATO” (Joe Biden, președintele SUA).

Cerința agresivă a Rusiei, exprimată oficial vineri prin Ministerul de Externe, este o dovadă de maximă impertinență.

Regimul Putin cere NATO și trupele SUA să se retragă pe frontierele din 1997, adică să abandoneze în primul rând România și Bulgaria, țări considerate de Rusia ca aparținând de drept sferei sale de influență.

La o solicitare de a lămuri ce înseamnă concret cerința Rusiei, Ministerul de Externe al acestei țări a precizat că „toate trupele străine, armamentul și alte echipamente militare grele” să fie retrase din România și Bulgaria.

Cu această dublă condițiie, alături de altele, s-a prezintă vineri Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, la întâlnirea cu secretarul de stat american Anthony Blinken. Evident, asemenea solicitări nu puteau fi acceptate nici măcar ca subiect de discuție.

Rușii aveau deja răspunsul, îl primiseră cu o zi înainte, chiar de la președintele SUA, Joe Biden. Într-o conferinţă de presă, acesta a declarat că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că în Tratatul NATO există o obligaţie de a apăra aceste state.

Declarația istorică a lui Joe Biden: ”Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră, în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie faţă de Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în Ucraina”.

Joe Biden fusese întrebat în legătură cu o eventuală invadare a Ucrainei de către trupele ruseşti, dar şi cu solicitările părţii ruse vizând menţinerea unei sfere de influenţă care implică retragerea trupelor americane şi a armelor nucleare din statele fostului bloc sovietic.

„Va fi un dezastru pentru Rusia dacă invadează Ucraina”, a mai spus Biden.

Și președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri că Franța va trimite trupe în România în cadrul operațiunilor NATO pentru asigurarea securității statelor din estul alianței.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia somează NATO să se retragă din România și Bulgaria! Ministerul de Externe rus: „Toate trupele străine, armamentul și echipamentele militare grele să fie scoase din aceste țări”

* Răspunsul României la somația Rusiei ca trupele NATO să plece din țara noastră: Niet! Prezența NATO este o „reacție la comportamentul tot mai agresiv al Rusiei“

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

GREVA CARE A PARALIZAT CAPITALA:

* Justiția decide pentru a doua oară în două zile: greva PSD-istă de la STB este ilegală, angajații trebuie să reia imediat lucrul!

* Nicușor Dan dă șah PSD-ului: „Să spună dacă susține greva sau îi retrage sprijinul lui Petrariu!” / „Vrem dialog cu salariații STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Cum s-au furat 220 de tone de motorină din bazele STB în 2021. Se fac curse mai puține, iar șoferii merg cu aerul condiționat oprit. Combustibilul le e vândut taximetriștilor

* Terorismul sindical continuă la STB! Capitala e paralizată și vineri dimineață. Gherila PSD-istului Petrariu refuză să pună în aplicare decizia instanței

* „Nu suntem tâmpiți!” Răspunsul tâmpit al sindicalistului-șef din autobaza STB cu furturi-record de motorină. Fusese întrebat de ce nu respectă decizia tribunalului de a reveni la lucru

* Audit intern: la autobazele STB-ului grevist se fură masiv motorină! Venit de șofer care vrea mărire de salariu: 8.000 de lei net

* Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

6 COMENTARII

 1. Rusia ne-a vrut mereu binele…si l-a si avut:

  Basarabia – 1812, cand Kutuzov skazal:
  „Nu-i voi lasa țăranului valah decât ochii. Sa plângă.”

  Tezaurul – 1916,

  Bucovina, Tinutul Hertei -1939,

  Insula Șerpilor-1948,

  Ne-a adus in România bolșevismul cu tancurile Armatei Rosii si cu revolverul lui Vîșinski.

  Dar cele 200 tone de aur luate tot de sovieticii eliberatori, aur cu care nemții isi plătiseră in 1943 datoriile către statul romanesc pentru țițeiul si alimentele livrate.

  Doamne cat s-au mai zbătut rusii sa ne vadă independenți si uniți la 1877, respectiv 1918…dar francezii, nu si nu…Iar chestia aia spusa de Lenin, când s-a cerut tezaurul înapoi, ultima oara in 1923, cum ca il vor înapoia doar poporului, când poporul prin revoluție va prelua puterea in stat e doar o gluma, o șmecherie franceza…

  Armata Rosie eliberatoare a ucis in gulaguri peste 1,5 milioane de basarabeni si bucovineni, a comis teribilul masacru de la Fântâna Alba.
  Rusia, tara prietena din al cărui prizonierat 300 000 de soldați romani nu s-au mai intors niciodata acasa.

  Nea adus bolsevismul si ateismul cadou …..

  A luat in stăpânire Transnistria, menținând ilegal si samavolnic trupe de ocupație acolo…

  De curând au ocupat teritorii din Ucraina si din Georgia, după ce a încălcat tratatul cu Ucraina semnat la destrămarea URSS, in care se stipula ca in schimbul retrocedării de către partea ucrainiana a armamentului nuclear al URSS aflat pe teritoriul ei, Rusia se angajează sa-i garanteze integritatea teritoriala.

  Daca boierul bârlădean Lupu Costachi, din celebrul neam al Costachestilor care a dat si un prim ministru Romaniei, nu-l trăda pe Mitica a lui Cantemir si pe Petrica Balshoi si aceștia nu o luau pe cocoașă la Stanilesti, leat 1711. acum eram gubernie ruseasca si vorbeam rusește fără accent

  Bineînțeles, după ce aceștia ucideau mai întâi câteva milioane de romani in gulagurile din Siberia după modelul aplicat Basarabiei si Bucovinei de Nord!

  Dușmanul natural al României de cca 3 secole este Rusia. Ea ne-a miluit cu vreo 13 invazii:

  -1711
  -1739
  -1769-1774
  -1788-1792
  -1806-1812
  -1828-1834
  -1848-1849
  -1853-1854
  -1877-1878
  -1916-1917
  -1918-1919
  -1940-1941
  -1944-1958 (Furturi, devastări, violuri, jafuri, crime, brutalități)?

  Credeti ca Romania se poate apăra singura in fata agresivității Rusiei?

  Cate ceva despre americani:
  SUA a fost cel mai mare sprijinitor al Marii Uniri de la 1918, pe 3 ianuarie 1919, Woodrow Wilson transmitea regelui României, un text publicat de cotidianul „Aberdeen Press and Journal” , în care se spunea: „Transilvania, cu 3 milioane de români şi un milion de maghiari, va rămâne a României”.

  Apoi, americanii, britanicii si canadienii supravegheaza/apara chiar acum frontiera de est a Romaniei, pe cheltuiala lor, ca nu păţim ceea ce au păţit Armenia, Georgia, Ucraina…

  De planul Marshall care a ajutat la reconstruirea Europei nu mai pomenesc ca mi-e teama ca se vor enerva nepoţii celor din diviziile Tudor Vladimirescu si Horia Cloşca & Crişan care in 1944 călare pe tanchetele ruseşti trăgeau cu mitralierele in armata româna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.