„Nu suntem tâmpiți!” Răspunsul tâmpit al sindicalistului-șef din autobaza STB cu furturi-record de motorină. Fusese întrebat de ce nu respectă decizia tribunalului de a reveni la lucru

3
2628
Greva STB continuă în ciuda sentinței tribunalului, care este executorie

Mihai Trancă, liderul de sindicat de la Autobaza STB din Ferentari, a afirmat la Digi 24 că „nu suntem tâmpiți” când s-a pus problema revenirii la lucru în urma sentinței Tribunalului București. Sindicaliștii spun că n-au primit decizia instanței și, oricum, n-au de gând s-o respecte până nu se epuizează și căile de atac, deși sentința este executorie.

Autobaza din Ferentari este campioana furturilor de motorină din 2021, conform auditului intern finalizat vinerea trecută la STB. Aici s-a găsit cel mai mare supraconsum dintre toate autobazele STB – 52.590 de litri de motorină. Pe locul doi a fost Autobaza din Giurgiului, cu 49.359 litri supraconsum. Pe locul trei, la mare distanță, a fost Autobaza din Militari, cu 35.403 litri. Cel mai puțin s-a furat la Autobaza din Obregia – „doar” 12.760 litri (adică aproape 13 tone).

În total, în 2021 angajații STB – în principal șoferii – au sustras 220 de tone de motorină, relevă auditul intern. Din experiența anchetelor anterioare cu cazuri similare de furt de combustibil la STB, polițiștii spun că șoferii vând apoi carburantul la taximetriști sau la companiile private de transport.

Tribunalul București a decis joi că greva „spontană” este ilegală și a dispus reluarea lucrului de îndată, pentru că sentința, deși poate fi contestată, este executorie.

Cu toate acestea, sindicaliștii conduși de consilierul municipal PSD Vasile Petrariu au refuzat să se supună Justiției.

Mihai Trancă, liderul șoferilor de la Autobaza Ferentari, a explicat, conform RFI, care a citat Digi 24: „Nouă nu ne-a comunicat nimeni nimic oficial. Întâi să vedem sentința, apoi există căi legale de a o ataca! Nu suntem tâmpiți!”.

Sentința tribunalului este însă executorie, adică se aplică imediat. Executorul judecătoresc a făcut vineri dimineața turul autobazelor STB, pentru a le aduce la cunoștință și formal angajaților ce a decis tribunalul. Lideri de sindicat din depouri și autobaze au declarat însă pentru Buletin.de că exclud revenirea la lucru vineri și că e posibil ca greva să se prelungească atât în weekend, cât și luni!

PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Terorismul sindical continuă la STB! Capitala e paralizată și vineri dimineață. Gherila PSD-istului Petrariu refuză să pună în aplicare decizia instanței

* Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

* Teroriștii sindicali, zdrobiți în justiție! Greva STB a fost suspendată de Tribunalul București, care a dispus ”reluarea imediată a activității”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

3 COMENTARII

  • Asta ar trebui facut. Desi comporta niste riscuri de escaladare.

   1. Intrarea in forta si ocupare militara a depourilor.
   2. Audit si vazut nominal cine anume a furat motorina. Nume, Prenume, CNP.
   3. Luati in catuse si judecati pentru sabotaj, tradare, actiuni impotriva statului sau cum se mai cheama.
   4. Taierea oricarei subventii si ajutor de stat sau de la Primarie.
   5. Executarea silita pentru datorii la buget.
   6. Licitarea traseelor. STB poate concura liber. Daca nu e in stare lichidata.

 1. Trancă trăncănește, după cum îi spune și numele. Pentru el, a respecta legea înseamnă a fi tâmpit. În cazul acesta, sunt un tâmpit care nu va mai merge cu STB-ul pentru a-ți plăti ție salariul, trăncăniciule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here