PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

0
1408
Craiovenii l-au votat pe Claudiu Manda să meargă în Parlamentul European sub sloganul "România merită mai mult"

Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu și membru PSD, este pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European (dintre cei 705 membri ai acestuia), relevă o statistică făcută de publicația Politico.eu. Fostul președinte al Comisiei SRI din Camera Deputaților are cele mai multe absențe din grupul europarlamentarilor social-democrați (aproape 20% din ședințe).

Dacă pe la serviciul unde a fost trimis de alegătorii social-democrați nu prea se duce, în schimb Claudiu Manda și-a făcut timp să încaseze salariile, diurna, sumele forfetare și celelalte beneficii – peste 100.000 de euro pe an. Acestea i-au permis să facă un împrumut uriaș, pe persoană fizică, la BNP Paris, cu dobândă mult mai mică decât dacă ar fi avut dacă apela la băncile românești – unde se împrumută alegătorii săi.

Anul trecut, Claudiu Manda și-a achiziționat un apartament de lux în centrul capitalei Belgiei, Bruxelles, pe care a plătit 240.000 de euro – banii împrumutați de la BNP Paris.
Până la sfârșitul mandatului de europarlamentar, în 2024, va avea timp să achite datoria, pentru că într-un an câștigă circa 80.000 de euro net din salariul ca membru al Parlamentului European, la care se adaugă diurna și sumele forfetare – în total, cam 200.000 de euro pe an. În cei 5 ani de mandat, un europarlamentar poate ajunge la venituri de 1.000.000 de euro!

Dragnea, în 2019: „Veți vedea ce treabă o să facă Claudiu la Bruxelles!”

Un europarlamentar care-și vede de treabă și se prezintă la lucru câștigă 8.757 de euro lunar brut (6.824 de euro net). Alți 24.526 de euro pe lună îi primește pentru a avea 3-4 asistenți personali, cu condiția ca angajații să nu fie rude. Încă 4.513 euro lunar vin pentru a întreține un birou de europarlamentar în țara de origine. Niciuna din aceste sume nu trebuie justificată, astfel că banii pot fi pur și simplu puși la saltea.

Pentru fiecare ședință la care participă, europarlamentarul mai primește încă 320 de euro zilnic, bani de cazare și masă. Dacă nu vine la vot, în plen, pierde doar jumătate din bani.
Tot Parlamentul European îi asigură fiecărui membru al său 4.500 de euro pe an pentru călătorii, cazări și alte costuri.

Până acum, în aproape 3 ani de mandat, Claudiu Manda a lipsit din peisajul Parlamentului European. Asta, deși Liviu Dragnea promitea în 2019 că omul său (care între timp l-a trădat) va rupe norii: “Veți vedea ce treabă o să facă Claudiu la Bruxelles!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.