Nicușor Dan dă șah PSD-ului: „Să spună dacă susține greva sau îi retrage sprijinul lui Petrariu!” / „Vrem dialog cu salariații STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal”

0
2997
Nicușor Dan

În bătălia cu teroriștii sindicali de la Societatea de Transport București (STB), Nicușor Dan joacă tare, pe „modelul Drulă”. În mai multe apariții publice, joi seara (TVR 1, Digi 24) și vineri dimineața (în declarații făcute la sediul STB), primarul Capitalei i-a somat insistent pe liderii PSD să spună dacă susțin greva de la STB. În caz contrar, „să-i retragă sprijinul politic liderului sindical Vasile Petrariu, care e membru PSD, și să anunțe public acest lucru”.

În fața somației adresate de Nicușor Dan, PSD nu are de ales: ori se dezice de teroristul sindical Vasile Petrariu, ori își asumă acțiunile iresponsabile și ilegale ale acestuia. Cale de mjloc nu există. Iar PSD mai are în „portofoliu” și balastul altui terorist sindical, Ion Rădoi, care a paralizat metroul bucureștean de mai multe ori în ultimele două decenii, până anul trecut, când a fost scos din joc și a intrat în malaxorul Justiției.

Declarațiile ferme ale lui Nicușor Dan au venit pe fondul continuării grevei ilegale de către salariații STB. Cu câteva mici excepții, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu circulă nici vineri, deși Tribunalul București a decis joi după-amiază suspendarea grevei și reluarea „imediată” a activității de către șoferi.

Nicușor Dan, vineri dimineața, la sediul STB

 • „Executorii judecătorești au afișat decizia la autobaze. Cine nu aplică o decizie judecătorească executorie săvârșește o infracțiune. Probabil până la amiază, oficial, toți angajații STB vor avea la cunoștință hotărârea de ieri a Tribunalului.”
 • „Avem de-a face cu o manifestare total irațională. Să nu reiei lucrul riscând pierderea contractului de muncă și condamnarea penală e o atitudine irațională.”
 • „I-am convocat la sediul primăriei, azi, la ora 12.00, pe șefii de autobaze și depouri – 20 de persoane -, membri în conducerea STB și membri de sindicat, pentru două motive: să le transmit prin ei angajaților STB decizia noastră de a merge înainte în aplicarea legii și să înțeleg ce probleme pot fi rezolvate. Esențial e ca noi să respectăm legea în statul român.”
 • „Cer PSD să se pronunțe. Pentru că avem o grevă care paralizează Bucureștiul, organizată de un consilier general PSD, care și-a câștigat mandatul pe lista PSD, așa că cer PSD să se pronunțe: fie susține această manifestație, fie îi retrage sprijinul politic lui Petrariu, care a organizat această grevă.”
 • „Tot ce putem face sunt gesturi și acțiuni rezonabile și raționale, în care să explicăm situația în care ne găsim. Nu pot eu răspunde pentru un gest irațional.”
 • „Nu cred că se va ajunge ca 5.000 de oameni să fie dați afară simultan.”
 • „Suntem într-o situație de criză. Alaltăieri seară am vorbit cu foarte multă lume, pentru că anticipam criza care urma. Nu am vorbit și cu doamna prefect, deși am văzut apelul său, pentru că se făcuse târziu și domnia sa are atribuții limitate în această chestiune. Cu domnia sa am vorbit joi dimineața, la ora 6.00.”
 • ” Am vorbit cu Poliția, cu viceprimarul, cu foarte multă lume, pentru a realiza lucrurile de care aveau bucureștenii nevoie – polițiști în intersecții, informare în stații că nu mai vin mijloacele de transport. Am fost conectat cu toate instituțiile.”

Nicușor Dan, joi seară, la Dgi 24 și TVR 1

 • „Prima soluție este cea pe care a pronunțat-o instanța. Aceasta a spus că greva este nelegală și trebuie reluată în totalitate activitatea de transport public. Este o decizie de instanță, poate să fie atacă cu apel, dar ea este executorie.”
 • „Din acest moment, orice persoană care nu respectă o decizie executorie a instanței de judecată săvârșește o infracțiune. Și nu vreau să ajungem la momentul în care să individualizăm persoană cu persoană – persoanele care săvârșesc această infracțiune.”
 • „Din momentul în care Tribunalul București s-a pronunțat, decizia este executorie, obligatorie pentru orice șofer și vatman din STB. În situația în care nu o aplică, săvârșesc o infracțiune.”
 • „În continuare, liderul de sindicat, domnul Petrariu, circulă din depou în depou și amăgește șoferii și vatmanii STB. Le spune tot felul de lucruri, inclusiv că această hotărâre n-ar fi executorie.”
 • „O spun cu toată responsabilitatea: este o hotărâre executorie, și de mâine dimineață (vineri – n. red.), cine nu va ieși pe traseu o să răspundă.”
 • „Suntem deschiși la dialog cu oricine din STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal. Acest lider care a incitat la o grevă total nelegală, pentru motive pentru care s-a pronunțat azi instanța de judecată, și care continuă să incite la nerespectarea unei hotărâri judecătorești. Da, vom avea dialog.”
 • „Evident că într-o instituție care a fost subfinanțată ani de zile există probleme. Noi încercăm să rezolvăm aceste probleme. Am stabilizat financiar această societate, care în momentul în care am preluat-o avea un risc de insolvență și de faliment. În momentul ăsta, datoriile pe care le are sunt eșalonate și nu mai există acest risc.”
 • „Pentru că în această societate sunt bani publici, nu vom înceta procesul de eficientizare. Adică, ne vom uita la consumul de combustibil, pentru că este un serviciu public. Ne vom uita la ora la care pleacă șoferii, la graficul la care pleacă șoferii și vatmanii din autobaze și din depouri, ne vom uita la acele sporuri de salarii pentru chemarea șoferilor din zile libere, când erau alți șoferi disponibili – și ăsta e un lucru care a deranjat.”
 • „Toate aceste acțiuni de eficientizare a activității se fac pentru ca banii pe care îi dau bucureștenii să se ducă într-un serviciu de calitate și sunt asumate de coaliția care are majoritate în Consiliul General al Municipiului București, și, deci, în Consiliul de Administrație al societății.”
 • „Plângerea penală este deja depusă, pentru acțiunile de ieri până azi, iar acum, în urma acestor instigări de azi, va fi completată mâine.”
 • „Vinovatul în întregime pentru acest scandal este liderul de sindicat, Petrariu… și ceilalți lideri de sindicat care îl acompaniază. Ei vor să întrerupă acest proces de eficientizare a activității din STB – pe scurt.”
 • „Dar, dincolo de ce vor dumnealor să obțină, noi avem mai multe legi în România, care spun: 1. În stare de alertă nu se fac greve – suntem în stare de alertă; 2. (și asta e cel mai dureros pentru bucureșteni) – chiar dacă nu ești în stare de alertă și vrei să faci o grevă, trebuie să parcurgi niște pași preliminari, printre care anunțul pentru opinia publică, cu o perioadă înainte, ca oamenii să știe că nu o să aibă transport, să știe să-și contramandeze lucrurile unde vor să ajungă; 3. pentru că e un serviciu public esențial, trebuie să asiguri o treime din serviciu.”
 • „Faptul că liderii sindicali au incitat la încălcarea acestor legi și acum continuă să incite la nerespectarea unei hotărâri judecătorești – asta este în mod clar o infracțiune. Și dincolo de infracțiune, este o pagubă de 3 milioane de lei pe zi, pe care sindicatul o produce operatorului de transport, drept pentru care STB se va îndrepta în instanță împotriva lor.”
 • „De mâine dimineață vom face toate demersurile pentru a avea comunicarea corectă cu șoferii și cu vatmanii. Eu le transmit, încă o dată, că nu avem nimic cu ei, și sunt deschis la dialog, dar nu prin acei lideri sindicali care i-au manipulat și i-au pus în situația să încalce legea, iar acum îi incită să comită infracțiuni.”

PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Cum s-au furat 220 de tone de motorină din bazele STB în 2021. Se fac curse mai puține, iar șoferii merg cu aerul condiționat oprit. Combustibilul le e vândut taximetriștilor

* Terorismul sindical continuă la STB! Capitala e paralizată și vineri dimineață. Gherila PSD-istului Petrariu refuză să pună în aplicare decizia instanței

* Audit intern: la autobazele STB-ului grevist se fură masiv motorină! Venit de șofer care vrea mărire de salariu: 8.000 de lei net

* Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

* Teroriștii sindicali, zdrobiți în justiție! Greva STB a fost suspendată de Tribunalul București, care a dispus ”reluarea imediată a activității”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here