Teribilele conspirații împotriva primăriței Firea: tentative de asasinat, sabotaje, troleibuze incendiate, bugete tăiate și bețe-n roate puse de guverne

3
2022
Gabriela Firea

În cei 4 ani împliniți petrecuți la conducerea Primăriei București, tot dezastrul abătut asupra locuitorilor Capitalei pare să fi fost opera unor monstruoase și vaste coaliții împotriva „eroicei” Gabriela Firea.

De-a lungul timpului, primărița venită pe filiera Dan Voiculescu – Liviu Dragnea s-a plâns că n-a fost lăsată să facă bine de Opoziție și PSD, de Guvern (indiferent cine a condus), de mafioți angajați s-o ucidă, de sabotori și, mai nou, de contracandidatul Nicușor Dan.

Ziaristii.com trece în revistă câteva operațiuni de victimizare celebre ale Gabrielei Firea, de când a fost aleasă primar al Bucureștiului.

Iunie 2018: huiduită de zeci de mii de bucureșteni când s-a “lipit” de Halep, primărița Firea a spus că, de fapt, spectatorii erau plătiți de USR s-o jignească pe sportivă!

Singurul moment concret, în cei 4 ani de mandat, când primărița Firea a dat ochii cu bucureștenii s-a petrecut pe 11 iunie 2018, pe Arena Națională. După ce Simona Halep a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros, Primăria i-a organizat o primire fastuoasă, amenajând un podium pe gazon, în fața tribunei. Au venit circa 20-30.000 de oameni și totul a fost bine până când pe scenă, împreună cu Halep, a urcat însăși Gabriela Firea, gata de o baie de mulțime.

Oamenii n-au înghițit momeala pe care Firea și consultanții săi israelieni o pregătiseră – totul fusese aranjat pentru ca, apoi, televiziunile de partid și propaganda PSD să arate cum populația își arată dragostea față de primăriță și față de regimul lui Dragnea. Era un moment foarte tensionat în România, unde mișcările de stradă anticorupție luaseră proporții de masă, iar PSD era în corzi.

Publicul a reacționat însă spontan și a început să huiduie când Firea a început să vorbească.
Pupila lui Dan Voiculescu a înghițit hapul și, imediat după aceea, cu ajutorul televiziunilor prietene și al aparatului de postaci, a încercat să acrediteze ideea că golanii drogați din Piața Victoriei, plătiți de Soros și de USR, au venit pe Arena Națională ca s-o huiduie pe Simona Halep!

Ca și alte teorii delirante – cum a fost aceea lansată de România TV, potrivit căreia Soros ar plăti cash 100 de lei de om și 50 de lei de câine pentru cei care vin în Piața Victoriei –, și aceasta a căzut în derizoriu. Firea a fost nevoită să schimbe tactica și, în final, s-a rezumat la a spune că USR își trimisese oameni plătiți ca s-o atace pe ea, nu pe Halep.

Septembrie 2018: Cum a sabotat-o Liviu Dragnea pe biata Firea tocmai când era gata de revoluția în trafic

În toamna lui 2018, bucureștenii erau deja în pragul apoplexiei din cauza traficului catastrofal. Gabriela Firea, care promisese în campania electorală că va face “revoluție în trafic”, era tot mai contestată și înjurată.

Primărița simțise că liderul partidului Liviu Dragnea, care o sprijinise să ajungă în funcție în 2016, pierde teren și devine vulnerabil. Așa că a împușcat doi iepuri dintr-un foc: pentru că intrase deja în conflict cu Dragnea, l-a acuzat pe acesta că din cauza lui nu s-a rezolvat nici traficul din oraș, nici șoseaua de centură.

„Revoluția în trafic a promis-o Dragnea, apoi Firea. Am lucrat împreună, cot la cot, am validat materialul cu domnul Dragnea, acum sunt singură, neajutată de cel care m-a propulsat. În ședințe și în întâlniri domnul Dragnea spunea că vrea să se rezolve cu traficul în Bucuresti“, s-a spălat pe mâini Firea.

„S-a spus că în spatele meu sunt ba Iohannis, ba Opoziția și așa mai departe, șabloane, demontate de către public. Este în spatele meu chiar Dragnea, el m-a adus în această situație în care să mă conving că una spune și alta face. De un an și jumătate lucrăm cu guvernele PSD-ALDE. Nu se dorește, politic, să se facă ceva. Dragnea controlează totul în Guvern. Persoanele au ajuns acolo cu acordul domnului Dragnea. Decizia politică se ia în partid, sunt discuții cu Dragnea când se iau decizii”, a adăugat aceasta.

În timp ce, în București, niciunul din proiectele de fluidizare a traficului nu începuse măcar, primărița era nemulțumită că nu i se dă și șantierul de pe centura Capitalei.

Așa s-a ajuns ca Firea, susținută de un partid care avea în mână toate instituțiile din țară, să afirme că ea, de fapt, este în opoziție!

Decembrie 2018: “Atacul cibernetic” asupra semafoarelor fusese dat, de fapt, de niște proști angajați de Firea la sistemul de management al traficului și care încurcaseră butoanele

Pe 28-29 decembrie 2018, Capitala României a fost dată peste cap de o sincopă majoră în sistemul de semaforizare. Traficul, și așa dezastruos, s-a blocat complet, orașul fiind paralizat.

Imediat, Gabriela Firea a ieșit cu declarații publice în care a anunțat că la mijloc fusese mâna criminală a unor hackeri, aceștia atacând sistemul informatic. Primăria a ieșit chiar cu un comunicat: “(…) s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)”.

Exact ca-n bancurile cu proști, ancheta făcută de DIICOT (cazul a fost considerat deosebit de grav, pentru că atacul cibernetic ar fi putut produce catastrofe în trafic) a stabilit ulterior că, de fapt, oamenii angajați de Firea în compania municipală fuseseră cei care încurcaseră borcanele! Această companie preluase semaforizarea de la administrația Primăriei, dar pilele puse în funcții la această nouă instituție habar n-aveau ce este acela management al traficului și umblaseră unde nu trebuie.

Mai 2019: “atentatul” cu sârme la viața primăriței. “O mână criminală” i-ar fi dat să ciugulească liță specială

În primăvara anului trecut, știrea că Gabriela Firea a fost internată și operată la colon a făcut înconjurul presei. Ieșită cu bine din încercare, primărița a dezvăluit că sârma avea 4 centimetri și că nu exclude “o mână criminală”.

„Nu mănânc repede, nu mănânc pe nemestecate, e foarte ciudat cum puteam să înghit așa ceva. Sunt persoane care spun că tipul acesta de aliaj, în anumite condiții, căldură, se poate transforma în sârmă foarte mică, încât să poată fi introdusă în mâncare. Nu pot să acuz pe nimeni, nu am nici cea mai mică idee cum a ajuns acolo, medicii nu au explicații. Este un episod neelucidat din viața mea. Poate vom rămâne toată viaţa cu această întrebare, dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală. Nu vreau să fac un păcat, dar cred că nimeni nu ar exclude nicio variantă, cea a unei întâmplari, dar și să se fi introdus acea mică sârmă sub formă rotundă într-un aliment. Ea, în colon, era identificată desfășurată, nu strânsă“, s-a confesat Firea, în mai anul trecut, la postul TV Antena 3, unde lucrase atâția ani ca angajată a oligarhului Dan Voiculescu.

Evident, după această operațiune de victimizare nu a exista nicio continuare. Nu s-a făcut plângere penală, nu s-a mai revenit asupra subiectului. Scopul fusese atins și vizase publicul PSD, deja “frăgezit” la acel moment de Liviu Dragnea și poveștile acestuia despre asasini care-i făceau semne din ușa restaurantului.

Primăvara 2020: vinovate pentru nerealizarea niciunui proiect de investiții sunt guvernele PSD și PNL, care n-au alocat suficienți bani Bucureștiului

Orașul București primește cel mai mare buget dintre toate localitățile țării: peste un miliard de euro merg anual doar către Primăria Generală (fără a mai vorbi de cele de sector).
Gabriela Firea a invocat însă, în ultimii ani, în mod constant, un sabotaj din partea guvernelor. Întâi l-a arătat cu degetul pe Dragnea, care nu i-ar da deliberat bani ca să o pună într-o situație proastă în fața bucureștenilor. După ce Dragnea a intrat la pușcărie, iar în toamnă au venit liberalii la guvernare, acuzațiile s-au mutat către PNL. Nici acest partid n-ar finanța Primăria Generală la adevărata sa valoare, tot cu scopul de a o sabota pe Firea.

În realitate, după cum a arătat cu cifre concrete Nicușor Dan, candidatul Opoziției, este vorba, pur și simplu, de gestionarea eronată și chiar frauduloasă a banilor publici. S-au înființat mai multe companii municipale capitalizate cu jumătate de miliard de euro, unde au fost angajați mii de oameni pe criterii clientelare: membri de partid, prieteni și pile, persoane din rețeaua construită de clanul Pandele – Firea.

Banii s-au dus astfel pentru plata unor oameni care se ocupă de activitatea pe rețelele sociale și pe forumurile publicațiilor online. Ei sunt astfel plătiți s-o laude pe Firea și să înjure tot ce se opune PSD-ului, dar și organizații precum UE, NATO și, în general, Occidentul.

Tot ceea ce se face la Primărie are un iz dubios. Contracte la suprapreț, cheltuieli inutile, publicitate cumpărată în mass-media, pentru a obține protecție, un șir nesfârșit de petreceri și spectacole etc.

În acest context, e logic ca banii să nu ajungă. Începând de astă-toamnă, calculând că se apropie momentul alegerilor, Firea a demarat însă mai multe șantiere în diverse părți ale Bucureștiului, ca să vadă locuitorii că “se lucrează”.

Iunie 2020: “o mână criminală” dă foc unui troleibuz în centrul Capitalei, acuză Firea. În realitate, fusese un scurtcircuit produs din cauza lipsei de întreținere a vehiculelor Primăriei

Un troleibuz a luat foc și a ars ca o torță pe Bulevardul Lascăr Catargiu, în plin centrul Bucureștiului duminică, 7 iunie 2020. Din fericire, nu au fost și victime.

Foarte bună cunoscătoare a comunicării și tehnicilor de manipulare, Gabriela Firea a reacționat imediat, invocând o mână criminală. Ea s-a folosit de prilej să-i acuze pe cei care au dezvăluit modul dubios în care a atribuit licitațiile pentru înnoirea parcului de vehicule al STB.

Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate. Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris aceasta pe Facebook.

În realitate, incendiul a fost produs de un scurtcircuit la instalația electrică, produs pe fondul lipsei de întreținere a vehiculelor din parcul auto al companiei municipale STB. Șoferii au reclamat până acum, în repetate rânduri, pericolul iminent al unui astfel de eveniment.

Achizițiile făcute de Firea: autobuze „noi” care sunt vechi, trecute cu Euro 6 deși sunt foarte poluante. Plus troleibuze luate de la niște turci care fac autobuze

În ceea ce privește achizițiile despre care vorbește Firea, presa a semnalat că acel contract de cumpărare a 400 de autobuze, de la o firmă turcească, a fost extrem de dubios și a încălcat toate normele posibile.

Mașinile sunt pe motorină, deosebit de poluante, într-un moment în care Uniunea Europeană se îndreaptă cu mare viteză către era vehiculelor electrice.

Deși sunt trecute în categoria Euro 6, autobuzele cumpărate de Firea sunt foarte poluante. Bucureștenii sunt deja familiarizați cu fumul gros și negru scos de țevile de eșapament ale acestor vehicule.

Șoferii spun că în niciun caz primul lot de mașini n-a fost nou, autobuzele fiind vechi și revopsite.

Pentru aceste mașini s-a plătit foarte mult – peste prețul pieței. Firma turcească Otokar și-a făcut sediul în localitatea Voluntari, fieful rețelei coordonate de cuplul Florentin Pandele – Gabriela Firea.

În ceea ce privește licitația pentru cele 100 de troleibuze, anchetele presei au scos la iveală faptul că le-a fost încredințată tot unor turci care n-au produs astfel de tehnologie! Firmele turcești care au fost alese de Firea au venit la licitație cu omologarea RAR a unui autobuz! Comisia de licitație a închis ochii și a atribuit contractul turcilor. Aceștia au încercat să repete șmecheria la o altă licitație organizată de guvern pentru troleibuzele din Ploiești. Dar membrii comisiei guvernamentale au descoperit manevra și consorțiul a fost descalificat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Prin combinațiile cu turcii, Firea pune în pericol viața bucureștenilor! Troleibuz în flăcări, primărița și directorul STB fac diversiuni

Moștenirea Epocii Firea: „O bag în p…da mă-sii pe Ana Ciceală” și dulapul cărat în brațe de „operatul” Bădulescu

3 COMENTARII

  1. Ce nu fac hotii pentru a nu ajunge la puscarie,dupa alegeri?Reincalzesc ciorbele fesenistului Iliescu,cu provocarile militiei sale din Piata Universitatii ,in 13 iunie!Mai ramane sa provoace cu ceva si minerii, asta ca sa avem imaginea completa a felului in care gandesc sa-si reinoiasca mandatele!! Nimic nou,in Kiseleff a inceput forfota kgbistilor de la ambasada rusa,vecinii…🧐🧐😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here