marți, mai 28, 2024
AcasăMainPrin combinațiile cu turcii, Firea pune în pericol viața bucureștenilor! Troleibuz în...

Prin combinațiile cu turcii, Firea pune în pericol viața bucureștenilor! Troleibuz în flăcări, primărița și directorul STB fac diversiuni

-

Un troleibuz a luat foc, duminică, în centrul Capitalei, pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Imaginile sunt înfricoșătoare. Primărița Gabriela Firea a profitat de ocazie pentru a forța noi achiziții de la prietenii ei turci, spre care drenează contracte dubioase de sute de milioane de euro.

Pe fond, autoincendierea unui troleibuz, aparținând Societății de Transport București (STB), are două cauze principale:

  1. întârzierea achiziționării de autovehicule noi, din cauza încăpățânării Gabrielei Firea de a cumpăra mereu și mereu de la turci, ridicând mari suspiciuni în privința onestității contractelor
  2. proasta întreținere și lipsa reparațiilor la troleibuzele vechi, din cauza managementul politic catastrofal al STB, unde luna trecută Firea l-a parașutat director general pe Hazem Kansou, cel care vineri a fost alături de viceprimarul Aurelian Bădulescu să bruieze conferința de presă a lui Nicușor Dan.

Ziaristii.com a scris recent că primărița Firea insistă să cumpere 100 de troleibuze de la o firmă din Turcia care n-a mai fabricat niciun troleibuz, niciodată! La licitație a fost prezentat certificatul unui autobuz, iar comisia lui Firea a acceptat potlogăria.

Firea a încercat o schemă asemănătoare și în privința achiziționării a 100 de tramvaie cu 180 de milioane de euro, dar o instituție a statului – Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) – a blocat șmenul, descoperind grave ilegalități în privința desemnării câștigătorului licitației (evident, prietenii din Turcia!).

- Advertisement -

Tot din Turcia au fost cumpărate și 400 de autobuze, pe o schemă dragă – și profitabilă! – Gabrielei Firea.

Firea încearcă să-i bage mereu pe nemți în față, dar șmenurile ei sunt cu turcii!

VIDEO: Troleibuzul și focul

- Advertisement -

În troleibuz era doar o femeie, care a coborât la timp

Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, cu ambulanța SMURD și o descarcerare, duminică, pe Bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală, unde a izbucnit un incendiu la un troleibuz.

Vehiculul a fost distrus aproape în totalitate, din el a mai rămas doar caroseria. Troleibuzul a fost ridicat de la fața locului.

Nu sunt raportate victime. În vehicul era doar o pasageră, care a coborât la timp, fără să fie rănită.

Martorii spun că inițial au văzut fum la partea de sus a troleibuzului, iar șoferul a încercat să stingă flăcările cu extinctorul, însă flăcările s-au extins rapid.

Deocamdată nu se știe cu exactitate din ce cauză a izbucnit incendiul. O primă ipoteză este cea a unui scurtcircuit.

STB a transmis că linia de troleibuz 86, pe sensul spre Gara de Nord, este blocată.

Firea încearcă să profite pentru a cumpăra noile turcisme!

Gabriela Firea a postat astăzi pe Facebook un mesaj cinic, în care aruncă vina în alte direcții. Ea încearcă să profite de situația troleibuzului incendiat pentru a forța cumpărarea rapidă a 100 de troleibuze noi de la niște turci care n-au mai fabricat niciodată așa ceva!

Postarea Gabrielei Firea

„Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta, cu un consorțiu germano-turc.

Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile.

Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

Cu mare dificultate am semnat și contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.

Azi, în troleibuz, nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun?

Să se întâmple o tragedie?

Ce urmăresc?

Pun mai presus interesele lor, în loc de viața oamenilor?

Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. o manarie,, Firea e o Vaca cu V mare .. avem troleibuze si tramvaie la Arad foarte bune,, dar prefera turcii.. nu spun ca e corupta.. dar,, oare de ce prefera turcii? stau si ma intreb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -