marți, mai 28, 2024
AcasăMainINTERVIU. Dr. Ovidiu Bojor: "Sper că se va găsi un vaccin împotriva...

INTERVIU. Dr. Ovidiu Bojor: „Sper că se va găsi un vaccin împotriva «Ciumei Roșii» și a urmașilor ei, care suprimă de peste 70 de ani dezvoltarea științifică, morală și religioasă a omenirii”

-

Celebrul fitoterapeut român Ovidiu Bojor (95 de ani), trecut prin vremurile apocaliptice ale celui de-al Doilea Război Mondial, mărturisește pentru Ziaristii.com că cea mai mare criză a omenirii din 1945 încoace a fost „răsturnarea firească a evoluției omenirii prin instaurarea dictaturii bolșevice”.

În acest an, pe 1 noiembrie, va împlini 96 de ani. A supraviețuit celui mai mare dezastru din secolul 20: cel de-al Doilea Război Mondial. Consideră însă că dictatura bolșevică a fost una la fel de distructivă ca războiul, surpând evoluția omenirii: de la asasinate fizice la cele morale, spirituale.

Cheia longevității doctorului Bojor sale nu stă neapărat într-o alimentație deosebită, ci în „cunoașterea și respectarea legilor naturii, coordonate de Creator – iubire, încredere, optimism și cumpătare în toate”.

În calitatea sa de doctor farmacist și de membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, Ovidiu Bojor ne atrage atenția asupra unui aspect fundamental, aflat în strânsă legătură cu alimentația noastră de zi cu zi: „Renunțați la industria alimentară, care, la fel ca majoritatea medicamentelor de sinteză, e cauza celor mai multe boli! O alimentație simplă, tradițională, cât mai puțin procesată chimic, termic sau cu microunde, este favorabilă sănătății. Consultați nutriționiști avizați!”.

- Advertisement -

„Cea mai mare criză, după Al Doilea Război Mondial, a fost răsturnarea firească a evoluției omenirii, prin instaurarea dictaturii bolșevice. Omenirea s-a dezvoltat nu prin gloată, ci prin «vârfuri»!” 

Reporter: Domnule doctor, cu ce ați putea asemui perioada grea pe care o traversăm în prezent, când ne luptăm pe viață și pe moarte cu teribilul Covid-19?

Ovidiu Bojor: De-a lungul existenței ei, omenirea a trecut prin perioade mult mai grele decât Covid-19, cu care ne confruntăm în prezent. Mă refer la erele geologice, în speță la epoca glaciară, la care am rezistat la fel ca și alte specii de plante și animale; la activitățile vulcanice, la cutremure, la potopuri, la asteroizi, până la ciuma lui Caragea, tifosul exantematic, la gripa spaniolă și până la „Ciuma Roșie”, care a retrogradat noțiunea de homo sapiens timp de peste 70 de ani sub aspect moral, etic, religios, științific etc. Dintre numeroasele specii care au dispărut, omul, prin extraordinara sa capacitate de adaptare, a supraviețuit, așa cum va supraviețui mai înțelept, mai atent la o viață bazată pe valorile spirituale. Cu alte cuvinte, după această încercare prin care trecem, omul va deveni mai conștient că este format din partea intelectuală, fizică, spirituală și energetică, restabilind echilibrul între elementele componente specifice numai omului înțelept.

– Oficialii Organizației Națiunilor Unite au declarat că această criză, provocată de coronavirus, este cea mai mare după cel de-al Doilea Război Mondial. Ați prins acele vremuri apocaliptice, dar și altele, cum ar fi instaurarea regimului comunist în România. Care este punctul dumneavoastră de vedere?

- Advertisement -

În opinia mea, cea mai mare criză după Al Doilea Război Mondial a fost răsturnarea firească a evoluției omenirii, prin instaurarea dictaturii bolșevice, uitând că omenirea s-a dezvoltat nu prin gloată, ci prin „vârfuri”! Comunismul nu numai că a împiedicat vârfurile să decidă viitorul nostru, dar a distrus tot ceea ce a fost mai bun, mai drept, mai moral, introducând frica și prăbușirea morală. Cu alte cuvinte, un regim criminal care a comis asasinate fizice și morale. Un holocaust spiritual!

„Am fabricat antibiotice mai puternice, fiindcă cele din prima generație nu mai aveau efect. De fapt, am creat în corpul nostru un câmp steril pe care s-au dezvoltat virusurile, inclusiv coronavirusul”

– Din vasta dumneavoastră experiență profesională, dar și de viață, din ce cauză credeți că ne-am pricopsit cu acest virus mortal?

Nimic nu este întâmplător. Ne-am pricopsit cu acest virus pentru a ne trezi la realitate. Prea am luat-o razna în absolut toate domeniile: politic, social, spiritual, declarăm război Creatorului și Creației.

– Există soluții de imunizare naturală a oamenilor împotriva acestor tipuri de maladii deosebit de contagioase? Care ar fi ele?

În urmă cu 70 de ani, într-o sesiune de comunicări desfășurată la Institutul de Cercetări la care lucram, am luat poziție împotriva folosirii necontrolate a antibioticelor. Argumentul meu a fost în bună parte filosofic: termenul de „antibiotic” înseamnă l”upta împotriva vieții”. Din moment ce bacteria este rezultatul Creației, ea are drept la existență. Am fost întrebat: „Atunci să ne lăsăm pradă bacteriilor?”. „Nu!”, am răspuns, „să trăim în pace, având drepturi egale. Să stabilim între noi și bacterii o fâșie bine delimitată, pe care nu au voie s-o treacă. Dacă trec granița, avem voie să le distrugem”. Noi ce am făcut? Am fabricat antibiotice mai puternice, fiindcă cele din prima generație nu mai aveau efect. De fapt, am creat în corpul nostru un câmp steril pe care s-au dezvoltat virusurile, inclusiv coronavirusul.

– Ce trebuie să facem acum?

Să înlocuim termenul de antibios cu probios, adică să ne întărim capacitatea organismului cu un stil de viață normal și să apelăm la darurile naturii, numite probiotice.

„În primul rând, trebuie să fim omnivori. Nu suntem nici erbivori, nici carnivori. Organele noastre digestive sunt adaptate la o alimentație complexă, având ca elemente de bază glucide, lipide și proteine”

– Ce rol joacă alimentația în combaterea unor virusuri atât de nemiloase precum este SARS-CoV-2? Ce-ar trebui să mâncăm pentru a ne păstra sănătoși și viguroși până la adânci bătrâneți?

Desigur că alimentul trebuie să ne fie și medicament, dar și invers. Alimentația este la baza existenței noastre fizice. În primul rând, trebuie să fim omnivori. Nu suntem nici erbivori, nici carnivori. Organele noastre digestive sunt adaptate la o alimentație complexă, având ca elemente de bază glucide, lipide și proteine: toate din regnul vegetal și animal. Renunțați la „moda” alimentației vegane, raw vegan sau alte curente extremiste!

– O altă recomandare?

Renunțați la industria alimentară, care, la fel ca majoritatea medicamentelor de sinteză, e cauza celor mai multe boli! O alimentație simplă, tradițională, cât mai puțin procesată chimic, termic sau cu microunde, este favorabilă sănătății. Și mai e ceva: consultați nutriționiști avizați!

– Într-o proporție foarte mare, persoanele decedate din pricina Covid-19 au avut comorbidități, printre care s-au numărat diabetul, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare sau pulmonare. Cum le putem preveni și cum trebuie să ne comportăm dacă suferim de una dintre aceste boli?

Este adevărat, cele mai multe persoane decedate din cauza Covid-19 au suferit de alte afecțiuni. În această direcție, pentru a veni în ajutorul celor suferinzi de afecțiuni respiratorii, la data de 26 februarie am lansat lucrarea „Afecțiunile aparatului respirator, tratamente holistice”. Lucrarea are 360 de pagini și conține tipuri de tratamente diferite, concepute de medici din țară, dar și din străinătate – SUA, Franța… Se găsește la toate librăriile. O altă grupă afectată sunt diabeticii. Pentru aceștia, am procesat un nou medicament: INSUVEG FORTE, care se găsește la magazinele tip Plafar și la cele cu produse naturiste.

„Secretul longevității: cunoașterea și respectarea legilor naturii, coordonate de Creator – iubire, încredere, optimism și cumpătare în toate”

– De-a lungul carierei, ați scris cărți foarte valoroase în domeniul fitoterapiei. Ce studii pregătiți în momentul de față pentru sănătatea românilor?

Pe lângă cărțile de fitoterapie, am scris una intitulată „Plante cu semnificație biblică din Vechiul și Noul Testament, hrană pentru suflet și trup – Iubire, dragoste, sexualitate”. În acest an, va apărea „Compendiul de terapii naturale” la Editura Medicală, lucrare realizată împreună cu profesorul Gheorghe Mencinicopschi și cu Larisa Ionescu-Călinești. Are 800 de pagini. Tot pentru sănătatea românilor, mai lucrez la tratatul „Miracolele plantelor, mit sau adevăr?”.

– Ce plante miraculoase ne scapă de boli și cum trebuie să le consumăm zilnic?

Sunt plante miraculoase, dar pe măsură ce le cunoaștem mai bine, miracolele se destramă și devin adevăruri științifice, documentate chimic, farmacologic și clinic. Unii consideră că pentru fiecare boală există o plantă. Deci, urmașii noștri în acest domeniu mai au zeci de ani de cercetare.

– Cum vă mențineți o sănătate de fier și la venerabila vârstă de 95 de ani? Ce mâncați? Ce beți? Ce program aveți, în general, în fiecare zi?

În acest an, voi împlini 96 de ani. Secretul longevității: cunoașterea și respectarea legilor naturii, coordonate de Creator – iubire, încredere, optimism și cumpătare în toate.

– Oamenii de știință lucrează de zor la un vaccin împotriva Covid-19. Care ar fi vaccinul oferit de natură pentru a stârpi boala?

Cred în vaccinuri. Dacă în prezent sunt în viață, o datorez vaccinărilor făcute preț de 10 ani nu numai în copilărie, dar și la maturitate, când am lucrat în țările afro-asiatice ca expert și consilier pentru dezvoltare al Națiunilor Unite. Am fost ferit de ciumă, holeră, febră galbenă, tetanos etc., în cele peste 30 de țări în care am fost. Sunt sigur că oamenii de știință vor găsi și cel mai potrivit vaccin pentru toate formele de coronavirus. Sper, de asemenea, că se va găsi și un vaccin împotriva „Ciumei Roșii” și a urmașilor ei, care suprimă de peste 70 de ani dezvoltarea științifică, morală, religioasă și spirituală a omenirii.

„Cred în vaccinuri. Dacă în prezent sunt în viață, o datorez vaccinărilor făcute preț de 10 ani nu numai în copilărie, dar și la maturitate, când am lucrat în țările afro-asiatice ca expert și consilier pentru dezvoltare al Națiunilor Unite. Am fost ferit de ciumă, holeră, febră galbenă, tetanos etc., în cele peste 30 de țări în care am fost” – Ovidiu Bojor, fondator al fitoterapiei moderne în România și membru de onoare al Academiei de Științe Medicale

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dezvăluirile lui Nicușor Dan despre „dezastrul Firea”, întrerupte de smardoiul Bădulescu, viceprimarul trimis de primăriță să facă scandal

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Conform unor doctori cuțitari pițifelnici, Ciuma Roșie e numai Partidul Comunist al Rusiei, Partidul Comunist al Chinei sau Partidul Comunist al Coreei de Nord, nu și Partidul Socialist Francez, Partidul Socialist Spaniol sau Partidul Socialist German. De America nu mai vorbesc. Barack Obama cu cravată roșie și Donald Trump numai cu cravată roșie de pionieri ameticani. Mă „piș” pe comunismul lor.

    120000 lei la CEC Bank: Iluzii Pierdute de Balzac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -