România indică Rusia, oficial, drept stat inamic – premieră după Al Doilea Război Mondial! Agresivitatea Moscovei e menționată în Strategia Națională de Apărare

2
7422

Atacurile sistematice ale Rusiei la siguranța și stabilitatea României au determinat includerea statului condus de Putin pe lista amenințărilor la adresa țării noastre, în mod oficial, pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial.

Rusia este numită explicit ca inamic în Strategia Națională de Apărare a României trimisă de președintele Klaus Iohannis Parlamentului. Documentul a fost avizat, în prealabil, de Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Rusia, pentru prima oară desemnată oficial drept stat inamic de către România după 80 de ani

Documentul nu a picat din senin. În special după invadarea Crimeei și a Estului Ucrainei, în februarie 2014, Rusia și-a intensificat exponențial acțiunile ostile la adresa Uniunii Europene și, în particular, împotriva țărilor de la granița estică: Polonia, România, Letonia, Lituania, Estonia.

În țara noastră, Rusia a dus o puternică activitate de subversiune, pentru a slăbi instituțiile statului, a provoca haos și a destrăma coeziunea socială, concomitent cu promovarea unor teorii conspiraționiste menite să scadă încrederea în UE și NATO.

Voit sau nu, acțiunile Rusiei au coincis cu cele ale PSD-ALDE și ale unor trusturi de presă controlate de oligarhi precum Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță.

În ultimele luni, pe durata stării de urgență decretate din cauza pandemiei de coronavirus, acțiunile Rusiei și ale PSD au intrat într-o nouă fază, sesizată oficial de o instituție a statului român aflată în subordinea Secretariatului General al guvernului. Raportul cuprinzând atacul subversiv al Rusiei a ajuns pe masa tuturor oficialilor români.

Se constată consolidarea “posturii ofensive și agresivității Federației Ruse în ultimii ani“

În Strategia Națională de Apărare a României elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului pe 2 iunie de către președintele Iohannis scrie explicit despre „comportamentul agresiv al Federației Ruse” și despre “acțiunile de militarizare a regiunii Mării Negre și de tip hibrid”.

Referirile la ostilitatea Rusiei sunt multiple în document. Se menționează „atitudinea și acțiunile Federației Ruse, de încălcare a normelor dreptului internațional”, care „generează perpetuarea și extinderea divergențelor cu unele state occidentale și NATO”.

Este estimat și „potențialul de escaladare a tensiunilor existente în regiune, pe fondul consolidării posturii ofensive și agesivității Federației Ruse din ultimii ani și al perfecționării instrumentarului hibrid pe care îl utilizează”.

“Federația Rusă contribuie la deteriorarea stabilității regionale”. România trebuie să facă față cu ajutorul aliaților, se notează în document

„Federația Rusă contribuie la deteriorarea stabilității regionale” și dezvoltă „propriile capabilități militare ofensive în Marea Neagră”, generând un „sistem de interdicție regională și restricționare a accesului care să asigure controlul asupra bazinului pontic și contrabalansarea acțiunilor de dezvoltare a capabilităților militare aliate pe flancul estic al NATO”, se notează în Strategia Națională de Apărare.

Aceste acțiuni ostile „reclamă o postură națională de apărare consolidată” și sprijinul aliaților României, pentru a face față.

În topul pericolelor pentru țara noastră, conform cu viziunea CSAT, sunt:

1. adversarii statali și non-statali de a limita capacitatea României de a se proteja în fața imixtiunilor ostile – aici este vorba tocmai de acțiunile subversive duse de Rusia și de unii oligarhi, în conjuncție cu politicieni;

  1. criza economică generată de epidemia de Covid-19;
  2. Federația Rusă.

    Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

    CITIȚI ȘI:

    * MAFIA PRIMARULUI BĂLUȚĂ. Șef al Poliției Locale din Sectorul 4, la piscina liderului unui clan interlop. Polițistul este fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectei Capitalei

2 COMENTARII

  1. Toata lumea stia asta. Insa acum e prima data cind un oficial important spune lucrurilor pe nume, prima data dupa revolutie. Si deasemenea important e ca dupa recunoasterea starii de fapt sa se treaca la masuri de contracarare a agresiunii Rusiei. Nu zice nimeni sa-i atacam in Marea Neagra, e aiurea, insa putem sa le reducem la tacere sa zicem vreo 80% din propaganda antiromana din Romania. Asta ne sta in putere. Se stiu bine cine sunt agentii si publicatiile. De ce platim gras atitea servicii secrete? Asteptam dle presedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here