Moștenirea Epocii Firea: „O bag în p…da mă-sii pe Ana Ciceală” și dulapul cărat în brațe de „operatul” Bădulescu

1
4819
Vrăjitoarea Firea și clovnul preferat

Gabriela Firea a spus că aducerea dulapului în Prelungirea Ghencea de către adjunctul ei, Aurelian Bădulescu, reprezintă „o metaforă”. Nu, nu! N-are nicio legătură cu stilistica limbii române. Acea piesă de mobilier a fost menită să mascheze realitatea dezastruoasă de la Primăria Capitalei, dar și din zona respectivă, în ultimii 4 ani.

Practic, atunci când nu faci nimic, încerci să distragi atenția cu scene ieftine de circ mioritic, marca PSD și Liviu Dragnea, dar să și pui căluș în gură celor ce îndrăznesc să-ți dea în vileag minciunile.

Numai că lui Bădulescu Gură-Spartă nu i-a funcționat planul nicidecum. La mintea lui, ar fi fost în stare să-l bage în dulap pe Nicușor Dan și ar fi închis ușa după el, ca să tacă odată, să nu-i mai audă vocea acuzatoare. Exact așa cum l-a vârât în tomberon, mai demult, Tolea Ciumac pe Dan Diaconescu, cu deosebirea că scena de la OTV era regizată.

De fapt, în 2018, tot pentru a-și ascunde temeinica incompetență, același Bădulescu – vă mai amintiți? – a grăit în stilul său propriu, apoi a și scris, semnându-se pe un caiet dictando: „Declar că o bag în p…da mă-sii pe Ana Ciceală”. Consiliera de la USR îndrăznise să-i ceară socoteală în privința infectării a 40 de bebeluși cu stafilococul auriu la maternitatea Spitalului Giulești, aflată în subordinea Primăriei.

În lipsa unei explicații plauzibile, Bădulescu s-a lansat în înjurături grobiene, definindu-i pe opozanți „javre”, „fraieri”, „bulangii” și „animale”. Tot metaforă s-a numit și acea expresie jignitoare adresată Anei Ciceală? Evident că nu. Ăsta-i omul. Poate vorbi orice, căci rămâne neatins: nicio demisie, nicio amendă, nicio mustrare publică venită din partea șefei lui, Gabriela Firea.

În povestea cu dulapul, luat probabil din biroul său de la PMB, e de remarcat un lucru: nu l-a durut deloc operația pe Bădulescu atunci când l-a cărat în brațe până la pupitru ca pe un prunc năbădăios. S-a văicărit însă câteva minute mai târziu, în momentul în care un bărbat – considerat „adversar” – a trecut pe lângă el. „M-ai lovit la operație!”, striga viceprimarul, cu tonalitatea unui șmecheraș castrat. Și-a adus aminte brusc de operație, dar și de colecția sa de apostrofări. I-a numit pe oamenii lui Nicușor Dan „mafioți”, „gorile”, „huligani”.

Nu conta că proiectul de modernizare a Bulevardului Prelungirea Ghencea a rămas doar în imaginația lui și a Gabrielei Firea. Ca de obicei, trecut doar pe hârtie. Dar, sincer vorbind, are și Firea dreptatea ei. Când a zis că va schimba radical fața Bucureștiului, s-a referit la metafore, care zburau ca fluturii în prag de vară. Toți, cu excepția ei și a lui Bădulescu, au complotat împotriva PMB, inclusiv Dragnea și colegii din PSD. Eroi: ea cu Bădulescu. Dușmani: toate partidele politice, în frunte cu PSD, datorită căruia e primar general al Capitalei.

Dacă bucureștenii ar fi citit pe-ndelete volumul ei de versuri de debut, „O altă lume”, ar fi știut ce le pregătește Firea încă din 2001. N-ar fi mizat pe ea, cu siguranță, pentru a le conduce destinele din funcția de primar general. Ar fi aflat la timp că Firea se autocaracteriza drept „zănatecă”, „zărpălatecă”, „zăpăcitoare”. Din păcate, tot ce-a scris s-a adeverit. A fost un fel de Baba Vanga a Bucureștiului.

La aproape 20 de ani de la creațiile sale poetice, Bucureștiul e dominat de nebunie și de neseriozitate:

– amenințări cu moartea din primele luni de mandat;

– înjurături ca la ușa cortului din partea subordonaților ei, servite drept răspuns la întrebările Opoziției cu privire la „marile realizări” de infrastructură;

– caloriferele nu dau căldură, iar apa caldă nu curge prin robinete din cauza că primărița e sabotată;

– n-a atras fonduri europene nici măcar cât un salariu lunar al Gabrielei Firea (doar 2.283 de euro luați de la UE), în vreme ce primarul Boc a adus Clujului peste 25 de milioane de euro!

Aici cine mai e vinovat? „Statul paralel”? Multinaționalele? „Diasporezii”? Iohannis? Pușcăriașul Dragnea? El nu i-a dat voie…

Știți ceva? Râde Boc de se sparge din fotoliul lui de la Primăria Cluj, dar apoi oftează: „Pușca și cureaua lată / Ce Capitală-aveam odată…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here