Tăriceanu – 5 partide + 5 neveste, tot nu înţelege nimic din politică. Pentru el, summit-ul de la Sibiu a fost un eşec

0
1435

Călin Popescu Tăriceanu a mâncat o tonă de bani din politică, este la a cincea nevastă şi la al cincilea partid, dar deşi trece viaţa peste el, se vede că nu-l duce mintea nici acum.

O nouă dovadă a inculturii crase şi a incompetenţei flagrante a acestui personaj toxic pentru România este ce concluzii a tras el după summit-ul de la Sibiu. Unele pe care nici măcar Putin nu şi le-ar putea asuma.

Nici măcar Dragnea nu şi-a permis să atace reuniunea liderilor UE din România, considerată un succes de toată lumea: politicienii europeni, presa de pe continent, comunitatea internaţională.

Tăriceanu însă nu vede decât rău în marele eveniment internaţional desfăşurat ieri, la Sibiu. Şi în plus, foloseşte summit-ul pentru a câştiga capital electoral, înjurându-l pe Iohannis.

Iată doar o mostră din gândirea acestui nesătul al politicii româneşti:

„Este păcat că domnul Iohannis nu a reuşit să se ridice la înălţimea momentului şi a preferat să rămână un politician mărunt care să-şi critice ţara, poporul şi guvernul în faţa oficialilor străini. Înţeleg acum, după ce am auzit declaraţia domnului Juncker, de la cine învaţă domnul Iohannis tehnica de a divide: ‘Am ales Sibiul pentru că el reprezintă Europa Centrală şi Europa Occidentală’ – spune domnul Juncker. Dar dânsul nu e român şi nu are cum să ştie că la fel de europene şi occidentale sunt şi Clujul sau Timişoara, Craiova, Iaşiul sau Constanţa. Ca să nu mai vorbim de Bucureşti! Dar domnul Iohannis ştie acest lucru şi, dacă ar fi ales să fie preşedintele tuturor românilor şi nu doar al celor care îl plac, ar fi trebuit să-i spună asta domnului Juncker.”

Lecţia lui Donald Tusk pentru Tăriceanu

Pentru a-l ajuta totuşi pe Călin Popescu Tăriceanu să înţeleagă şi în ceasul al 12-lea cu ce se „mănîncă” politica europeană, redăm mai jos declaraţia preşedintelui Consiliului European, care exprimă exact contrariul ideilor şefului ALDE. Donald Tusk a considerat că summit-ul de la Sibiu a fost o mare reuşită.

El a făcut o nouă declaraţie de dragoste la adresa României. Tot în limba română. Iat-o:

”Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, în startul președinției române, am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri pentru munca depusă, la fel cum Europa este mândfră de dvs. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră.”, a spus Donald Tusk.

CITIŢI ŞI:

Donald Tusk, o nouă declaraţie de dragoste faţă de România. Tot în limba română, cu mănuşile lui Duckadam în mâini

VIDEO. Superb! Momentul în care ROMÂNII ne-PSD recuceresc Piaţa Unirii din Iaşi

VIDEO. Cum a învins România #Rezist mitingul PSD de la Iaşi. Forţa civismului real a răpus blegeala PSD-iştilor aduşi „cu japca”

VIDEO. Dragnea, atac la UE de Ziua Europei: „Iohannis trădează România pentru interese străine”

VIDEO. Marioneta lui Dragnea, fugărită la Cluj. „Ne e silă cu Dăncilă”. Jandarmii, din nou agresivi

„Europa, Europa”. Ce frumos arată UE, la Sibiu! Şi ce bine îi stă României aşa! Sărbătoarea eclipsează agenda oficială a Consiliului European

PSDragnea adună „ciumaţii”, la Iaşi, ca să înjure Europa pentru că nu-i lasă să fure

Adio PSDragnea? Misteriosul mesaj al lui Iohannis, care anunţă mari schimbări „în curând…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here