„Europa, Europa”. Ce frumos arată UE, la Sibiu! Şi ce bine îi stă României aşa! Sărbătoarea eclipsează agenda oficială a Consiliului European

7
8364

Admirabilă reacţia mulţimii adunate în Piaţa Mare din Sibiu! Au venit de la primele ore ale dimineţii doar pentru a-i vedea pe liderii continentului unit, de la care aşteptă izbăvirea de un regim politic antieuropean, de sorginte neobolşevică. 

„Înarmaţi” cu steaguri tricolore sau ale Uniunii Europene, românii din centrul Sibiului l-au aclamat pe preşedintele Iohannis, mai întâi, înainte ca în Piaţa Sfatului să sosească şefii de stat şi de guvern din UE.

După care, s-au bucurat la fiecare descindere, în special faţă de acei lideri pregnanţi ai comunităţii europene în frunte cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a fost cel mai aclamat de mulţimea frumoasă aflată în spatele gardurilor de protecţie, atunci când liderii europeni au făcut turul de piaţă, după fotografia de familie

Sibienii și turiștii prezenți în număr mare au scandat ”Europa” și ”Iohannis”, toți invitații oficiali la Summit mergând să dea mâna cu ei și să le mulțumească.

Ce se petrece azi, la Sibiu, pare mai puţin formal decât de obicei. E o mare atmosferă de sărbătoare, care eclipsează agenda oficială a Consiliului European. Este ceva magic, un amestec de Românie şi Europă în armonie. Parcă Europa n-a fost niciodată atât de frumoasă ca azi, la Sibiu!

 

 

 

Soarele a ieşit şi el primitor în întâmpinarea musafirilor din cancelariile europene, iar peisajul n-a fost doar senin, ci şi parcă prea relaxat pentru o reuniune de importanţa celei de azi.

Greu puteai vedea vreo piesă din dispozitivul de securitate, asta deşi măsurile de siguranţă au fost inevitabil sporite. Nu părea că există pază, deşi totul arată ca fiind în siguranţă.

Nu întâmplător, plimbarea liderilor UE prin Piaţă a fost una de promenadă obişnuită, călduroasă, cu un grad ridicat de empatie dacă iei în considerare doar dorinţa şefilor de stat şi de guvern de a-i saluta personal şi de a le strânge mâinile românilor pro-Europa veniţi să-i salute.

Ce frumos arată Europa, azi, la Sibiu! Şi ce bine îi stă României aşa!

Azi, a început oficial Summitul Uniunii Europene de la Sibiu. La reuniunea găzduită de președintele Klaus Iohannis participă, între alții, Donald Tusk (președintele Consiliului European), Jean-Claude Juncker (președintele Comisiei Europene), Antonio Tajani (președintele Parlamentului European), Angela Merkel (cancelarul Germaniei), Emmanuel Macron (președintele Franței), Giuseppe Conte (premierul Italiei), Mark Rutte (premierul Olandei), Sebastian Kurz (cancelarul Austriei), Viktor Orbán (premierul Ungariei), Alexis Tsipras (premierul Greciei), Mateusz Morawiecki (premierul Poloniei) și Boiko Borisov (premierul Bulgariei).

Foto: TurnulSfatului.ro

7 COMENTARII

 1. Felicitam locuitorii Sibiului pentru calda primire făcută șefilor de stat și de guvern! Admirabil!
  Felicitări și
  domnului Președinte Iohannis ,
  care se dovedește o gazda memorabila!
  Bravo România!!!!
  😃😃😃👍

  • Felicitări sibieni lor pentru atmosfera frumoasa,călduroasă,prietenoasa manifestată în această zi importanta aici se găsesc adevărați români cu caracter și Onești nu cei spuși de ministru Pintea neam de infractori din care aparține .

 2. For whom the bells tols
  When shadow is coming
  Upon me upon us in fear
  Nobody ring the phone
  See see your Majesty?
  Living in a prison of a bee
  Master tells to all about fee
  Mourning about new homsite
  Forcing bells like a man in knee
  Ring the bells shadow not be
  Before nights like my braide
  Forward means a pride and be
  See see your Majesty
  Donald Tusk is mason bee.
  Nobody can solve the hearts
  Nobody felt in many rests
  Along sides forming a seat
  More than my is a moon
  Long life to a noon and fleur
  When shadow starving a planet
  When women’s are Rockets
  More than me is a bell
  Long life ringing bells
  For nobody in our hell
  See see your Majesty
  Bee is busy do not fi.

 3. Foarte fain articolul. Atmosfera in Piata Mare a fost extrem de emotionanta! Efectiv ne-am simtit mandri ca suntem si sibieni si romani! O singura precizare Piata Mare nu Piata Sfatului. Aceasta din urma e a Brasovului.

 4. O zi frumoasa, poate cea mai frumoasa de 30 de ani incoace! Citesc si-mi vin lacrimi in ochi, pentru ca tara mea e atat de necajita de-atata si-atata amar de vreme! Doamne, ajuta-ne sa ne ridicam din mizeria acestor 30 de ani care parca nu se mai termina, fa ca 26 mai sa devina ziua in care mizerabilii, care-au capturat si tin ingenunchiata aceasta tara frumoasa, sa dispara, ca sa nu se mai intoarca niciodata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here