Vamos, Simona! Halep e în finala de la Madrid şi la un meci distanţă de locul 1 mondial

0
1013

Simona Halep a câştigat prima semifinală a turneului de tenis de la Madrid. Ea a învins-o pe jucătoarea elveţiană Belinda Bencic (6-2, 6-7, 6-0). Victoria o aduce pe jucătoarea din România în finală. Dacă o va câştiga, Simona redevine numărul 1 mondial.

Simona a controlat partida încă de la început, dar în setul al doilea a părut grăbită şi uşor iritată, pierzându-l la tiebreak.

„Am stat prea în spate, nu puteam controla jocul de acolo”, a explicat Simona, după meci, uşoara sa cădere din setul doi.

Şi-a revenit însă rapid, iar setul a treilea l-a dominat categoric, câştigându-l la zero.

Este a patra finală în care ajunge Simona Halep în turneul de la Madrid.

Calificarea sa în semifinale, după 7-5, 7-5 cu australianca Ashleigh Barty (locul 9 WTA), a fost dublată de eliminarea japonezei Naomi Osaka și a cehoaicei Petra Kvitova, cele două tenismene care o depășesc în clasamentul mondial la zi.

Accederea Simonei în semifinale i-a asigurat urcarea de pe locul 3 pe 2, în dauna cehoaicei Petra Kvitova.

Eliminarea japonezei Osaka în „sferturi” i-a deschis Simonei perspectiva de a reveni pe locul 1. Condiția: să câștige turneul din capitala Spaniei, organizat de Ion Țiriac.

Pentru asta, Simona trebuie să mai câștige două meciuri (după cele patru de până acum):

  • în semifinale (vineri), cu elvețianca Belinda Bencic (locul 18 WTA) – rezolvat;
  • în finală (sâmbătă), cu olandeza Kiki Bertens (7) sau americanca Sloane Stephens (8).

Naomi Osaka s-a oprit la 6.356 de puncte. Simona are 5.857, dar câștigarea turneului ar duce-o la 6.467, cu 111 mai multe decât japoneza.

Eliminarea Petrei Kvitova îi dă posibilitatea Simonei Halep să se distanțeze de jucătoarea cehă, care a picat pe locul 4 (fiind depășită și de nemțoaica Angelique Kerber).

Simona a câștigat turneul de la Madrid de două ori: în 2016 și 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here