Klaus Iohannis le-a luat piuitul PSD-iștilor: i-a ridicat urgent imunitatea liberalului Costel Alexe

2
18127

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului. În „traducere”: l-a lăsat pe Alexe fără imunitatea de fost ministru.

Doar o zi a trecut între solicitarea procurorilor și decizia lui Klaus Iohannis în „cazul Costel Alexe”.

Decizia lui Klaus Iohannis i-a trimis în ridicol pe liderii PSD care se întrebau, prin emisiuni TV și pe Facebook, dacă președintele îi va ridica imunitatea unui lider liberal, Costel Alexe. În realitate, nu exista niciun dubiu în acest sens: Klaus Iohannis n-a blocat niciodată ridicarea imunității ministeriale. De fiecare dată, a dat curs cererii procurorilor.

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marţi, 5 ianuarie a.c., ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Costel Alexe, în calitate de fost ministru al Mediului, apelor şi pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare, prevăzută de art. 47 raportat la art. 295 alin. (1) din Codul penal cu aplicarea art. 308 alin. (1) din Codul penal, în concurs, conform art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.”

22 de tone de tablă

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat luni, 4 ianuarie, că solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel Alexe (fost ministru şi fost deputat, actual președinte al Consiliului Județean Iași), pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Alexe ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Costel Alexe a precizat luni că a aflat „cu surprindere” de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. „Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a susţinut Alexe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

2 COMENTARII

  1. Dle Președinte ar trebui data afara din guvern proastă aia de la muncă!…bețivul de orban a înlocuit o profesionistă cu o tuta!!…cand vin pensiile dle președinte???…rusine vă bateti joc de amaratii de pensionari ,normal trebuiau să lucreze foc continuu, dar bugetarii sau înghesuit la sinaia si poiana brașov la telegondole …rusine!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here