Vai, vai! Tăriceanu se plânge că i s-a făcut „dosar politic”, după ce DNA l-a prins cu șpaga de 800.000 de dolari

1
582

Încolțit de DNA, care-l acuză că a luat mită 800.000 de dolari pe când era prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu neagă vehement, spune că n-a luat niciun ban și acuză, bineînțeles, “dosar politic”. Tăriceanu, partenerul lui Dragnea în asaltul asupra Justiției și tentativa de erdoganizare a României în perioada 2017-2019, mai are și alte “tinichele” de coadă.

Rămas acum pe dinafara Parlamentului după ce s-a înhăitat cu Ponta, Tăriceanu este vizat de DNA pentru că ar fi luat mită în perioada 2007-2008, când era premier, de la o companie austriacă. Banii ar fi fost încasați disimulați într-un contract de consultanță.

„Am o experienţă de 30 de ani, care mă face să cred că nimic nu este întâmplător. La mine nu a ajuns niciun ban şi nu avea de ce să ajungă. Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice“

Procurorii anticorupție au cerut luni Parchetului General sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru a permite începerea urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu pentru fapte comise când era premierul României (2005-2008).

Fostul președinte al PNL și al ALDE și-a expus punctul de vedere la Antena 3.

  • „Am o experienţă de 30 de ani, care mă face să cred că nimic nu este întâmplător.”
  • „La mine nu a ajuns niciun ban şi nu avea de ce să ajungă. Dosarul Microsoft este legat de licenţele pe care statul român trebuia să le achite firmei Microsoft.”
  • „În perioada mandatului meu, cu toate că au fost luate patru hotărâri de guvern, dintre care una era vizată de procurorul general de atunci – doamna Kovesi -, nu au făcut decât să inventarieze licenţele Microsoft.”
  • „Nu s-a plătit niciun ban către firma Microsoft în perioada mandatului meu! Deci, nu aveau cum să ajungă bani la mine. Din ce?”
  • „Legătura se face cu consultanţii pe care PNL i-a avut o perioadă de vreme, care au avut un contract care a fost onorat în integralitate, şi alte obligaţii nu au existat. Consultanţii au dat în judecată PNL pentru recuperarea sumei integrale a contractului. Nici eu, nici PNL nu am primit aceste sume.”
  • „Această sumă de 800.000 de dolari este în capul DNA, că ar fi fost într-un fel virată sau folosită de PNL. În dosar, eu nu apar ca fiind beneficiarul vreunei sume. Și nici PNL, ca să fie clar!”

Tăriceanu afirmă că acest dosar a mai fost odată închis. Dar ancheta a fost blocată, în iunie 2019, de Senatul dominat de PSD, care a refuzat, prin vot, să permită începerea urmăririi penale.

Acum, Tăriceanu se prevalează tocmai de acea imixtiune pe linie politică pentru a acuza că dosarul ar fi făcut la comandă.

  • „Erau o serie de acuzaţii care nu erau deloc evidente şi clare. Eu eram acuzat de luare mită, dar în dosarul de la Procuratură se spune că, de fapt, banii nu au ajuns la mine, că banii ar fi fost luaţi de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură…”
  • „Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice, un dosar care avea 17.000 de pagini, trimis la Parlament, în care, când ne-am uitat, nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea, ci numai o însăilare de presupuneri şi de aberaţii juridice care încercau să mă pună într-o lumină defavorabilă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here