marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsOamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul...

Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

-

Comportament șocant al Înalt Prea Sfințitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care la predica din noaptea de Înviere le-a transmis miilor de enoriași un mesaj aproape identic cu cel al Patriarhului Kirill al Rusiei, plin de teorii conspiraționiste și narative ale propagandei putiniste. ÎPS Ciprian le-a spus oamenilor că Oculta Mondială vrea „o resetare a lumii“, că „se dorește“ eliminarea tradițiilor și înlocuirea lor cu surogate și că „stăpânitorii Pământului“ s-ar afla în spatele războiului din Ucraina, și nu Vladimir Putin care a ordonat invadarea unei țări pașnice.

În timp ce românul ÎPS Ciprian recita narativele Kremlinului la Buzău, Patriarhul Kirill al Rusiei, ofițer acoperit al FSB (ex-KGB), făcea același lucru la Moscova, mii de kilometri mai departe: „Astăzi, un nou păgânism apare la scară globală, bazat pe venerarea derivatelor umane – venerarea progresului, a științei, a tehnologiei. Nu mă refer la respectul față de acestea, ci la divinizarea lor (…) Care ar trebui să fie Răspunsul Bisericii Ortodoxe Ruse și răspunsul Rusiei? Cel pe care îl dăm deja: nu suntem de acord cu această direcție a civilizației umane! Biserica Ortodoxă Rusă i se opune activ“.

Discursul ÎPS Ciprian, chiar mai grav decât delirul obișnuit al altui Arhiepiscop rusofil, ÎPS Teodosie al Tomisului, arată cât de adânc a pătruns Rusia în structurile bisericii ortodoxe din România. Se dovedește că Moscova a aplicat, cu mare succes, rețeta utilizată și în Ucraina, dar și în alte țări ortodoxe, folosindu-se de slujbașii bisericilor pentru a penetra „la firul ierbii“, astfel încât mesajele propagandei să ajungă direct la popor.

Discursul ÎPS Ciprian șochează, pur și simplu, prin asemănarea ca două picături de apă cu cel pe care l-a avut Patriarhul Kirill în catedrala din Moscova – ca și cum liniile directoare nu i-ar fi venit de la Patriarhia Română, ci direct de la FSB.

- Advertisement -

Nu mai puțin de 5.000 de români au participat la slujba de Înviere oficiată în fața Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului“ din Buzău. La acești oameni, teoriile conspiraționiste, propaganda și minciunile delirante ale Kremlinului au ajuns direct și nemijlocit, în noaptea de Paște, din gura unui ierarh al BOR.

Mai jos, fragmente din discursul viclean, manipulator și ticălos al Înalt Prea Sfințitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Focșanilor, care în noaptea de Înviere a slujit interesele unei puteri străine.

ÎPS Ciprian: „Se doreşte ca ceea ce este tradiţional şi autentic în fiecare ţară cu rădăcini creştine să fie înlocuit cu diverse surogate; ni se sugerează chiar cum să ne hrănim, acceptând produse alimentare bizare, contrafăcute, care, chipurile, sunt mai bogate în proteine decât cele naturale“

„Dreptmăritori creştini, întorcându-ne acum la realitatea cotidiană, în plan naţional şi internaţional, constatăm, cu amărăciune în suflet, că războiul fratricid din Ucraina este încă departe de a se încheia, continuând să răspândească incertitudine şi frică pe tot globul. Iar asupra noastră, a românilor aflaţi în imediata vecinătate a conflictului militar, planează tot mai multe ameninţări, care generează o evidentă instabilitate regională, cu puternic impact negativ la nivel politic, social, economic şi chiar spiritual.

- Advertisement -

Cred că este clar pentru toată lumea că în spatele acestui război se ascund setea de putere şi lăcomia de avere a celor ce deţin puterea politică, economică şi financiară a lumii, care nu se sfiesc să se considere stăpânitorii Pământului şi factorii decidenţi ai schimbărilor de tot felul.

Se vorbeşte tot mai insistent despre o «nouă ordine mondială» şi o «resetare a lumii», unde credinţa în Dumnezeu şi valorile morale autentice nu au ce căuta; o lume în care păcatul şi fărădelegea să fie prioritare în faţa virtuţilor creştine.

Se doreşte ca ceea ce este tradiţional şi autentic în fiecare ţară cu rădăcini creştine să fie înlocuit cu diverse surogate; ni se sugerează cum trebuie să ne orânduim viaţa, cum să ne educăm copiii şi chiar cum să ne hrănim, acceptând produse alimentare bizare, contrafăcute, care, chipurile, sunt mai bogate în proteine decât cele naturale, şi multe altele.

În aceste circumstanțe, văzând cum întreaga omenire este continuu torturată de frica și consecințele conflictelor armate, cum este pângărită până la desfigurare de o mulțime de păcate și fărădelegi, apoi amenințată periodic și înfricoșată cu tot felul de boli și pandemii, pe fondul unei accentuate crize economice și energetice, conștientizăm și noi, deodată cu părintele Stăniloae, că «singură Învierea ne deschide perspectiva scăpării de fatalitatea naturii care duce la moarte, deschide un plan demn de noi și de năzuințele noastre; iar odată cu aceasta, perspectiva unei tot mai adânci sensibilități și delicateți. Numai Învierea ne va scăpa de lupta greșită pentru a ne asigura o existență efemeră, cu prețul profitării de alții, cu prețul unor imaginare experiențe de împlinire prin plăceri, prin orgolioase și găunoase realizări. Numai perspectiva Învierii ne dă puterea să ducem adevărata luptă cerută de ea: lupta împotriva pasiunilor, lupta pentru sensibilizare, pentru transparență, pentru comuniune, pentru asemănarea cu Hristos, puterea Celui Care a înviat susținându-ne pe această cale». Încât numai credința dreaptă și statornică în Învierea Domnului rămâne esențială și constituie pentru creștini antidotul împotriva fricii inoculate omenirii de către cei care încearcă să se substituie lui Dumnezeu, profitând la maximum de resursele creației Sale și desconsiderând miliardele de oameni care se zbat în sărăcie și boli de tot felul. Ea ne dă puterea de a purcede mai curând la o «resetare morală» sau de a pune un nou început bun vieții noastre spirituale, în plan personal și comunitar, astfel încât să ne putem continua drumul crucii spre dobândirea vieții veșnice.

Ne exprimăm, așadar, speranța că Mântuitorul Iisus Hristos Cel răstignit și înviat, Pantocratorul, adică Atotțiitorul, Împăratul și Stăpânul lumii și al istoriei, nu va permite ca această frumoasă planetă creată pentru om să fie distrusă de o oligarhie mondială, care de Dumnezeu nu se teme și de oameni nu se rușinează (cf. Luca 18, 2). El ne-a poruncit să ne iubim unii pe alții, pentru a fi recunoscuți drept ucenici ai Săi (cf. Ioan 13, 35), și ne-a lăsat moștenire pacea Lui (Ioan 14, 27), pentru că numai având «pacea lui Dumnezeu, care covârșește orice minte» (Filipeni 4, 7), putem trăi în unitate și armonie cu toți oamenii. (…)”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. De ce va miratio.E vorba de slugile Mitropolitului Moldovei Teofan care a urmat la Paris la o scoala infiintata de NKVD din ordinul lui Stalin si care pana azi a fost si este sustinuta financiar de KGB azi SVB.Mai grav este ca Mitropolitul Moldovei devine Patriarhul Romaniei dupa disparitia Patriarhului.

  2. Romania TV deja a speculat afirmatia.Au spus despre episcop ca se lupta impottiva globalistilor.Totul cu o mare invitata Dana Budeanu zisa si „Fatalaule”.Pe tura lui Ciutacu

  3. Incepem sa ne obisnuim ca influenta Rusiei pe teritoriul Romaniei reprezinta o continuitate din 45 incoace si o obraznicie fara seaman a rusilor si a cozilor lor de popor este tolerata bine mersi de catre autoritatile noastre, DUBIOASE, ele insele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -