Rareș Bogdan a „sperat” degeaba: Cîțu chiar s-a întâlnit pe furiș cu Ciolacu! Liderul PNL, șocat de cererile PSD: postul de premier și jumătate din ministere. Urmează întâlnirea oficială

2
3061
Partenerul „mai mic“ (Cîțu-PNL, în dreapta) privește cu speranță către partenerul „mai mare“ (Ciolacu-PSD, în centru)

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar fi avut deja o întâlnire secretă miercuri seara, pe parcursul căreia au discutat, alături de Sorin Grindeanu (prim-vicepreședinte PSD) și Dan Vîlceanu (secretar general PNL), preliminariile întrevederii oficiale de azi dintre delegațiile social-democrată și liberală, dezvăluie Digi 24 citând surse din cele două partide. Cîțu a fost de-a dreptul șocat să vadă că, într-adevăr, Ciolacu îi cere nici mai mult, nici mai puțin decât postul de premier și jumătate din ministere, dacă vrea un Guvern de coaliție PNL – PSD.

Echipele de negociatori ai PSD și PNL ar trebui să se vadă oficial joi, de la ora 16.00, în Parlament. Numai că, înaintea acestei întrevederi cunoscute public, miercuri seara ar mai fi avut loc deja una. Acesta ar fi și motivul ieșirii publice nervoase a lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL care a avertizat ca Florin Cîțu să nu se întâlnească pe ascuns cu PSD. „Sper că nu! Sper că nu! (…) Am încredere în președintele partidului nostru că vom face întâlnirea în grupul agreat și votat de Biroul Permanent Național, adică cei șase: patru prim-vicepreședinți, secretarul general și președintele”, a spus iritat Rareș Bogdan.

La întâlnirea pe furiș de miercuri seara, Ciolacu și Grindeanu le-ar fi spus lui Cîțu și Vîlceanu că, pe lângă postul de premier și jumătate (10) dintre ministere, vor ca programul de guvernare să fie creionat în jurul celor 100 așa-zise măsuri pe care le-ar fi elaborat „specialiștii“ PSD.

Sursele afirmă că Florin Cîțu ar fi plecat „dezamăgit“ de la discuții. A fost a doua lovitură în interval de numai câteva ore pentru actualul președinte al PNL, care la prânz fusese refuzat politicos de USR, la tratativele dintre cele două delegații, atunci când a sugerat că el ar trebui să fie premierul dacă se reface coaliția.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR”… dar negociază și cu PSD

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

2 COMENTARII

  1. Citu este o persoana cu moralitate indoielnica, asa ca ce ne mai miram. PNL este un partid atarnator de PSD, asa cum a fost de-a lungul timpului. Brelocul ciumei rosii. Betivul tepar si penal s-ar face pres pentru ca sa obtina toate privilegiile. Recomand un consult de specialitate, omul nu este in toate facultatile mintale. Stapanul sau pare ca s-a mai dezmeticit din nebunia declansata cand i-a ars o palma cu mana lui Citu lui Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here