Nederanjat de PNL, PSD l-a impus la conducerea Camerei Deputaților pe „premierul Ordonanței 13”

0
2391
Sorin Grindeanu, ANCOM

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, va prelua pentru două săptămâni funcția de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, în urma sprijinului indirect dat reprezentanții PNL, care s-au abținut la votul din Biroul Permanent al Camerei.

Decizia a fost luată după ce a expirat mandatul de interimar (două săptămâni) al lui Florin Roman (PNL).

Liberalii s-au abținut de la vot, iar USR s-a opus, dar Grindeanu a reușit să obțină această funcție cu voturi de la PSD, UDMR, minorități și AUR.

În acest moment, după demisia lui Ludovic Orban, Biroul Permanent al Camerei Deputaților are 12 membri (în loc de 13): PSD – 4, PNL – 3, USR – 2, AUR – 1, UDMR – 1, Minorități – 1.

Cei trei PNL-iști (Florin Roman, Cristian Buican, George Tuță)  au refuzat s-o voteze ca președinte interimar pe Cristina Prună (USR), deși USR-iștii l-au votat pe Florin Roman (PNL), pentru aceeași funcție, în urmă cu două săptămâni.

Abținerea reprezentanților PNL i-a ușurat lui Sorin Grindeanu (PSD) obținerea funcției de președinte al Camerei Deputaților.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților

  • Președinte (interimar): Florin Roman (PNL)
  • Vicepreședinți: Sorin Grindeanu (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Florin Roman (PNL), Cristina Prună (USR)
  • Secretari: Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Andrei Lupu (USR), Ovidiu Ganț (Minorități)
  • Chestori: Marius Budăi (PSD), George Tuță (PNL), Seres Denes (UDMR), Antonio Andrușceac (AUR).

Florin Roman, tendențios: „USR a făcut un cadou gratuit PSD”

Sorin Grindeanu este cel care în seara de 31 ianuarie 2017, în calitate de prim-ministru (controlat de Dragnea), a semnat sinistra Ordonanță 13, care deschidea drumul distrugerii Justiției.

Acum, Grindeanu e președinte interimar al Camerei Deputaților. El a explicat: „A fost un vot în care cei de la PSD și ceilalți – 7 – au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Prună. Având eu majoritate, nu s-a mai supus la vot”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă strategia de azi e un pas în colaborarea dintre PSD și PNL, Grindeanu a răspuns: „Nu. Nu am primit voturile PNL”.

Florin Roman, „interimarul” de până acum, a interpretat tendențios votul din Biroul Permanent. El a scris pe Facebook: „PNL nu l-a votat pe domnul Grindeanu. A fost votat de PSD, UDMR, AUR şi minorităţi. Colegii din USR au refuzat propunerea pe care le-am făcut-o să prelungim mandatul meu cu două săptămâni, urmând ca dânşii să fie susţinuţi de noi pentru următoarea rotaţie. Prin decizia luată de USR nu am mai reuşit să generăm majoritatea necesară. Refuzul lor de a susţine PNL a fost motivul pentru care noi ne-am abţinut. Şi uite-aşa, USR a făcut un cadou gratuit PSD”.

Social-democratul Sorin Grindeanu va prelua preşedinţia interimară a Camerei Deputaţilor, în urma votului din Biroul Permanent al forului legislativ.

După ce Ludovic Orban şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Biroul Permanent a decis, în urmă cu două săptămâni, ca şefia interimară a instituţiei să fie preluată de liberalul Florin Roman, care a beneficiat și de voturile USR.

Interimatul de două săptămâni al lui Roman a expirat, iar astăzi a fost ales un alt vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor care să îndeplinească atribuţiile de preşedinte interimar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.