O femeie de 38 de ani, nevaccinată și fără alte boli, a murit de Covid în magazin, la cumpărături. Avea saturație de oxigen 20%!

1
4461

Caz zguduitor la Iași: o femeie în vârstă de 38 de ani, nevaccinată și infectată cu Covid, a murit într-un magazin, în timp ce se afla la cumpărături, relatează News.ro. Femeia era bolnavă de 10 zile, dar refuza să creadă că are Covid și se trata de gripă. Saturația oxigenului, de 20%, arată că ea abia mai respira.

În cursul zilei de joi, deși se simțea rău, bolnava a plecat la cumpărături împreună cu familia. În magazin, starea i s-a agravat brusc și s-a prăbușit. Rudele au sunat la 112 și au venit două echipaje, unul al Ambulanței și unul de la SMURD. I s-a măsurat saturația de oxigen și s-a descoperit că era de numai 20%!

S-au făcut îndelungi manevre de resuscitare și inițial personalul medical a reușit repornirea inimii. Pacienta a fost dusă la UPU, la spital, unde medicii i-au făcut un test rapid antigen care a ieșit pozitiv la Covid. Femeia a intrat iar în stop cardiorespirator și, de data aceasta, n-a mai putut fi salvată, deși nu avea comorbidități.

Femeia se trata de 10 zile acasă, credea că are gripă

Soțul victimei a povestit că soția sa se trata acasă de 10 zile de gripă. A refuzat să apeleze la medicul de familie, nu s-a dus la spital și nu și-a făcut nici măcar un test rapid, ca să vadă dacă are Covid.

Diana Cimpoeșu, medicul-șef al UPU-SMURD Iași, a relatat: „A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul SMURD, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR. Familia a fost înmărmurită și, desigur, echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de Covid care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă și s-a tratat singur pentru o simplă gripă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR”… dar negociază și cu PSD

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

1 COMENTARIU

  1. În comentariul anterior am reacționat doar la titlu. Citind articolul, văd că femeia nu și-a permis un test Covid, care se plătește. Păcat că Guvernul a putut cumpăra atâtea doze de otravă, dar testele nu-l interesează.
    Testul costă, medicul costă, tratamentul costă.
    Ce face guvernul pentru cei pe care i-a sărăcit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here