luni, aprilie 15, 2024
AcasăMainS-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu:...

S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

-

Ședință cu scântei a Biroului Permanent Național (BPN) al PNL, luni seara, la o zi după ce Nicolae Ciucă a anunțat depunerea mandatului de premier desemnat. Toți liderii de organizații, 49 la număr (41 județene + 1 București + 6 sectoare + 1 Diaspora), au fost consultați în privința opțiunii pe care urmează s-o facă PNL: guvernare alături de USR sau de PSD? Au apărut replicile tăioase, au sărit scântei!

Ședința BPN al PNL a început sub presiunea solicitării imperative a președintelui Klaus Iohannis, care le-a cerut liderilor partidului să demareze negocierile cu PSD pentru creearea unei majorități parlamentare consistente.

Context: premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul luni seară, după eșuarea negocierilor pentru susținerea unui Guvern minoritar. Noul mandat de negociere, care e posibil să-i fie încredințat tot generalului Ciucă, prevede negocieri pe toate fronturile – atât cu PSD, cât și cu USR.

Ședința Biroului Permanent Național a început l ora 18.00. Nicolae Ciucă a venit însoțit de Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Alina Gorghiu. În schimb, președintele PNL, Florin Cîțu, a venit singur, relatează Hotnews.ro.

- Advertisement -

În startul ședinței, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat în debutul şedinţei că scopul întâlnirii este stabilirea mandatului de negociere al partidului „cu toate formaţiunile politice democratice”. El a reiterat faptul că unica sa opţiune este refacerea coaliției cu USR.

Atacul frontal al lui Dan Motreanu

A fost anunțată componența echipei de negociere cu celelalte partide: președintele PNL (Florin Cîțu), secretarul general (Dan Vîlceanu) și cei patru prim-vicepreședinți (Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu).

Au fost contestări și pe această temă. Europarlamentarul Dan Motreanu (51 de ani), președintele PNL Giurgiu, a cerut o altă echipă de negociere. El le-a spus colegiilor că actuala echipă de negociere a eșuat.

- Advertisement -

Motreanu i s-a adresat lui Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”. S-a creat rumoare, au fost vociferări în sală.

Dan Motreanu a insistat pentru o alianță a PNL cu USR și evitarea unei asocieri cu PSD.

A intervenit Alina Gorghiu: „Avem un stil fantastic să ne devorăm liderii. Vorbim de parlamentarii care au plecat cu Orban, dar ei au fost puși nominal de Orban pe listă, nu de Cîțu sau de altcineva!”.

A intervenit și Emil Boc, primarul Clujului: „Lăsați echipa de negociere sa meargă, să negocieze și să vedem ce rezultat vor avea! Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem. Atrag atenția asupra lipsei de fermitate față de cei care ne fac albie de porci de la tribuna Parlamentului. Eu cred că greșim foarte mult. Trebuie înțeleasă democrația de partid”.

Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte, ceva mai împăciuitor: „Trebuie să mergem cu mesaj unitar. Apelul meu e să fim uniți. Înțeleg că vrem să rămânem la guvernare, vrem și premierul. Trebuie să vedem care e răul cel mai mic”.

Florin Cîțu a propus anularea rezoluțiilor prin care se interzicea negocierea PNL cu USR și cu PSD. Hotărârea a fost votată fără opoziție.

Altă decizie: PNL nu-i va propune președintelui Klaus Iohannis un nume de prim-ministru, ci îi va comunica formula majoritară pe care o va negocia în prealabil.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -