VIDEO. Cîțu: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR”… dar negociază și cu PSD

0
439
Florin Cîțu

După prima întâlnire PNL-USR, desfășurată miercuri după-amiază, Florin Cîțu a spus că „sunt șanse mari” să fie refăcută coaliția PNL-USR-UDMR. Președintele PNL s-a declarat „optimist” în acest sens. Totuși, el se va întâlni și cu liderii PSD, chiar astăzi, la scurt timp după „tatonarea” cu USR.

Florin Cîțu a vorbit și despre o „terapie de grup”, între liderii PNL și cei ai USR. Același termen a fost folosit, în seara precedentă, și de primarul Clujului, Emil Boc, în ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PNL.

VIDEO: Declarațiile lui Florin Cîțu

Florin Cîțu după întâlnirea cu cei de la USR (Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu etc.): „Eu am ieşit optimist de la această întâlnire. Sunt şanse mari să se refacă coaliţia. Am avut o întâlnire foarte bună, care a semănat foarte mult și cu o terapie de grup, de care aveam nevoie. Am discutat despre principii, cum vom putea, dacă vom putea reface această coaliție și am discutat despre programul de guvernare”.

Premierul demis a detaliat: „Am agreat pprincipii da refaccoaliția, am agreat că trebuisă fiun Acord al coaliției, mult mai în detaliu, și am vorbit desprprogramul dguvernare. În acest moment, aceasta a fost discuția, nu s-a discutat desprnumdpersoane. Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii. Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”.

Întrebat dacă USR va primi aceleaşi portofolii în Guvern, Florin Cîţu a spus: Vom negocia, dar sunt şanse mari să le primească”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Orban a rupt deja 11,2% din Grupul parlamentar al PNL. A ajuns la 12 deputați și 3 senatori

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here