miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMainVIDEO. Cîțu: "Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR"... dar negociază...

VIDEO. Cîțu: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR”… dar negociază și cu PSD

-

După prima întâlnire PNL-USR, desfășurată miercuri după-amiază, Florin Cîțu a spus că „sunt șanse mari” să fie refăcută coaliția PNL-USR-UDMR. Președintele PNL s-a declarat „optimist” în acest sens. Totuși, el se va întâlni și cu liderii PSD, chiar astăzi, la scurt timp după „tatonarea” cu USR.

Florin Cîțu a vorbit și despre o „terapie de grup”, între liderii PNL și cei ai USR. Același termen a fost folosit, în seara precedentă, și de primarul Clujului, Emil Boc, în ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PNL.

VIDEO: Declarațiile lui Florin Cîțu

Florin Cîțu după întâlnirea cu cei de la USR (Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu etc.): „Eu am ieşit optimist de la această întâlnire. Sunt şanse mari să se refacă coaliţia. Am avut o întâlnire foarte bună, care a semănat foarte mult și cu o terapie de grup, de care aveam nevoie. Am discutat despre principii, cum vom putea, dacă vom putea reface această coaliție și am discutat despre programul de guvernare”.

Premierul demis a detaliat: „Am agreat pprincipii da refaccoaliția, am agreat că trebuisă fiun Acord al coaliției, mult mai în detaliu, și am vorbit desprprogramul dguvernare. În acest moment, aceasta a fost discuția, nu s-a discutat desprnumdpersoane. Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii. Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”.

- Advertisement -

Întrebat dacă USR va primi aceleaşi portofolii în Guvern, Florin Cîţu a spus: Vom negocia, dar sunt şanse mari să le primească”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Orban a rupt deja 11,2% din Grupul parlamentar al PNL. A ajuns la 12 deputați și 3 senatori

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -