marți, mai 28, 2024
AcasăNewsPreședintele PNL București: "Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu...

Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

-

În ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PNL, de luni seara, majoritatea șefilor de organizații județene din Ardeal ale partidului s-au pronunțat pentru o guvernare „cu majoritate confortabilă”, alături de PSD. Organizațiile din sud au echilibrat însă balanța, militând pentru refacerea coaliției cu USR.

Liderul curentului pro-PSD a fost primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susținut de alte reprezentanții altor organizații ardelene, precum Alba, Arad, Maramureș și Sibiu. În aceeași direcție a tras și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. La fel, ministrul Virgil Popescu de la PNL Mehedinți.

În schimb, deputatul Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, li s-a alăturat lui Ciprian Ciucu (PNL București / Sector 6), Dan Motreanu (PNL Giurgiu), Dan Vîlceanu (PNL Gorj), precum și reprezentanților din Teleorman, Tulcea, Dolj și Timiș, în a pleda pentru o guvernare alături de USR.

Ciprian Ciucu (43 de ani), președintele PNL București și primarul Sectorului 6, a fost tranșant: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă ale USR și AUR împotriva noastră în doi ani! Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”.

- Advertisement -

În aceeași ședință, europarlamentarul Dan Motreanu i s-a adresat lui Florin Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”.

La finalul ședinței BPN, care a durat peste două ore și jumătate, Florin Cîțu  oferit câteva declarații confuze. El a refuzat să răspundă la unele întrebări ale jurnaliștilor. A precizat, în schimb, că ședința „s-a transmis live”, aluzie la informațiile publicate în timp real de unele site-uri, „pe surse”, și preluate de televiziuni.

Florin Cîțu: „Mandatul e foarte clar, de a negocia cu forțele democratice – și cu USR, și cu PSD. E important să depășim această criză. Nu avem o discuție despre premier. La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul să fie al PNL. Președintele este cel care desemnează premierul. PNL poate să meargă cu o propunere, dar desemnarea vine de la președintele României. Mâine voi contacta liderii politici pentru negocieri”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -