Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

2
8546
Ciprian Ciucu

În ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PNL, de luni seara, majoritatea șefilor de organizații județene din Ardeal ale partidului s-au pronunțat pentru o guvernare „cu majoritate confortabilă”, alături de PSD. Organizațiile din sud au echilibrat însă balanța, militând pentru refacerea coaliției cu USR.

Liderul curentului pro-PSD a fost primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susținut de alte reprezentanții altor organizații ardelene, precum Alba, Arad, Maramureș și Sibiu. În aceeași direcție a tras și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. La fel, ministrul Virgil Popescu de la PNL Mehedinți.

În schimb, deputatul Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, li s-a alăturat lui Ciprian Ciucu (PNL București / Sector 6), Dan Motreanu (PNL Giurgiu), Dan Vîlceanu (PNL Gorj), precum și reprezentanților din Teleorman, Tulcea, Dolj și Timiș, în a pleda pentru o guvernare alături de USR.

Ciprian Ciucu (43 de ani), președintele PNL București și primarul Sectorului 6, a fost tranșant: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă ale USR și AUR împotriva noastră în doi ani! Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”.

În aceeași ședință, europarlamentarul Dan Motreanu i s-a adresat lui Florin Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”.

La finalul ședinței BPN, care a durat peste două ore și jumătate, Florin Cîțu  oferit câteva declarații confuze. El a refuzat să răspundă la unele întrebări ale jurnaliștilor. A precizat, în schimb, că ședința „s-a transmis live”, aluzie la informațiile publicate în timp real de unele site-uri, „pe surse”, și preluate de televiziuni.

Florin Cîțu: „Mandatul e foarte clar, de a negocia cu forțele democratice – și cu USR, și cu PSD. E important să depășim această criză. Nu avem o discuție despre premier. La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul să fie al PNL. Președintele este cel care desemnează premierul. PNL poate să meargă cu o propunere, dar desemnarea vine de la președintele României. Mâine voi contacta liderii politici pentru negocieri”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here