La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

4
3650
Dacian Cioloș așteaptă acum ca Florin Cîțu să discute și cu PSD

Multiple surse apropiate delegațiilor USR și PNL care au discutat miercuri refacerea coaliției relatează că, pe parcursul întrevederii, Florin Cîțu ar fi sugerat că-și dorește ca tot el să fie premier într-un eventual nou Guvern! Membrii USR au refuzat pe un ton diplomat și subiectul a fost abandonat, pentru ca la ieșire șeful PNL să afirme că tema premierului nu s-a discutat deloc!

Încă din debutul negocierilor, Florin Cîțu – care a condus delegația PNL – le-a spus USR-iștilor conduși de Dacian Cioloș că președintele liberalilor trebuie să fie și șeful Guvernului. „S-a propus premier voalat. Că președintele partidului trebuie să fie și premier. Am zis să nu intrăm în discuția asta, pentru că ne blocăm“, au relatat pentru Digi24.ro martori oculari la negociere.

Delegația USR a evitat diplomat intrarea într-o fundătură, iar Dacian Cioloș i-a răspuns lui Florin Cîțu că nu contestă dreptul PNL de a da premierul.

Apoi, președintele PNL a venit cu o nouă cerință: miniștrii USR care au făcut parte din Guvern și au votat moțiunea de cenzură n-ar trebui să mai facă parte din noul cabinet.

Dincolo de declarațiile diplomatice de la finalul discuției, în care Cîțu a susținut că „sunt mari șanse să refacem coaliția“, iar Cioloș a menționat „am simțit că există disponibilitate“, în realitate lucrurile n-au stat chiar așa.

Cioloș așteaptă joi un răspuns de la PNL „după ce discută și cu PSD“, numai că social-democrații spun că n-au timp să-l vadă pe Cîțu!

Convorbirile au rămas fără un rezultat concret și cei din sală nu au simțit că s-ar fi produs vreo apropiere între cele două tabere. Practic, de la masă s-au ridicat două delegații aflate în aceeași situație ca la început. La finalul discuției, Cioloș a comentat: „Așteptăm să aibă discuția și cu PSD, să își facă calculele, și la începutul zilei de mâine (joi – n. red.) să vină cu un răspuns dacă refacem sau nu coaliția“.

Numai că presupusa discuție cu PSD nu a avut loc și nici nu sunt semne că se va desfășura în seara zilei de miercuri. Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a comentat ironic la Antena 3: „Eu fac parte din echipa de negociere și acum sunt acasă. Nu se înâlnește Cîțu cu domnul Ciolacu, că nu îl scoate la o cafea să-i ceară prietenia și să meargă să vadă un film, la cinematograf. La negocieri trebuie să participe echipe din partea ambelor partide. Înțeleg că ei vor să ne vedem, noi nu suntem foarte dornici de chestia asta. Nu cred că se va întâmpla azi acest lucru“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Orban a rupt deja 11,2% din Grupul parlamentar al PNL. A ajuns la 12 deputați și 3 senatori

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

4 COMENTARII

  1. Omul acesta este de o obraznicie si de o nesimtire iesite din comun. Asa ceva nu s-a mai pomenit, cel putin in PNL.
    Prin ce justifica el bulversarea unui partid si a unei tari, totul pentru a fi repuus intr-o functie in care nu numai ca nu a stralucit, dar a si produs pagube imense?
    A fost el un erou al natiunii sau acar un om cu prestatie corectq si indelingata in PNL? Este vreun geniu si nu stiam?

    O asemenea atitudine nu se poate explica decat printr-o prostie iesita din comun sau prin disperarea lui si a unor complici de a ascunde niste urme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.