miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsDNA anchetează un mare "tun" al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1:...

DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

-

În timp ce Antena 3 și România TV se căznesc să inventeze cauze penale pentru actuala primăriță a Sectorului 1 care refuză să le dea contracte de publicitate, DNA descoperă noi și noi probleme în mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache. Procurorii au făcut miercuri percheziții într-un dosar în care sunt vizate achiziții supraevaluate de 20 de ori ale Primăriei Sectorului 1 în perioada 2019-2020.

Conform DNA, Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP Sectorul 1) a cumpărat de la firmele Confecții Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL și Symmetrica, toate din județul Neamț, mobilier stradal (băncuțe, gărdulețe de împrejmuire etc.) pe care a plătit în total 55 de milioane de lei, deși acesta valora, pe piața liberă, doar 2,75 milioane lei! Procurorii suspectează, așadar, că prețul achizițiilor a fost umflat de 20 de ori, relatează G4Media!

DNA a cerut de la Primăria Sectorului 1, în martie 2021, documentația de atribuire, acordul cadru, contractele subsecvente, procesele verbale de recepție a lucrărilor și facturile emise de ADP Sectorul 1, precum și corespondența cu firmele. Acum au urmat perchezițiile la sediile celor trei firme din județul Neamț.

Nu mai departe de zilele trecute propaganda PSD a încercat o contralovitură în așteptarea acestui dosar de corupție care vizează fapte din mandatul lui Daniel Tudorache. EVZ a difuzat o înregistrare audio a unei convorbiri dintre Clotilde Armand și fostul director economic al ADP Sectorul 1. Primărița îi explica faptul că nu sunt bani și că trebuie amânate sau contestate plățile către o firmă. Directorul rămas de pe vremea lui Tudorache pretindea că nu se poate, amenințând că-și dă demisia.

- Advertisement -

Înregistrarea a ajuns la EVZ, apoi la televiziunile oligarhilor, unde s-a pretins că ar fi fost vorba în discuție despre Romprest. Fals, a explicat Clotilde Armand ulterior – în stenogramă nu se pronunță, dealtfel, numele firmei de salubrizare. Era vorba despre o firmă anchetată de DNA, a adăugat primărița.

La scurt timp, au apărut informațiile privind perchezițiile DNA la firmele din județul Neamț (moșia baronului Ionel Arsene, de la PSD) care ar fi primit de la ADP Sectorul 1 (tocmai instituția al cărei director a înregistrat-o pe Clotilde) de 20 de ori prețul real pentru gărdulețe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR”… dar negociază și cu PSD

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Si tot n-a mai fost dat in gat mafiotul? Amagiri mediatice….Ne pierdem vremea cu maculatura mediatica ce tine loc de instrument de zapacire a maselor, in timp ce mafia postdecembrista prospera abil, speculand nauceala maselor…mafie a promiscuitatii si a gunoaielor umane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -