Surpriză: primarul Nicușor Dan și reprezentanții USR, PNL și PMP au insistat joi pe „alianța funcțională” a partidelor de dreapta în București!

2
873
Conferința de presă de joi dimineața, la inaugurarea podului de la Doamna Ghica

Primarul Nicușor Dan și reprezentanții USR, PNL și PMP au insistat joi dimineața, în mod surprinzător, pe beneficiile „alianței funcționale” a partidelor de dreapta în București – un discurs surprinzător, ținut la inaugurarea Pasajului Doamna Ghica. La eveniment au mai participat Radu Mihaiu, primarul USR de la Sectorul 2, Horia Tomescu, viceprimarul USR al Bucureștiului, și Stelian Bujduveanu, viceprimarul PNL al Bucureștiului.

Realizarea podului de la Doamna Ghica ca fost posibil datorită majorității de dreapta USR-PNL-PMP din Consiliul General al Bucureștiului, care a aprobat finanțarea proiectului, a spus primarul Nicușor Dan. Acesta i-a mulțumit și primarului din Sectorul 2, Radu Mihaiu, pentru contribuția financiară masivă.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei din partea PNL, a anunțat că, de la 1 octombrie, pe linia tramvaiului 21 – una dintre cele mai lungi din București – vor fi introduse tramvaiele noi Imperio, făcute la Arad, care, spune liberalul, vor aduce o îmbunătățire masivă traficului.

Nicușor Dan a menționat, la un moment dat, că finalizarea podului s-a putut face pentru că Primăria București și-a recăpătat solvabilitatea, iar firmele au încredere din nou să lucreze cu această instituție, aluzie la perioada Firea, când Bucureștiul avea conturile blocate și toate companiile se fereau să mai încheie contracte cu primăria: „Vreau să mulțumesc mai multor oameni și instituții care au făcut ca acest obiectiv să fie realizat și majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă, primarului Sectorului 2 care a investit major, companiei care a realizat investiția. E un calendar pe care l-am asumat acum un an și jumătate, l-am respectat. Când primăria este serioasă și plătește există în România firme serioase care se țin de cuvânt. Pasajul e parte din alte lucrări de infrastructură pe care le facem (…) Suntem într-o fază avansată cu înnoirea flotei, 100 de autobuze electrice în plus față de cele 100 de tramvaie. Toate pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun”.

Radu Mihaiu a spus că acesta a fost unul dintre cele mai grele obiective din București. Înaintea conferinței de presă, el i-a cerut lui Nicușor Dan să excepteze de la suspendarea PUZ-ului lucrările de infrastructură mare. Apoi, în fața microfoanelor, a spus: „Unul dintre cele mai grele pasaje, lucrările s-au desfășurat în timp ce bucureștenii mergeau cu mașinile în intersecție, un pasaj cu una din cele mai mari deschideri din București. Este unul dintre cele mai grele pasaje construite în București. A fost realizat cu majoritatea de dreapta PNL-USR-PMP. (…) Bucureștiul trebuie să redevină un oraș al oamenilor, are 1,8 milioane de mașini. Oamenii trebuie să meargă comod la serviciu, cu transport în comun. Mulțumesc, domnului primar general și îi adresez o rugăminte, să finalizăm studiul de fezabilitate pentru tramvai, ține și de dorința dumnealui. Sper să se realizeze cu o viteză cât mai mare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Baronii gazului” au ajuns în arest! Fiul primarului PSD din Caracal și asociatul său, patroni la „stația GPL a morții” de la Crevedia, au fost reținuți de procurori

* Șoferul beat și drogat, care a ucis o femeie de ziua ei, e colonel de poliție, fost șef la Crimă Organizată București

* Breșă gravă de securitate: Armata română a achiziționat de la o firmă controlată de Armata chineză echipament electronic instalat tocmai la Statul Major al Forțelor Terestre!

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Beizadeaua agramată de la Realitatea Plus insinuează că membrii CNA sunt bețivi, drogați și corupți pentru că o amendează pe ea. „Pot fi și ei testați de anumite substanțe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu…”

2 COMENTARII

  1. 1. Care e surpriza? Nu va trebuie un doctorat in matematica sa observati evidenta. Era singurul lucru logic, moral, pragmatic.
    2. Singura supriza reala a fost incapacitatea PNL si USR de a elimina lichelele si de a face ceea ce au promis ca fac.

    Delicios Voiculescu cu formularea „E grav cum îşi permite statul ăsta format din plăvani puturoşi să îşi trateze cetăţenii”.

    (Gata cu dulcegariile ca faceti diabet. Razvan trebuia sa o excizeze pe m-me Bumbac. Ca asta putea sa faca. Atunci as fi zis ca e o forta a naturii. Asa mi-e greu sa iert ca a avut posibilitatea si nu a facut-o. AICI e problema.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here