Breșă gravă de securitate: Armata română a achiziționat de la o firmă controlată de Armata chineză echipament electronic instalat tocmai la Statul Major al Forțelor Terestre!

4
6478
Captură de ecran din SEAP, cu achiziția MApN de la chinezi, pentru sediul Statului Major al Forțelor Terestre române

Unitatea Militară 02464 a achiziționat echipament electronic chinezesc de la o companie controlată de Guvernul din Beijing și de armata chineză, dezvăluie deputatul Cătălin Teniță (REPER). Acesta semnalează că firma producătoare a swich-ului cumpărat de armata română are interzis să participe la achizițiile publice din țări vestice precum Marea Britanie tocmai din această cauză – că face spionaj pentru Beijing.

Achiziția swich-ului chinezesc pentru camerele de supraveghere de la UM 02464 s-a făcut astă-primăvară. Breșa de securitate e mai gravă decât pare la prima vedere din simplul motiv că în această Unitate Militară e tocmai Statul Major al Forțelor Terestre din România! În acest loc, semnalează Teniță, au loc discuții deosebit de importante pe care generalii români le poartă cu omologii lor din conducerea NATO, atunci când aceștia vin în România.

Mai jos, avertizarea deputatului privind breșa de securitate apărută chiar într-un punct cheie al conducerii Armatei române. Este neclar dacă acest lucru s-a făcut din prostie, incompetență sau cu intenție, dar fapta rămâne și ridică mari semne de întrebare asupra felului în care se iau deciziile în interiorul MApN.

Din 31 octombrie 2022, ministrul Apărării Naționale este „fantoma” Angel Tîlvăr (61 de ani), senator PSD de Vrancea.

„HikVision este cea mai mare firmă chineză de supraveghere, la care Beijingul și armata chineză au fir direct. Unitatea Militară 02464 este Statul Major al Forțelor Terestre, locul unde se opresc toți generalii NATO când discută lucruri sensibile”

„În luna aprilie a acestui an Unitatea Militară 02464 a achiziționat un switch HikVision pentru camerele de supraveghere din dotare. Date din SEAP. HikVision este fundamental cea mai mare firmă chineză de supraveghere. La care Beijingul și PLA (armata chineză) au fir direct. Interzisă în unele țări vestice de la achiziții publice, din acest motiv.

Unitatea Militară 02464 este Statul Major al Forțelor Terestre, locul unde se opresc toți generalii NATO când discută lucruri sensibile. Iar China a devenit un furnizor activ de intelligence pentru Rusia, după cum este documentat de surse extrem de credibile. Ca să înțelegeți de ce îmi pasă mie de subiectul acesta și cum ne afectează. Și da, doresc să introduc o modificare la lege care să stipuleze limitarea de achiziții de camere și alte echipamente de supraveghere din surse care sunt dependente de regimuri autoritare sau totalitare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

4 COMENTARII

  1. Poate mi-a scapat insa nu vad cine semneaza. Unitatea Militară 02464 e ceva vag. Unitatea nu semneaza nimic. Un ofiter superior semneaza contractul. Nu UM a Armatei Romane e tradatoare ci o persoana e tradatoare. De ce e protejat numele ofiterului?

  2. @vlaicu, mafia semneazā. Trāim în epoca psdpnl, cine credeti dumneavoastrā cā are controlul achizitiilor bugetare? Vā spun eu , dacā mai aveti îndoieli : mafia de partid si de stat! Nici un ban nu se miscā pânā nu e agreat furnizorul de produse sau servicii de cātre gruparea criminalā organizatā numitā guvern precum si de reprezentantii mafiei din teritoriu.

  3. Ar trebui ca Presedintele Iohannis si USL 2(PSD+PNL) cei care condic Romania azi ,sa ne lamureasca cat mai repede daca Romania mai este stat membru al NATO sau unul al BRICS alaturi de China si Rusia asa cum apare din acest artocol.

  4. Din ce știu eu nu suntem în război cu CH și nu vom fi prea curând. In schimb asistem la un război economic US- China. Da ce echipamentele americane nu am breșe de securitate sau cum ? Aaaa …nu se mai pune…Pe latura de telecomunicații CH sunt cu 2 generații peste US.. De aici și deranjul ,, partenerilor noștrii…,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here