Beizadeaua agramată de la Realitatea Plus insinuează că membrii CNA sunt bețivi, drogați și corupți pentru că o amendează pe ea. „Pot fi și ei testați de anumite substanțe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu…”

3
2393
Alexandra Păcuraru a revenit din vacanță mai bronzată, dar la fel de urechistă în practicarea jurnalismului

Ziua de luni, 4 septembrie, a marcat revenirea Alexandrei Păcuraru și a emisiunii sale, „România Suverană”, în prime time-ul televiziunii Realitatea Plus, după o lună de pauză. Și a revenit în forță, cu gafe penibile, minciuni scârboase și acuzații halucinante la adresa membrilor CNA, imposibil de probat. Un nou motiv de amendă, la o viitoare ședință a forului audiovizual.

Revenită după o lună de vacanță, Alexandra Păcuraru – fiica patronului de la Realitatea Plus, pușcăriașul Maricel Păcuraru – și-a reluat seria prestațiilor jenante din punct de vedere profesional.

Lipsită de cultură generală și de o minimă inteligență gazetărească, dar dotată cu tupeu de beizadea și cu certe calități de țață, Alexandra Păcuraru a dat, ca de obicei, cu bâta în baltă.

Deputatul Pirtea devine „domnul Pîrtea”

Gafa emisiunii a fost când moderatoarea a pocit numele unui invitat. Deputatul Marilen Pirtea (PNL) a spus la un moment dat: „Gradul de colectare (a TVA – n. red.) ne omoară…”, iar ridicola prezentatoare a intervenit ca într-o telenovelă venezueleană: „Pe mine știți ce mă omoară, domnule Pîrtea… Pirtea?”.

Nici nu mai contează ce-o omora pe fata lu’ tata„mamă de cinci copii”, vorba ei –, important e că a omorât ea orice standard profesional.

A fost însă doar încălzirea. Au urmat afirmații de maximă gravitate, pornite din frustrarea de a nu înțelege meseria de jurnalist, din pornirea de a nu respecta legea (tradiție de familie) și din dorința de răzbunare față de o instituție încă prea indulgentă cu monstruozitățile ei.

Același tip de răzbunare mafiot-țățească pe care „mama de 5 copii” l-a etalat și când a „dezvăluit” în direct, într-un episod de curvăsărie media, că Dan Andronic (proprietarul de fațadă al publicațiilor „Evenimentul zilei” și „Capital”, primite cadou de la Elena Udrea, care la rândul ei le primise drept șpagă de la magnatul energiei ieftine, Bogdan Buzăianu, dar revendicate acum de Maricel Păcuraru într-o combinație cu Bobby Păunescu) „o are mică”!

Același tip de „agresivitate de clan” care i-a alungat invitați din emisiune și a aruncat-o pe tărâmul xenofobiei.

Și aceeași prostie bubuitoare care, într-o emisiune din iunie, a făcut-o să exclame ca năroada când și-a văzut noada: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”.

În ultima oră a emisiunii de luni, au fost patru episoade în care Alexandra Păcuraru s-a prăvălit asupra CNA.

„Mi-ați golit mie buzunarele și v-ați îmbogățit voi”

Episodul 1. „Am luat o amendă, ați văzut, de la «prietenii» mei de la CNA. Să fie primit! Să fie primit, ați făcut o mare… o mare pomană că mi-ați golit mie buzunarele, domnilor de la CNA, și v-ați îmbogățit voi. O să ne judecăm în instanță. Sper ca judecata să fie înainte de alegeri, ca să știm și noi dacă se face dreptate sau așteptăm să fie înscăunat regele… că asta este…”

Minciuna grosolană: „mi-ați golit mie buzunarele și v-ați îmbogățit voi”. În realitate, membrii CNA nu „se îmbogățesc” din sancțiunile date, pentru că toți banii se duc în bugetul statului, niciun leu din aceste amenzi nu ajunge în buzunarele membrilor CNA.

„Ei nu-și doresc ca noi să zăbovim mult, trebuie să trecem repede”

Episodul 2. „Astăzi – așa s-a nimerit, așa lucrează Dumnezeu de fiecare dată –, ca să vedeți cine m-a amendat: CNA-ul, ei sunt paznicii de veghe, pentru că am trimis echipa la «kilometrul 0», să filmăm exact aceste abuzuri. Ce este de făcut dacă CNA-ul cenzurează presa și, ori de câte ori aducem un subiect delicat – unde ei nu-și doresc ca noi să zăbovim mult, trebuie să trecem repede –, suntem amendați?”

Dincolo de obișnuita incoerență logică, se remarcă din nou minciuna scârboasă. Ultimele amenzi n-au fost date „astăzi” – cum insinuează moderatoarea –, ci pe 9 august, când ea se bronza într-un resort de lux. De-a dreptul ticălos este motivul invocat de beizadeaua lui Maricel Păcuraru ca fiind cauza sancțiunii: „pentru că am trimis echipa la «kilometrul 0», să filmăm exact aceste abuzuri”. Fals! Motivul adevărat se regăsește în comunicatul CNA din 9 august 2023: dezinformarea cu rea-credință și discriminarea unor persoane, fără a le da posibilitatea să se apere.

„Se dau mulți bani ca să ne amendeze”

Episodul 3. „Cei de la CNA, apropo, pot fi și ei testați de anumite substanțe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu… știu eu… dacă tot dau atâtea amenzi pe bandă rulantă. Cu siguranță nu știu ce fel e să muncești pentru bani. Înțeleg că se dau mulți bani ca să ne amendeze. Am promis că acest sezon o să evit să mai fiu amendată, pentru că eu muncesc pentru banii pe care-i dau pe amenzi, dar nu se poate așa. Este un fenomen scăpat de sub control cu drogurile, și voi, domnilor și doamnelor de la CNA, mă amendați pe mine că vorbesc despre droguri?! Asta ce înseamnă, că sunteți complici? Că vă place? Că ce vreți – faci «plici!» și gata, s-a închis emisiunea, nu mai am voie să vorbesc despre asta… când vedeți ce se întâmplă: intră în scara blocurilor să caute bani. Nu le dai – fură. Uitați ce-a făcut acest om – contracost, bineînțeles. A plătit 15.000 de euro ca să-și pună niște «aripioare» sau ce și-a pus… și le-a cusut adică, sunt permnente, pentru că el nu se mai regăsește în… cum a zis? Hai să vedem materialul și înțelegem fix”.

Incoerența modratoarei e concurată de stâlcirea limbii române (într-o „Românie Suverană”, nu oriunde!): „înțelegem fix” – așa se vorbește poate la partidele de tabinet sau „popa prostu'” din familia Păcuraru, nu la televizor!

Urmează urechismul. Beizadeaua patronului de la Realitatea Plus nu știe exact despre ce e vorba în reportajul care va fi difuzat, se bâlbâie, zice ceva de 15.000 de euro (deși în reportaj se vorbește de 13.000 de euro).

Și mai penibilă e alăturarea a două subiecte, într-o succesiune tendențioasă. Păcurărița îi „lipește” pe membrii CNA de un ciudat din Spania, Manuel de Aguas, care emite bazaconii.

Dar cu adevărat grave sunt insinuările la adresa membrilor CNA – a tuturor, nu a unuia singur sau a câtorva! –, care ar fi niște bețivi și drogați: „Cei de la CNA, apropo, pot fi și ei testați de anumite substanțe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu… știu eu…”

Pe deasupra, membrii CNA ar fi și corupți, pentru că „se dau mulți bani ca să ne amendeze”.

„Sunt amendată că așa vor ei”

Episodul 4. „Ca să avem o șansă reală, trebuie să facem o revoluție la CNA, ca acești oameni să-și facă treaba. Dacă nu pot – pa-pa! Nu pe banii mei, că sunt amendată că așa vor ei”.

Din nou, o minciună. Realitatea Plus n-a fost amendată pentru că „așa vor ei”, adică membrii CNA, ci pentru că a încălcat grosolan, în mod repetat, Legea audiovizualului, mai ales în emisiunile Alexandrei Păcuraru (fake-news) și ale Ancăi Alexandrescu (conspiraționism, adică tot fake-news).

De fapt, CNA a fost destul de indulgent cu unele emisiuni tendențioase ale televiziunii lui Maricel Păcuraru, la care sunt invitați permanent rusofili înrăiți precum Cozmin Gușă și Gelu Vișan, promotori ei RoExit-ului (ieșirea României din Uniunea Europeană și din NATO, ceea ce ar fi o catastrofă istorică pentru țara noastră), dar și personaje sinistre precum Liviu Dragnea și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Calomnii pentru Clotilde, limbă mieroasă pentru pușcăriașul Piedone. Explicabil: Clotilde taie din contractele gunoierului Păcuraru, Primăria lui Piedone finanțează televiziunea aceluiași Păcuraru

De exemplu, în ședința din 30 august, CNA a sancționat Realitatea Plus doar cu o somație publică, deși moderatoarea Alexandra Păcuraru a atacat-o în stil interlop pe primărița Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), care a deranjat interesele afacerii cu gunoaie a familiei Păcuraru (Romprest). Zice bezadeaua pușcăriașului Maricel Păcuraru: Și cum să fie altfel (drogați în centrul Capitalei – n. red.) când mă uit cine este primar la Sector 1? Clotilde! Dacă era Clotilde Armand de la PSD sau Clotilde Armand de la AUR sau PNL, cu siguranță era arestată deja. Asta, pentru că ocupă o primărie prin furt de voturi, dar are girul francezilor, nu?”.

Patru ticăloșii în trei rânduri:

1. drogații din centrul Capitalei nu sunt problema primarilor (general sau de sectoare), ci a Poliției;

2. „furtul de voturi”, atribuit lui Clotilde Armand, e o minciună, nimeni n-a dovedit vreodată așa ceva;

3. cum poate demonstra Alexandra Păcuraru „girul francezilor”, o formulă de a insinua „intervenția străinilor în țărișoara noastră dragă”?;

4. de când fiica unui pușcăriaș decide cine trebuie să intre în pușcărie și cine nu?!

Apropo: când vine vorba de drogații din centrul Capitalei (zonă împărțită între cele 6 sectoare), Alexandra Păcuraru o incriminează doar pe primărița Sectorului 1. În schimb, nu zice nimic de primarul Sectorului 5 (pușcăriașul Piedone), nici de alți șefi din Primăria Sectorului 5, deși e sectorul cu cele mai rău famate cartiere din București – Ferentari și Zăbrăuți.

Pe cei de la Primăria Sectorului 5, Alexandra Păcuraru i-a lăudat până la cer, cu limbă mieroasă și dulceagă, pentru că au semnat factura cuvenită. Bani publici de la Primăria unui pușcăriaș pentru televiziunea unui pușcăriaș!

Comunicatul CNA din 9 august 2023

„Sancțiuni: amenzi de 20.000 de lei și 10.000 de lei, somație publică – Realitatea Plus”

„Întrunit în ședința publică din data de 09.08.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să aplice postului Realitatea Plus următoarele sancțiuni:

– amendă de 20.000 de lei deoarece, la difuzarea ediției din 23.05.2023 a emisiunii „România Suverană”, radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 70 alin. (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual [„În cadrul programelor de ştiri şi dezbateri care abordează probleme de interes public privind minorităţile etnice, religioase sau sexuale se va prezenta şi un punct de vedere al acestora”], precum și prevederile art. 47 alin. (3) din Cod [„Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice”];

– amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea „România Suverană” din 10.07.2023, în cadrul căreia nu au fost respectate dispozițiile art. 30 din Codul audiovizualului [„Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”];

– somație publică pentru ediția din 02.05.2023 a emisiunii „Culisele Statului Paralel”, la difuzarea căreia nu s-a ținut cont de prevederile art. 64 alin. 1 lit. b) din Cod [„În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă].

Comunicatul CNA din 30 august 2023

„Sancțiuni: somații publice – Realitatea Plus”

„Întrunit în ședința publică din data de 30.08.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și, constatând încălcări ale dispozițiilor Codului de reglementare a conținutului audiovizual, a decis să aplice câte o somație publică postului Realitatea Plus pentru:
– emisiunea „România Suverană” din data de 04.05.2023, în cadrul căreia nu au fost respectate prevederile art. 64 alin. (1) lit. b), potrivit cărora «În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”. Printre afirmațiile moderatoarei Alexandra Păcuraru: „Am continuat spre Centrul Vechi unde, da, din păcate, telespectatorii noștri au perfectă dreptate. (…) Și ei spun, rezidenții de acolo, că noaptea ies foarte mulți la treabă, unii vând, alții consumă, alții fură și nimeni nu face nimic ca să combată acest fenomen, fenomen care sperie nu doar locatarii, sperie și cetățenii, sperie și turiștii, sperie și creștinii, care se duc duminica acolo, la Biserica Sfântul Gherghe cel Nou de la km 0. Și cum să fie altfel când mă uit cine este primar la Sector 1? Clotilde! Dacă era Clotilde Armand de la PSD sau Clotilde Armand de la AUR sau PNL, cu siguranță era arestată deja. Asta, pentru că ocupă o primărie prin furt de voturi, dar are girul francezilor, nu?».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Baronii gazului” au ajuns în arest! Fiul primarului PSD din Caracal și asociatul său, patroni la „stația GPL a morții” de la Crevedia, au fost reținuți de procurori

* Șoferul beat și drogat, care a ucis o femeie de ziua ei, e colonel de poliție, fost șef la Crimă Organizată București

* Breșă gravă de securitate: Armata română a achiziționat de la o firmă controlată de Armata chineză echipament electronic instalat tocmai la Statul Major al Forțelor Terestre!

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

3 COMENTARII

 1. Au dat de bani si se cred destepti. E un sindrom tipic pentru cei îmbogātiti recent. Dacā s-ar vedea prin ochii nostri s-ar îngrozi . Pentru unul ca mine, spre exemplu, cu o amārâtā de scoalā postlicealā tehnicā , e de asteptat sā stâlcesc limbā românā, sä pun virgulele aiurea modificând sensul unei fraze ori sā nu fiu sigur câti de „i” sunt la sfârsitul unui verb, adverb sau pronume posesiv. Da’ nu te astepti, dom’le , de la ditamai jurnalista sā debiteze stâlcisme*( *cuvânt nou inventat- copyright ©️ pending) agramisme*, neromânisme*, baliverne neverificate, teorii ale conspiratiei, minciuni sfruntate, venin suburban, dejectii logice, prostiile afisate pe prompter de alti analfabeti functionali.Bine cā mācar e frumusicā si cā are ta-su bani destui sā compenseze pentru celelalte lipsuri, ‘tui mama lui de CNA cā n-o mai lasā în pace pe fata lu’ tata!

 2. Amazoanele dreptatii fac sa-ti tresalte chilotii,
  Dar cand le-auzi „ce vorbeste”… soldatelul se blegeste.
  Butonez telecomanda si dau peste Alessandra,
  Alta amazoana flasca, ce-ti lasa soldatul… fleasca!
  Si-mi trece un gand prin minte, ca unui copil cuminte,
  Pe unde-o fi Dana Grecu… sa-ncalzeasca ea… biftecu?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here