„Baronii gazului” au ajuns în arest! Fiul primarului PSD din Caracal și asociatul său, patroni la „stația GPL a morții” de la Crevedia, au fost reținuți de procurori

2
538
Ionuț Doldurea, unul din patronii firmei care opera ilegal stația GPL din Crevedia, a fost reținut marți de procurori. FOTO: HotNews.ro

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației ilegale de GPL care a sărit în aer la Crevedia, au fost reținuți mrți seară de procurori, anunță un comunicat al Parchetului General. Capul de acuzare: firma Flagas, deținută de Doldurea și Stângă, a exploatat timp de 3 ani stația de gaz fără să aibă autorizație de funcționare.

Frații Ionuț și Cristian Doldurea, fiii primarului din Caracal, au mari afaceri cu combustibil, fiind supranumiți baronii gazului din sud-vestul României.

Ionuț Doldurea era băgat ca acționar, printre altele, și la firma Flagas. Pompierii au ridicat autorizația de funcționare a stației de la Crevedia încă din 2020, pentru că folosea o pompă neconformă, care scăpa gaz.

Deși pompierii au amendat de două ori firma și au sesizat 7 instituții ale statului, stația de gaz a continuat să funcționeze până luna trecută, când a sărit în aer, în urma deflagrației decedând două persoane și fiind rănite alte 57. Între timp, alte trei persoane, cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului, au încetat din viață. S-au înregistrat și mari pagube materiale pe o rază de circa 500 de metri în jurul stației.

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal și tatăl fraților Doldurea care figurează în acte drept patronii firmelor implicate în comerțul cu combustibil, este omul lui Paul Stănescu, baronul de Olt și secretarul general al partidului. Prima reacție a lui Ion Doldurea, după ce a aflat că stația de gaz a fiului său a sărit în aer și au fost răniți în deflagrație zeci de pompieri, a fost: „E problema lor!”.

Comunicatul Parchetului General

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal.

Din cercetările efectuate până în prezent, în ordonanța din data de 4 septembrie 2023, a fost reținută următoarea situație de fapt:

În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpați menționați anterior, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL (Ordinul M.A.I. cu nr. 166 din 27 iulie 2010 și Ordinul nr. 73/1161/1999 privind aprobarea «Normativului de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule», indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița.

Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanșator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) și vătămarea corporală a 54 de persoane, precum și distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora, consecințe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deși trebuiau și puteau să le prevadă.

În cauză s-au efectuat patru percheziții (la sediile a două persoane juridice și domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.