„Sugativa” Chirieac – 45.000 de euro, fără licitație, de la un primar PSD. În aprilie a înhățat 500.000 de euro de la alt primar PSD

2
3567
Bogdan Chirieac - "Morsa Competentă"

Bogdan Chirieac continuă să căpușeze masiv banii publici. Site-ul să, DC News, obține contracte „fără număr” cu primăriile conduse de PSD-iști. Contractele sunt luate fără licitație și prevăd sume uriașe, fără nicio legătură cu prețurile și cu regulile pieței.

Ieri, „propagandistul roșu” a mai înhățat două contracte de la Primăria Sectorului 5, condusă de PSD-istul Daniel Florea. Valoarea lor însumată: 30.000 de euro. Aceștia se adaugă celor 15.000 de euro luați luna trecută de la aceeași primărie.

Dezvăluirile au fost făcute joi de Clotilde Armand, europarlamentar USR și candidat susținut de USR-PLUS și de PNL pentru funcția de primar al Sectorului 1 din Capitală.

Clotilde Armand reamintește că Bogdan Chirieac a dat o lovitură și mai mare în urmă cu patru luni: 500.000 de euro de la Primăria Sectorului 4, condusă de un alt PSD-ist, Daniel Băluță.

Dezvăluirile lui Clotilde Armand

„Am scris de multe ori despre cum funcționează fabrica de fake news PSD plătită din banii publici. Hai să vă mai dau un exemplu recent. Am aflat din SICAP că site-ul lui Bogdan Chireac a primit ieri prin încredințare directă, fără licitație, două contracte în valoare de 30.000 € de la primarul PSD-ist al Sectorului 5.

Reamintesc că în luna aprilie firma lui Bogdan Chireac a primit 2,4 milioane lei de la Primăria Sectorului 4, iar în luna iulie a mai primit 15.000 € tot de la Sectorul 5.

Asta face PSD înainte de campania electorală. Alimentează cu bani publici site-urile de casă pentru a denigra cât mai bine candidații Opoziției. Nu-i nimic. Îi demascăm noi.”

500.000 de euro pentru „organizare evenimente”

Primaria Sectorului 4, condusă de Daniel Baluță, și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 au încheiat pe 1 aprilie un contract cu o altă firmă a lui Chirieac, DCNews Media Group, în valoare de 2,5 milioane de lei fără TVA. Obiectul contractului: „Servicii de organizare evenimente pentru Sectorul 4 al Municipiului București”.

Contractul a fost atribuit fără licitație electronică, iar criteriul de atribuire a fost „prețul cel mai scăzut”, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

„Prețul cel mai scăzut”, în condițiile evitării licitației, este o contradicție în termeni: nu poți face o comparație de preț dacă nu dai acces tuturor, printr-o licitație publică!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Teodorovici: „Depun plângere penală! Ciolacu e infractor, face acțiuni mafiote. Parchetul poate cere radierea PSD”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.