„Sper să nu se supere pe mine că spun lucrul acesta. A insistat să-mi spună că ea trăiește pentru că a existat lângă ea colegul ei. Dacă vizualizați cu atenție imaginile, veți vedea că el ține scutul deasupra Ștefaniei, în timp ce, la rândul lui, primea lovituri. Ea insista în a-mi spune că a scăpat cu viață. Așa percepea acea situație. Că a scăpat cu viață ca prin urechile acului datorită lui Marius”, a declarat Carmen Dan la Antena 3, în data de 20 august 2018.

În urma incidentelor de la protestul din Piața Victoriei, Ștefania, de 23 de ani, a fost internată cu suspiciune de fractură de coloană cervicală, însă diagnosticul a fost infirmat. Ea a rămas cu multiple traumatisme la nivelul capului și corpului, în urma loviturilor repetate încasate de la grupurile violente infiltrate în mulțimea din Piața Victoriei. Oficial, diagnosticul pus de medici este: traumatism cranio-cerebral minor, traumatism la coloana cervicală, contuzii toraco-abdominale și hematoame la nivelul feței.

Cea mai gravă dezinformare a fost lansată pe 11 august de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru. „Dincolo de intervențiile dificile de aseară, cea mai dificilă a fost să explicăm părinților colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viață”, a mințit Militaru, în încercarea de a justifica violențele jandarmilor asupra protestatarilor pașnici.

Jandarmerița Stefania, alergând la ieșirea din spital