Cele 17 județe din România trecute de Germania pe „lista roșie” pentru Covid-19. Și Bucureștiul e considerat zonă de risc

0
770

Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din România, stabilită în contextul pandemiei de Covid-19. Celor 7 județe de pe lista inițială li s-au adăugat alte 10 județe plus Bucureștiul, anunță Ministerul român de Externe (MAE). Măsura a intrat în vigoare de miercuri seara.

Noile zone introduse de nemți pe „lista roșie”: Bucureşti, Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea.

Primele 7 județe de pe „lista roșie” a Germaniei (din 7 august): Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți, Timiș.

Într-un comunicat remis miercuri seară, referitor la „modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de Covid-19”, MAE informează: „Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117.

„În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din «zone de risc» și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german”, precizează MAE.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Germaniei.

De asemenea, mai informează MAE, persoanele care intră în Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form – a cărui variantă în limba engleză poate fi găsită AICI.

„Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite”, precizează MAE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Teodorovici: „Depun plângere penală! Ciolacu e infractor, face acțiuni mafiote. Parchetul poate cere radierea PSD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here