Focar de infecție Covid în Portul Constanța. DSP anunță îmbolnăviri în serie la Autoritatea Navală Română

1
1124
Clc. Alexandru Mezei, șeful Căpităniei Portului Constanţa

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a anunțat, joi dimineață, că a fost demarată o anchetă epidemiologică la nivelul Autorității Navale Române (ANR), în contextul în care mai multe persoane au fost infectate acolo, în ultimile zile, cu virusul SARS-CoV-2. Conform DSP, Căpitănia Portului Constanța este, în acest moment, un focar de infecție.

Miercuri, 12 august, trei persoane care lucrează în cadrul Autorității Navale Române au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după ce marți fuseseră confirmate alte două.

Toți cei 5 „pozitivi” sunt internați în spital. Aceștia sunt angajați ai Căpităniei Portului Constanta (din subordinea ANR) și lucrează în clădirea albastră de la Poarta 1, dar și la Căpitănia Mamaia.

În aceeași clădire din Portul-Vechi Constanța, blocul de la Poarta 1 în care se află sediul Autorității Navale Române, lucrează peste 400 de oameni, așa că sunt șanse mari ca ANR să devină cel mai mare focar de Covid din zonă.

În timp ce unii susțin că angajații sunt chemați în continuare la muncă, șeful Căpităniei Portului Constanța, comandantul de cursă lungă (clc.) Alexandru Mezei – fost director general al ANR – a declarat pentru presa locală că s-a redus personalul, iar o parte dintre angajați au fost trimiși în concediu.

Căpitănia Mamaia își va suspenda, temporar, activitatea.

Astăzi, urmează ca și alți angajați să-și facă testul.

Și Alexandru Mezei s-a testat, dar a ieșit negativ. „N-am intrat în contact direct cu ei. Am redus numărul de personal, unii angajați au intrat în concediu. Am discutat la ANR, care a informat DSP”, a spus șeful Căpităniei Portului Constanța.

Comunicat al DSP Constanța

Se poate considera că avem de-a face cu un focar Covid-19 în ANR. DSP Constanța a pornit o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se identifica toți angajații care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv. Cei care vor fi considerați contacți direcți vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile și vor fi testați, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus. În acest moment, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare.”

Important: dacă se închide Căpitănia, se închide și Portul Constanța! Deocamdată, o asemenea măsură nu este luată în calcul, dar totul depinde de evoluția pandemiei la ANR.

Sediul ANR de la Poarta 1 a Portului Constanța

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Teodorovici: „Depun plângere penală! Ciolacu e infractor, face acțiuni mafiote. Parchetul poate cere radierea PSD”

1 COMENTARIU

  1. De când s-a aflat că în port sunt zeci de mii de tone de azotat de amoniu ,au început să se îmbolnăvească pe capete …unii au câte două capete, alți nici unul ,dar clar odată cu Beirutul …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here