Streinu-Cercel, luat la puricat. Acuzații grave: unii pacienți morți de Covid la „Matei Balș” n-ar fi primit medicație antivirală!

2
10016
Adrian Streinu-Cercel

În urma sesizării făcute de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descins vineri pe moșia profesorului Streinu-Cercel, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, relatează HotNews.ro.

Acuzațiile care i se aduc controversatului manager sunt extrem de grave. Printre altele, acesta ar fi menținut ilegal la conducerea secției de terapie intensivă, în ultimii 11 ani, o doctoriță care nu are această specializare. Iar o parte dintre victimele Covid-19 din spitalul controlat de Streinu-Cercel n-ar fi primit medicație antivirală!

Ministrul Nelu Tătaru știa de cazul de la spitalul lui Streinu-Cercel încă din 19 mai, dar s-a pus în mișcare doar amenințat cu plângeri penale și cu procese

Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă (SRATI) a trimis la Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și la Raed Arafat, secretarul de stat MAI, un memoriu vehement, în care cei doi erau avertizați că niciun medic ATI nu va accepta să fie detașat la spitalul lui Streinu-Cercel. Motivul: managerul încalcă sistematic, de foarte mulți ani, legislația în domeniu, și menține la conducerea secției de terapie intensivă o persoană fără calificare pentru această zonă critică în ce privește viața pacienților.

„De peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la «Matei Balș» este condusă ilegal (cu delegație) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!“, reclamau medicii ATI. „Avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală”, mai afirmă semnatarii memoriului.

Oficialii guvernamentali erau avertizați că, dacă nu fac nimic pentru a verifica și remedia situația, vor urma plângeri penale și acțiuni în instanță. S-a trecut la aceste amenințări după ce medicii de ATI au văzut că nimeni din Guvern nu are vreo reacție. La Nelu Tătaru ajunsese un memoriu pe aceeași temă încă din 19 mai! Și Raed Arafat știa în amănunt situația de la Institutul „Matei Balș”.

Pus sub presiune, ministrul Nelu Tătaru a trimis Corpul de Control la Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel, baronul intangibil. Nimeni din România nu pare să aibă curaj să-l deranjeze, indiferent ce face

Acesta este unul dintre marii baroni din Sănătatea românească. Intangibil indiferent de regimul politic, el a fost obiectul a numeroase anchete jurnalistice în care se arăta că are legături cu industria farmaceutică. Aceasta îi finanțează fundația privată și a cotizat la conferințe plătite unde fiica lui Streinu-Cercel a ținut discursuri.

În timpul pandemiei, Institutul „Matei Balș” a făcut achiziții de materiale sanitare foarte controversate. Numeroase contracte s-au făcut, conform unor anchete din presă, la prețuri mult supraevaluate. Nu mai departe de acum două zile publicația buletin.de a descoperit că spitalul unde domnește fără frică Streinu-Cercel de aproape 20 de ani a cumpărat, în iulie, măști de protecție simple cu 2,9 lei bucata, același preț cu cel din timpul crizei de astă-primăvară și de două ori mai mult decât costă acum!

Off-shore-ul cipriot cu care a făcut Streinu-Cercel afacerea este controlat de Boris Birshtein, multimiliardar care face afaceri cu KGB. Firma geamănă a celei de la care a luat Streinu-Cercel măștile a fost acuzată, în 2005, că vinde ace medicale infectate cu stafilococi!

Streinu-Cercel a făcut, de la începutul epidemiei, o sumedenie de afirmații controversate. Le-a spus oamenilor că spirtul nu elimină virusul (afirmație falsă), a anunțat că persoanele în vârstă vor fi adunate și închise în niște spații speciale (informație falsă), a cerut imunitate în fața Justiției pe timpul stării de urgență în privința achizițiilor de echipamente medicale.

Până la urmă, Guvernul a renunțat la rolul său de comunicator, trăgându-l în linia a doua. Streinu-Cercel a continuat însă, de acolo, activitățile controversate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

2 COMENTARII

  1. Streinu cercel, un alt limitat intelectual, politruc si sluga model, o fosila comunistoida ratata ca galagioasa pesedista monica pop, fara niciun un fel de contributii la cresterea calitatii actului medical in Romania, fara inventii in medicina, fara publicatii in domeniul medical, care in orice tara in afara de Romania nu ar fi fost angajati nici la salubritate. Sa nu uitam de prostia fara limite si tupeul acestui cercel in varsta de 63 de ani care dorea sa ii carantineze obligatoriu si pe banii lor pe toti cetatenii Romaniei care au implinit 65 de ani, adica doar cu 2 ani mai in varsta ca el!!! SRATI sa se adreseze instantelor judecatoresti pentru ca tataru un las incompetent, politruc la randul sau este sluga acestor familii feudale de dinozauri care capuseaza de 30 de ani sistemul de sanatate romanesc platit de cetateni nu va lua nicio masura.

  2. Au mai fost „intangibili”. Si Oprescu era intangibil.
    Daca ministrul nu voia sa faca curatenie acolo si a trimis controlul doar pentru ca i s-a fortat mina, atunci probabil ca va face o ancheta doar de forma sau poate va musamaliza totul si se vor elimina probe. Sau, mai rau, ii va intari pozitia lui Cercel printr-un verdict al controlului care sa confirme ca Cercel face totul corect.
    Cine-i verifica pe verificatori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here