Încă 20 de infectați cu Covid-19 la campioana CFR Cluj! Totalul a ajuns la 26

0
242

Numărul bolnavilor de coronavirus de la campioana României la fotbal, CFR Cluj, a ajuns la 26 după ce au fost depistate alte 20 de cazuri joi, a declarat vineri, pentru Agerpres, secretarul general al Ligii Profesioniste, Justin Ștefan.

În acest moment, virusul afectează grav două echipe – Dinamo și CFR Cluj – și este confirmat la o a treia, CSU Craiova.
Terminarea campionatului este pusă foarte serios sub semnul întrebării.

„Testele efectuate joi de membrii echipei CFR Cluj au adus noi cazuri pozitive. În momentul de faţă, în total, există 26 de cazuri de COVID-19 la CFR, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului tehnic”, a afirmat Justin Ștefan pentru Agerpres.

CFR și Dinamo au, împreună, 47 de cazuri de coronavirus. Cele două echipe nu mai pot disputa meciuri în acest moment

La CFR Cluj, inclusiv antrenorul Dan Petrescu are coronavirus. Echipa are deja o restanță după ce meciul de săptămâna trecută, cu FC FCSB, de la București, a fost amânat odată cu depistarea a cinci cazuri de coronavirus la CFR. Ulterior, s-a descoperit că și Dan Petrescu era infectat. Cu cele 20 de cazuri noi, numărul oamenilor din echipă și din staff afectați de virus a urcat la 26.
CFR ar trebui să joace duminică în etapa a 9-a din play-off, acasă, cu Botoșani. Dar cât timp sunt anchete epidemiologice în desfășurare, acest lucru nu este permis. Dacă nu va reuși să dispute partida cu Botoșani, formația clujeană ajunge la două restanțe.

Dinamo are 18 jucători și 3 oameni din staff îmbolnăviți: în total, 21. Tot lotul a fost băgat în carantină și echipa, care ar fi trebuit sâmbătă să joace în play-out cu Hermannstadt, va ajunge la 4 partide restante. “Roș-albii” sunt pe loc retrogradabil.

Liderul campionatului, CSU Craiova, a ajuns, de asemenea, la 3 cazuri de coronavirus – toate trei, consemnate în rândurile staffului. Un test al unui jucător a ieșit neconcludent și trebuie repetat. Zilele trecute, și testul antrenorului italian Cristiano Bergodi a ieșit neconcludent. Repetat, testul a ieșit negativ.

Ce soluții sunt, în acest moment, pentru terminarea campionatului

UEFA a respins cererea federației române de a se prelungi termenul-limită până la care se poate încheia campionatul. Cu atâtea meciuri restante și atâtea probleme, finalul sezonului devine foarte greu de anticipat.

Există mai multe variante:

  1. Echipele cu probleme să piardă la masa verde cu 0-3 meciurile pe care nu le-au putut juca,
  2. Să fie înghețat sezonul și să nu mai retrogradeze nimeni, urmând ca din sezonul viitor Liga 1 să numere 16 sau 18 formații,
  3. Să fie declarat încheiat campionatul acum, iar echipele aflate pe ultimele locuri să retrogradeze, iar cea de pe primul loc – declarată câștigătoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here