Spitalul Universitar din București a devenit o „bombă cu coronavirus”: 17 cadre medicale infectate

1
1396
Spitalul Universitar București

Un pericol major, în fața valului de îmbolnăviri cc COVID-19 ce se anunță în următoarele săptămâni, îl reprezintă scăderea capacității sistemului medical, prin dezvoltarea unor focare de infecție în interiorul spitalelor.

Cazul Spitalului Județean Suceava este unul extrem, dar în situații grave se află și alte spitale, la București (Gerota), Focșani, Deva, Petroșani etc.

Capitala pune pe această listă și una dintre marile sale „fortărețe” medicale: Spitalul Universitar. O informare făcută marți seara de Grupul de Comunicare Strategică descrie o situație periculoasă: 17 cadre medicale din acest spital sunt infectate cu COVID-19.

Informare de la Grupul de Comunicare Strategică

„Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive, a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19).”

1 COMENTARIU

  1. Unde sunt specialiști???..uite Trump apare la conferințe de presă cu specialiști în domeniu, somități in microbiologie lîngă el. ..la noi specialiști sunt ziariști, sudori, milițieni, avocați, ingineri .. toți specialiștii în a toca banul…acum nu mă e cazul de fotografi de grup partinic , să aibă și mujicul o poza acasă cu șeful!! …aici e vorba de viață !..și vina cea mai mare o are media. .a ajuns unul care a manipulat ordinar proști pentru o bucată de cașcaval…culmea că acești indivizi manipulează și politicienii !!!.. interesant că acum in plină criză , încep prin a-și dilua discursurile cândva acide prin ieșiri de tot râsul…. mă uit cu milă și jenă la prestațiile unor indivizi la care li s-au terminat bateriile , Scarlat și Bogdan,lolek și bolek al pandemiei râsului …nu mă refer la acei oameni cinstiți care au fost în piețe timp de trei ani…. acum se vede cu adevărat scopul urmărit… cât de jos poate să ajungă omul….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here