Traian Băsescu: „Bătălia e pierdută! De acum, scăparea e individuală. Avem o singură opțiune: să ne izolăm total”

6
25384
Traian Băsescu

Traian Băsescu, fost președinte al României (2004-2014) și actual europarlamentar PMP, dă un semnal de gravitate a situației în care ne aflăm, în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-o intervenție telefonică la România TV, Traian Băsescu a făcut câteva afirmații alarmante.

* „Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. În jurul Paștelui vom vedea virulența evenimentelor medicale.”

* „Singurul mod în care mai putem să ne apărăm este să stăm în izolare.”

* „Bătălia e pierdută! E prea târziu pentru a mai evita pandemia. În momentul de față, scăparea este individuală, adică trebuie să ne ajutăm singuri, prin izolare.”

* „Doar medicii din spitale mai pot face ceva, ei sunt Dumnezeii acestor zile.”

* „Când au venit la graniță zeci de mii de români din Italia, trebuiau băgați în carantină chiar acolo, la intrare, nu lăsați să se răspândească prin toată țara. Iar în carantină era esențial să fie izolați complet, nu la grămadă, pentru că uitați ce s-a întâmplat: unul care avea virusul i-a infectat pe toți cei din carantina respectivă, dacă n-a fost făcută cum trebuie.”

* „Viața i-a depășit pe cei care conduc destinele acestei epidemii nenorocite care ne-a lovit. Nu spun că era de evitat, dar putea fi diminuată ca amploare.”

* „S-a pierdut timp. Ce facem acum trebuia să facem acum 35-40 de zile.”

* „Și Italia a făcut la fel. Italia plătește prețul pentru că n-a acționat la timp. A așteptat să se termine Carnavalul de la Veneția. Italia și Spania au încercat să-și protejeze turismul la maximum. Au greșit.”

* „Acum mai avem o singură opțiune: să ne izolăm total! Să ne închidem în casă sau să ne refugiem în munți. Glumesc, bineînțeles, când spun să ne refugiem în munți. Soluția este izolarea în casă.”

* „Închiderea granițelor este obligatorie. Cu o excepție: transporturile de mărfuri, pentru că multe din ele sunt transporturi vitale.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Doamne, ce m-am saturat de aparitiile demente ale lui Basescu, a devenit cea mai monstruoasa cobe, pur si simplu de fiecare data cand apare, nu face decat sa trancaneasca despre cat de bine ar fi facut el lucrurile, si cat de prost le face Iohannis si actualul guvern. Daca-l nimeresc pe undeva pe la tv, schimb imediat canalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here