VIDEO. Dacă nu respecți regulile, îți plătești carantina / Prețurile la energie electrică, gaze, carburanți sunt plafonate

1
1181
Arafat - Vela - Despescu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au anunțat noi măsuri – unele restrictive, altele permisive – în contextul stării de urgență. A fost adoptată Ordonanța militară nr. 4.

Înaintea anunțului făcut la ora 21,00, cei trei oficiali ai Ministerului de Interne au ieșit în fața sediului MAI pentru a asculta imnul României.

„Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani”, ne-a prevenit ministrul Marcel Vela, dar cele mai importante măsuri anunțate ulterior au fost mai degrabă de protejare a populației sau de explicare/completare a unor măsuri anterioare.

Principalele măsuri anunțate duminică

* În perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă, carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi, 29 martie. Aceste prețuri pot doar să scadă.

* Persoanele care încalcă regulile izolării la domiciliu vor intra direct în carantină, suportând toate cheltuielile carantinei.

* Persoanele care nu respectă regulile carantinei vor intra încă 14 zile în carantină, suportând toate cheltuielile perioadei de carantină.

* Persoanelor de peste 65 de ani își pot rezolva problemele de natură medicală la orice oră, iar pentru oplimbări scurte cu animalele de companie vor avea la dispoziție două intervale orare: 11–13 și 20–21. Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere.

* În intervalul orar 11–13, magazinele comerciale și farmaciile vor acorda prioritate persoanelor de peste 65 de ani.

* Interdicția grupurilor mai mare de trei persoane (care nu sunt din aceeași familie) se aplică doar traficului pietonal, nu și magazinelor, mijloacelor de transport ori altor situații.

* Din 31 martie, autoritățile locale vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune.

VIDEO: Anunțurile de duminică seara

1 COMENTARIU

  1. Văd că ministrul are grija de noi!!!.. ne-a mai dat o oră,noaptea…noroc cu oamenii ,că altfel nu mai ieșeam din casă… săracii se gândesc la noi… acum la ordonanța 4 văd că le-a dat pupitre celorlalți doi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here