miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăJustițieCiudata imunitate pe care o cere Streinu-Cercel: garanția că justiția "nu va...

Ciudata imunitate pe care o cere Streinu-Cercel: garanția că justiția „nu va avea voie să se atingă de noi”

-

Dintre medicii reputați care se află în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus, unul singur a avut o atitudine ciudată, pe care nu a explicat-o încă. E vorba de bizara solicitare a lui Adrian Streinu-Cercel, o somitate în imunologie, de a beneficia de imunitate în fața legii pentru achizițiile din timpul pandemiei.

Au trecut 5 zile de când managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Streinu-Cercel, a spus la Antena 3 că, pentru a lupta cu coronavirusul, are nevoie de „un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni”. El se teme că, după ce scăpăm de pandemie, „or sa vină alții să ne tragă de mânecă: «Dar cum ați realizat voi achizițiile?»”.

Pentru a fi și mai clar, Streinu-Cercel a emis o grozăvie: „Trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar, care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”.

Apoi, o nuanță de șantaj: „Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate”.

- Advertisement -

Streinu-Cercel a făcut scut din întregul corp medical, ca și cum toți medicii ar semna contracte de achiziție de milioane de euro: „Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România, în momentul de față, este fantastic de mare”.

Pretenția de a da o lege care să stipuleze că „nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”, indiferent de fapte, este de un absurd total. Adrian Streinu-Cercel pretinde ca, în cazul său și în altele similare, dacă tot e pandemie, să nu se mai aplice niciun fel de lege.

„Cadrul normativ” pe care-l visează reputatul medic ar fi complet neconstituțional. Nicăieri în lume nu poate exista o lege care să specifice că, înfiferent ce am face, „nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”. „Nimeni”, adică nici procurorii, nici judecătorii, chiar dacă, de exemplu, cumperi măști de 10 ori mai scumpe și combinezoane de 100 de ori mai scumpe decât prețul pieței (căci despre achiziții era vorba în discuție).

- Advertisement -

Noi, ca societate, ne putem permite să-i garantăm managerului Adrian Streinu-Cercel un singur lucru: că dacă va respecta legislația în vigoare privind achizițiile (oricum mai relaxată în stare de urgență, dovadă că nu mai e nevoie de licitații), nimeni nu se va atinge de el în viitor.

Legile trebuie respectate chiar și în pandemie!

VIDEO: Momentul „imunității judiciare”, la min. 28:30 (marți, 24 martie)

Dialogul Gâdea – Streinu-Cercel

Mihai Gâdea: Dumneavoastră, care sunteți în linia întâi, puteți să cereți orice. De ce aveți nevoie ca să câștigați acest război?

Adrian Streinu-Cercel: Primul lucru de care avem nevoie este să fim lăsați în pace să ne facem treaba.

Mihai Gâdea: Cine va deranjează?

Adrian Streinu-Cercel: Foarte mulți. Plecând de la media…

Mihai Gâdea: Păi da, dar să știți că media vă ajută cel mai mult în zilele astea, pentru că prevenția ar putea să vă scape de mii de pacienți.

Adrian Streinu-Cercel: Da, cu o singură condiție: să sune mai rar. Au fost zile când am vorbit de dimineața și până seara la telefon și nu știam la ce să răspund întâi: la probema mea din interiorul Institutului, la dorința celor care doreau să afle ceva sau la fake-news-uri.

Mihai Gâdea: Eu zic ca media face în zilele astea mai mult bine decât rău.

Adrian Streinu-Cercel: (…) Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. Că după ce se termină bolâșnița asta, respectiv pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: «Dar cum ați realizat voi achizițiile?». Să vă spun mai departe la ce mă gândesc sau…? Or, aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar, care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor. Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România, în momentul de față, este fantastic de mare.

„Să nu mai îndrăzniți în viitor să faceți acest lucru!”

În aceeași emisiune, puțin mai târziu, Adrian Streinu-Cercel a mai avut o intervenție revanșardă, nervoasă, chiar amenințătoare, deși nu era clar cu cine se ceartă.

„De bine, de rău, lumea a început să realizeze că cei care îi pot salva sunt cei din corpul medico-sanitar. Știți că până acuma toate știrile erau «Gigel de nu știu unde a greșit – malpraxis!». Toate știrile începeau cu «malpraxis». Ei, fraților, uitați că a venit momentul adevărului! Cei la care spuneați în trecut că făceau malpraxis acuma vă salvează viața. Și să înțelegeți foarte bine acest lucru, v-o spun cât se poate de clar! Să nu mai îndrăzniți în viitor să faceți acest lucru! Vă mulțumesc!”

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Dute’n KKt de aici, că mai mult vorbești cu presa (tot felul de tâmpenii !) decât să stai în spital să’ți faci treaba ! Ai prins un moment propice de furat și vrei să’l fuctifici fiind acoperit ‘legal’ Cercele Străinu ?! Voi, o foarte mare parte din cadrele medicale, ca de altfel și cei din justiție, învățământ, interne … ați devalizat și ați distrus țara asta mai rău ca un roi de lăcuste !!!

    • Corect… bugetarul asta mai pune deoparte 2 milioane de euroi pe putin in 2 luni de pandemie… sa-i rugam pe baietii de la Rise sa-l mai verifice putin la conturile bancare, in luna iunie…

  2. Va sa zica el este de partea celor care isi aroga drepturi sa devina bogati, pentru ca au o pozitie privilegiata in societate(pozitia de a salva bieti, in cazul corpului medical)….el vorbeste de cadrele medicale, ca si cum bietii doctorii aia care se lupta direct cu boala au timp sa si faca achizitii…mai mult ca sigur ca doar managerii le fac….desigur, daca procura echipament de protectie si aparate de ventilatie, pot sa faca orice afacere, pentru ca scopul lor e sa salveze vieti, cam asta sugereaza Cercelus….Mai stii, poate el vrea sa stimuleze doctorii sa intre in afaceri de procurare de echipamente de protectie si de ventilatie semnand contracte din care sa le iasa si lor ceva, ca doar se expun la imbolnavire si epuizare…..In fine, ce sa mai comentam….

  3. Ce va mirati de caracterul cercelului?! Ati uitat cand in timpul gripei aviare in timp ce taranilor le erau adunate gainile si gastele din gospodarii pt a fi omorate acest cercel rontaia friptura din carne de pasare la un targ agricol? Cat era e el de smirifonfleu cu ,,aviara,, cand a vazut mancare buna uitase de toata stiinta. Manca si el carne de pasare ca sa il vada la tv taranii care ramasesera fara pasari in ograda dupa decizia lui cercel.

  4. Streinu lu’ Cercel l-a mânjit si pe Costache de-a trebuit sã-i facã vânt Laios Sicã Orban !
    Cercel ãsta e un borfas notoriu, de teapa PSD-ilor. Nu are nimic ac de… Cercelu’ lui ?
    Si acum santajeazã ! Pãi afarã cu el ! Ce, nu se mai gãseste un specialist în toatã tara asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -