IMAS: Marele câștigător al pandemiei e USR-PLUS, care urcă de la 13,5% la 19%! PNL coboară la 36,7%, iar PSD la 23,9%

6
1895

Barometrul politic al lunii martie 2020, realizat de IMAS la comanda Europa FM, arată o creștere puternică a Alianței USR-PLUS: +5,5% față de luna februarie!

Lider autoritar se menține PNL, partidul care guvernează în această perioadă teribilă, marcată de pandemia de coronavirus și de un teribil îngheț economic.

PNL este cotat la 36,7%, în scădere cu 4 procente față de luna februarie, când avea 40,7%.

Și PSD decontează criza medicală, scăzând cu aproape două procente, de la 25,8% la 23,9%.

USR și PLUS sunt măsurate separat și amândouă cresc spectaculos: USR de la 10% la 12,5%, iar PLUS de la 3,5% la 6,5%. Astfel, Alianța USR-PLUS saltă de la 13,5% la 19%.

Deasupra pragului de 5% mai figurează și Pro România, cu 5,8%.

UDMR este cotat cu 4,5% (creștere minoră, de 0,1%), dar formațiunea maghiară nu a avut niciodată probleme cu trecerea pragului.

PMP și ALDE ar obține câte 3,5%. Pentru ALDE este o scădere consistentă (-0,8%), PMP își conservă scorul (-0,1%).

Intenția de vot în luna martie 2020

PNL ……………….. 36,7% (-4,0%)

PSD ……………….. 23,9% (-1,9%)

USR-PLUS …….. 19,0% (+5,5%)

Pro România … 5,8% (+1,2%)

UDMR …………….. 4,5% (+0,1%)

PMP ………………… 3,5% (-0,1%)

ALDE ……………….. 3,5% (-0,8%)

20% dintre cei intervievați se declară nehotărâți, iar aproape 5% spun că nu ar vota dacă duminică ar fi alegeri parlamentare.

Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5-26 martie, și are o marjă de eroare de 3,1%.

6 COMENTARII

  1. E revoltator ca cineva se ocupa cu sondajele politice. Normal ar fi sa se ocupe cu sondaje legate de masurile in sanatate!!! Sa se faca statistici legate de masti si echipamente de protectie. OAMENII OBISNUITI NU AU MASTI, NU AU DEZINFECTANTE !!! Ce cred ei despre partide e SECUNDAR!

  2. Cu titluri de astea ma intalnesc si pe la latrine,dar pe invers!IMAS,CONDUS DE PESEDISTUL ALIN THEODORESCU,PRIETEN CU NASTASE! SECURISTUL DE LA FOSTA EDITURA POLITICA NU A CONFIRMAT APROAPE NICIUN REZULTAT PREZENTAT IN SONDAJELE SALE!Ce crestere”spectaculoasa”!3% pentru HAbarnisti si pluSecuristi,la marja de eroare a sondajelor!😂😂😂👎👎👎Un site devenit imposibil de frecventat in ultimul timp,atat din cauza ca e plin de articole paraxite ce se intind pe cearceafuri intregi,parca paginate expres sa renunti la a mai comenta,a articolelor panicarde ,cat si din cauza ca ziaristii jignesc cititorii ce nu le impartasesc opiniile-un anume paul parvu- si mai nou,,sterg comentariile critice la adresa lor!! Doar anonimii ,trolii ce injura si ataca guvernul Orban sunt acceptati !RUSINE! Sa vedem daca acceptati si criticile astea,ca mi-ati sters un comentariu critic pus dimineata la articolul legat de primariile liberale din judetul Suceava,de parca nu stiti ce primarii au fost favorizate in 30 ani de ciuma rosie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here