Spital cu 205 paturi pentru terapie intensivă, amenajat la Milano în 10 zile, doar din donații, în foste hale pentru expoziții

1
1340

Un miracol în lupta contra coronavirus: la Milano este gata, în doar 10 zile, un spital cu 200 de paturi pentru bolnavii de COVID-19. Întregul spital este făcut din donațiile a peste 12.000 de italieni.

Acest nou spital, care a luat naștere în pavilioane din Rho Fiera (locul unde au loc unele dintre cele mai mari expoziții din lume), va fi gestionat de conducerea spitalului Policlinico din Milano și va avea aproximativ 200 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de membri ai personalului auxiliar.

„Este un spital în adevăratul sens al cuvântului, nu doar un spital temporar”, și va fi „cea mai mare secție de terapie intensivă din Italia”, a subliniat Ezio Belleri, directorul general al spitalului Policlinico.

În plin regim de funcționare, vor fi 200 de bolnavi de coronavirus care vor putea primi îngrijiri medicale aici. Spitalul „reprezintă un instrument fundamental în lupta contra Covid-19. Este o adevărată provocare, o realizare inimaginabilă. Suntem mândri să avem o structură de aceste dimensiuni, care nu are egal în Italia”.

În faza inițială, duminică sau luni (5/6 aprilie), se va porni cu 24 de paturi de terapie intensivă, iar când se va completa primul pavilion cu aparatură medicală, se va ajunge la 53. În partea a doua operațiunii vor fi făcute locuri pentru alți 104, apoi 48, ajungându-se la un total de peste 200 de locuri de terapie intensivă.

„Pacienții care vor fi internați aici vor fi stabiliți prin decizii ale conducerii regionale”, a declarat Belleri. „În faza inițială, structura va găzdui bolnavii care nu mai găsesc locuri în alte părți, iar ulterior vor putea fi transferați bolnavi din alte spitale”.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a declarat: „Spitalul ar putea deveni un punct de referință pentru întreaga Italie. Acum, Guvernul se gândește să reproducă și în centrul și sudul țării acest proiect, care va fi simbolul victoriei împotriva coronavirusului și a renașterii întregii regiuni”,  a subliniat Fontana. El a atras însă atenția că „nu e cazul să transmitem un entuziasm fals: oamenii trebuie să rămână în casă și să respecte regulile impuse de autorități.”

1 COMENTARIU

  1. PSD-istii aia care au furat ca porcii din banii romanilor, ce fac daca da virusul in ei? Vor fi tratati tot in paturi ruginite si cu aparatura veche? sau pentru ei se fac exceptii sa poata zbura la tratament in alta tara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here