Acest nenorocit, aflat la izolare, a scuipat medicii și asistentele care încercau să-i salveze viața!

1
3130

Al doilea caz de comportament abject al unui pacient față de personalul medocal, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, după cel de la Spitalul „Victor Babeș” din București, a avut loc la Spitalul Orăşenesc Hârşova (județul Constanța).

Managerul spitalului, Andrei-Bogdan Zidaru, a anunţat luni noapte că solicită Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă asigurarea pazei instituţiei, după un episod înfiorător. Un individ aflat în autoizolare s-a autoaccidentat, rănindu-se grav și având hemoragie exterioară puternică, apoi a pătruns în incinta spitalului și a răspândit teroare printre cadrele medicale. I-a ameninţat, jignit şi scuipat pe medicii și asistentele care încercau să-i salveze viaţa.

Managerul spitalului a povestit pe Facebook scenele horror prin care au trecut oamenii săi.

Mărturia managerului Andrei-Bogdan Zidaru

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă față unor situații extreme, neprevăzute, cum este cea pe care o vom relata în cele ce urmează.

Individul din imagine, aflat în a 13-a zi de autoizolare, s-a autoaccidentat, a ăatruns grav rănit în incinta spitalului, amenințând, jignind și scuipând medici și asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiți să-i salveze viața. Oameni care au continuat să-și facă treaba, indiferent de amenințările acestuia și de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul în cauză a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge și fiind într-o stare critică.

Rezultatul?

6 angajați ai spitalului, nevinovați, care și-au făcut treaba cu maximă daruire, se află acum în autoizolare până la sosirea veștilor (rezultatele testării la COVID-19).

Și, bineînțeles, acest individ, stabilizat, teafăr și izolat până la aflarea rezultatelor.

Pe această cale felicităm colegii pentru calmul și tactul de care dau dovadă zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Acești oameni sunt niște eroi și trebuie tratați ca atare! Nu înjurați, nu scuipați, nu batjocoriți, nu umiliți, nu expuși la agenți patogeni fără echipamente de protecție, nu mințiți în dauna propriei sănătăți.

De asemenea, mulțumim organelor competente pentru intervenția rapid. Știm că vă este greu, mai ales în această perioadă de criză.

Solicităm public întocmirea unui dosar penal pentru acest individ, care a riscat viețile oamenilor care l-au salvat astăzi.

Ne va fi din ce în ce mai greu să continuăm în aceste condiții. Este nevoie de mult calm și înțelegere.

În cursul zilei de mâine va fi solicitată Comandamentului pentru Situații de Urgență prezența armatei (sau a unei alte autorități) pentru a asigura paza instituției.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”

1 COMENTARIU

  1. Ultimul medicament pe care îl fac pentru sec. 21 e pentru vindecarea cancerului de stomac stadiul 2 și 3 cu tumori maligne numai în stomac: MEDOCALIN.

    Îl trec în romanul Mossad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here