Cîțu: Șoșoacă și AUR duc o campanie de „subminare” a României. „Au acțiuni similare cu ale teroriștilor!”

4
1829
Diana Iovanovici-Șoșoacă

Prin campaniile lor sistematice și susținute de a convinge oamenii că acțiunile Guvernului au alte scopuri decât acela de a salva cât mai mulți români, conspiraționiștii acționează ca niște teroriști care vizează slăbirea statului, a acuzat premierul Florin Cîțu, vineri, la Palatul Victoria.

Cei vizați direct de primul-ministru sunt personaje precum Șoșoacă și liderii AUR, care instigă sistematic la revoltă și sfidarea măsurilor de precauție, spunându-le oamenilor că la mijloc ar fi un complot mondial.

Deși nu a pronunțat nume, e clar că Florin Cîțu îi vizează pe conspiraționiștii de la AUR și pe Șoșoacă, exponenta “partidului generalilor”, al lui Ninel Peia. Dar în ultimul an o contribuție majoră la teoriile conspiraționiste a avut și PSD, care la început a negat existența virusului, apoi a spus că nu e periculos, iar prin Parlament, Curtea Constituțională și Avocatul Poporului a făcut tot ce a fost posibil să împiedice măsurile de prevenire a infectării și să amplifice pandemia.

„În România, de un an, există o campanie împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a opri pandemia. Se încearcă zădărnicirea obiectivului guvernului de a îmbunătăți sănătatea tuturor românilor”

Premierul a catalogat toate aceste acțiuni ca fiind teroriste: „În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. Pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului“.

Șeful Executivului a spus că, indiferent de acțiunile în stradă și presiunile conspiraționiștilor și ale populiștilor agățați oportunist de conjunctură, campania de vaccinare va continua.

“Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin – bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse“

De asemenea, un alt anunț foarte important, în contextul informațiilor despre problemele cu vaccinul de la AstraZeneca, este acela că acest ser va rămâne în utilizare în România: “Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (AstraZeneca – n. red.), Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue – bineînţeles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem, bineînţeles, o ţară, Marea Britanie, care-şi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Bine spus: A.U.R., Partidul Neamul Românesc, Șoșoacă și toți demenții de teapa ei, sunt, pur și simplu, TERORIȘTI (!), AGENȚI-ai-RUSIEI, în cadrul RĂZBOIULUI-HIBRID dus de cel care-i finanțează și organizează, Vladimir Putin, împotriva CIVILIZAȚIEI-de-tip-OCCIDENTAL, adică contra statelor-DEMOCRATICE!!!!!!!!!!!!

  2. Asa va trebuie …mai rau să vă facă, dacă sunteți lași și fricosi…a amendat-o vreo dată milițienii lui contrasens??…ce dacă e parlamentar ,trebuie să poarte în public mască….să-i fi dat vreo 5000 de lei amendă să vezi că parasuta nu mai urla…dle prim ministru întrebați-l pe ministrul militienilor de ce nu aplică subordonații lui legea..?.
    Dacă nu sunt in stare sau frică spuneti si aplicăm noi legea…

  3. Chiar nu există legislație ca să să-i închidă gura definitiv, sau chiar le e frică de ei, dacă așa este să-i lase la guvernare și gata poate așa mai pleacă vreo 5 mil de români din țară !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here