Șocul lui CTP la „ruptura de stres” a Simonei Halep: „În peste jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător”

7
875

Abandonul Simonei Halep (29 de ani și 7 luni) în turul 2 al turneului de la Roma, din cauza unei accidentări venite de nicăieri, l-a surprins și chiar emoționat până și pe glacialul Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a comentat pe Facebook nefericita întâmplare de miercuri, când tenismena română (încă numărul 3 mondial) a abandonat în setul 2 al meciului contra nemțoaicei Angelique Kerber, pe care o conducea cu 6-1, 3-3.

Ulterior, analiza RMN a arătat că Simona Halep a suferit o ruptură musculară de dimensiune mică, la gamba piciorului stâng. Tenismena va începe recuperarea în România, sperând să poată participa la turneul de la Roland Garros (30 mai – 13 iunie).

Comentariul lui CTP

„Într-o viață de peste jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător cu ce i s-a întâmplat Simonei. Știu că există fractură de stres – Horia Tecău a avut așa ceva la laba piciorului –, dar ruptură musculară de stres nu mi se părea posibilă. Adică, fără să faci vreo mișcare deosebită, fără sprint, frână sau șpagat, mergând sau stând pur și simplu pe teren, să plesnească mușchiul.

Lacrimile, pe care i le-am văzut cu toții prima dată Simonei, le înțeleg – durerea e cruntă și a mai fost și uluiala, și sentimentul nedreptății: «Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?».

Cauza care a dus la cedarea «din senin» a gambei Simonei cred că este enorma acumulare de eforturi din organismul acestei fete micuțe în decursul celor aproape 10 ani în care s-a menținut, cu o constanță ieșită din comun în istoria tenisului, în Top 10 și Top 5 mondial. A înfruntat mai mereu adversare mult mai înalte și mai puternice decât ea, a făcut față loviturilor ca din tun și meciurilor întinse pe ore întregi, a jucat mult, pentru că a atins de atâtea ori fazele finale ale turneelor. O mare jucătoare, cu un fizic asemănător, Justine Henin, a fost îngenuncheată de accidentări la 27 de ani. Firava și îndemânatica Agnieszka Radwanska a fost nevoită să abandoneze la 29 de ani.

Nu ne rămâne decât să sperăm că spiritul Simonei Halep va reuși încă o dată să-i împingă trupul mai departe.

Nu pot să închei această însemnare despre Simona fără a mărturisi că m-a impresionat profund ce-a făcut marea campioană Angelique Kerber: n-a părăsit terenul decât în spatele Simonei dusă pe brațe, purtându-i termobagul.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A început declinul Simonei Halep? La aproape 30 de ani, nu prea se mai apropie de finale. Eliminată în „optimi” pe zgura din Madrid

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

7 COMENTARII

 1. Ma tem sa nu fie o consecinta a faptului ca a avut covid. Auzim de cazuri stranii de oameni tineri care au mari probleme si par sa fie efecte de termen lung ale covidului…

 2. C.T.P. o… PROTEJEAZĂ (!): cauza este… INDOLENȚA-din-ultimii-ani și FELUL-în-care-PĂCĂLEȘTE-SPORTUL-de-ÎNALTĂ-PERFORMANȚĂ-de-prin-vara-lui-2018!!!

  A intrat pe teren… FĂRĂ SĂ EFECTUEZE O MINIMĂ-ÎNCĂLZIRE (!!!), iar în pauzele… din ce în ce mai lungi și dese pe care și le ia, de prin 2018 încoace…, NU SE ANTRENEAZĂ MAI DELOC (NICI MĂCAR… FIZIC!): ce face-n pat cu MATAHALA-aia-ANTIPATICĂ de logodnic sau ce-o fi… NU se cheamă PREGĂTIRE-FIZICĂ (și cu-atât mai puțin… Tenis, ciii… ceea ce se descrie folosind alt cuvânt, cu o altă consoană-inițială!)…

  Și mai are și TUPEUL să pretindă să ducă DRAPELUL la deschiderea Jocurilor Olimpice: tocmai ea, care… A REFUZAT – cu o motivaqre… PENIBILĂ! – să participe la Olimpiada trecută!

  • Halepa esteee… „RUPTĂ” (Sic!), dar NU deee… STRES, ci deee… MĂLAI-MARE ăla al ei!!!

   De când a apărut ăla în peisaj/fotografie/tribună…, caaa… „SUORTIT”-al-„SUORTITEI” – cum le zice logodnicilor. la ei, în… trib! –, armânca… MAI MULT ÎN DURERI DE ȘALE SAU DE PICIOARE O ȚINEEE…

   Sau, dacă vreți, că acu’-acuuu’ trecem de crucea-nopții…, așa cum grăiește o vecheee „vo(a)rbă’den’popor”: pe Halepa o doareee… „CÂND ÎN FUND…, CÂND ÎN GĂOZ…!”, daaaaaaa?!!!

  • Păiii…, cine n-o lasă-n pace???!

   Dar cine-o pune să vină-n public cu „VRĂJELI” de doi lei…, cu MINCIUNI-PENIBILE și, mai ales, cu… TUPEUL de a CERE să poarte DRAPELUL la deschiderea Jocurilor Olimpice, TOCMAI ea, care a REFUZAT să participe la trecuta Olimpiadă-de-vară??????!!!

   • Și ca să încheiem… CONCLUSIV: o fi Halep(a) „de-capu’-ei”…, NU ZICE NIMENI ALTFEL…, dar… NICI ea să NU mai toooot încerce să ne INSULTE (TUTUROR!) INTELIGENȚA, daaaaaaaaaa?!!!

    Căăă… NU avem toți ca studii-maxime… Liceul-Sportiv (Sic!) din Constanța, și ălaaa… făcut-prin-corespondență!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here