Domnule Ciolacu, ați intrat în istorie cu OUG 13 și cu WC-uri nefuncționale în trenuri, nu prin autostrăzi și căi ferate!

5
3548
Marcel Ciolacu

Domnule președinte al PSD, Marcel Ciolacu, ați intrat în istorie cu OUG 13 și cu WC-uri nefuncționale în trenuri, nu prin construirea de autostrăzi și căi ferate!

„Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR și propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză. Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament”.

Domnule președinte al PSD, Marcel Ciolacu, asta-i declarația pe care ați făcut-o despre PNRR la scurtă vreme după ce ați aflat că Guvernul Cîțu a convins Comisia Europeană să fie de acord cu direcționarea a 8 miliarde de euro din cele 30 acordate României spre construirea de autostrăzi și căi ferate.

Vă reamintesc că, în luna februarie, Parlamentul European (PE) a aprobat mecanismul de redresare și reziliență în valoare de 672,5 miliarde de euro pentru a ajuta țările Uniunii să combată efectele pandemiei de Covid-19. Dacă nu știți sau ați și uitat de el, acel regulament a fost adoptat cu 582 de voturi pentru, 40 împotrivă și 69 de abțineri.

Iar printre membrii PE se numără și 8 europarlamentari aleși pe lista PSD: Rovana Plumb, Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Dan Nica, Tudor Ciuhodaru, Adrian-Dragoș Benea, Maria Grapini, Cristian-Vasile Terheș.

Așa cum a trebuit ca PNRR să fie girat și validat de PE, tot la fel e nevoie ca și Parlamentul României să dea undă verde pentru ca 8 miliarde din cele 30 să fie investite în infrastructura rutieră și feroviară a țării. Că nu e un „cadou” din partea UE pentru Florin Cîțu. Voi, cei de la PSD, aveți această mentalitate păguboasă: să vă acordați contracte pe la 1 noaptea, fără licitație. Exemplu: fosta primăriță PSD a Capitalei, Gabriela Firea.

În concluzie, Comisia Europeană n-a dat nicio dreptate PSD-ului, fiindcă nici n-a venit vorba despre așa ceva. Asta e doar fabulația dumneavoastră.

Fie vorba între noi, ați ratat marea șansa de a reforma România din temelii. Vreme de 7 ani, din 2012 până în 2019, ați fi putut lega provinciile istorice cu autostrăzi și căi ferate de mare viteză, să atrageți fonduri europene în acest sens.

Dar, domnule Ciolacu, n-ați făcut nimic. Știți cu ce-ați intrat în istorie? Cu WC-uri nefuncționale în trenuri, nu cu modernizarea căilor ferate. Cu ticăloasa Ordonanță 13, cu masacrarea legilor justiției, în încercarea de a-l scăpa pe Dragnea de pușcărie. Evident, ați mărit și salariile bugetarilor, dar, s-o spunem pe șleau, nu din vreun progres economic, întrucât foarte mulți români au plecat să lucreze în străinătate (nu le-ați oferit locuri de muncă bine plătite), ci din bani tăiați de la investiții și, evident, din împrumuturi.

Din cauza PSD (reiterez, PSD a avut la dispoziție fonduri europene și nu le-a folosit), căile ferate române au ajuns să semene cu niște spaghete ce se unduiesc în furculiță, sunt toate deformate și ciobite, astfel că trenurile circulă frecvent cu viteze de 40 de kilometri la oră. Tot din cauza PSD, România a bâjbâit două luni în stare de urgență, pentru că lipseau echipamentele medicale. Zero măști, zero combinezoane lăsate de tanti Vio Vasilica, picata celor două trepte de liceu.

Dar nici dumneavoastră, domnule Ciolacu, nu sunteți mai breaz. Nu degeaba v-au dat afară cei de la Academia SRI. Cu un așa „student”, cocoțat mai nou în fotoliul de lider, și PSD-ul tinde să continue cu repetențiile din vremea lui „dottore” Ponta, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă.

P. S. Ce criză mai vreți să rezolvați, când voi, cei din PSD, v-ați demis unii pe alții atunci când ați guvernat țara, schimbând premierii ca pe șosete?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* VICTORIE! Comisia Europeană a acceptat ca 8 din cele 30 de miliarde de euro alocate României prin PNRR să meargă la autostrăzi și căi ferate

* Ginerele secretarului general al PSD a fost angajat la ASF cu 4.000 de euro pe lună, plus bonusuri

* 16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au fost date unor angajați ai Primăriei! Unii au salarii de 5-6.000 de lei

* VIDEO. Șoșoacă se războiește și cu manelistul Tzancă: „Domnule Uraganu, atenție la ce faci! Dumneata știi că ai putea muri din cauza acestui vaccin?!”

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

* Doina Gradea a pierdut procesul „Cap de porc” cu Dragoș Pătraru. A cerut daune de 201.000 de lei, dar va trebui să scoată din buzunar 4.284

5 COMENTARII

  1. Dupa ce-au jefuit și au vândut țara străinilor, gașca de banditi bolșevici PCR-PSD vine acum cu indicații prețioase despre cum trebuie condus ! Am văzut bai bandiților de ce sunteți în stare, în urma voastră pământul a rămas pârjolit ca după un roi de lăcuste !

      • Asta nu (vreau să) cred ! Sunt 4 ani în care coaliția TREBUIE sa demonstreze poporului ca este mai bine în democrație decât în „comunismul cu față umană” sau „democrația originală” a bolșevicului Ilici-KGB. Cu toate bețele în roate băgate de PCR-PSD și de slugile lor.

  2. Istoria nu il va retine pe ciolanu pentru nimic. PSD va ramane in istorie ca partidul care distrus Romania dupa 1989 cu iliescu si nastase celelalte carpe ca ciolanu, dancila, tudose, grindeanu vor fi aruncate in vagaunile de unde au fost scoase de catre papusarii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here