Armenia – România 3-2. Rădoi, lasă-ne! Du-te și roade-ți unghiile în liniște, acasă! Ajunge cu impostura – „echipa ofensivă” care primește o căruță de goluri!

12
2201
Mirel Rădoi

Armenia – România 3-2, după ce în minutul 85 conduceam cu 2-1! Tactica entuziast-falimentară a antrenorului Mirel Rădoi (40 de ani) a dus la compromiterea din start a campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar.

Rădoi a reușit o contraperformanță rușinoasă: în decurs de 6 zile, a stricat două meciuri prin încasarea a câte două goluri după minutul 80: de la 2-0 la 2-2 cu Macedonia de Nord (în final, 3-2), de la 2-1 la 2-3 cu Armenia.

Joi, 25 martie, România – Macedonia de Nord 3-2. În minutul 81, România conduce cu 2-0, dar suntem egalați în două minute: Ademi (82) și Trajkovski (83)! Meciul e salvat, totuși, de golul lui Ianis Hagi (85).

Miercuri, 31 martie, Armenia – România 3-2. În minutul 85, România conduce cu 2-1, dar primim două goluri în patru minute: Haroian (86) și Barseghian (89 – din penalty).

Meciul de la Erevan a fost examenul repetenției totale a selecționerului Mirel Rădoi. Acesta rămâne cu presa mult prea prietenoasă față de el (e simpatic, vorbește bine), cu rosul permanent al unghiilor (urât obicei!) și, da, cu campania excelentă de la naționala de tineret – semifinala Euro 2019.

Armenia – România 3-2

Grupa J – Rezultatele de miercuri

Armenia – România 3-2. Spertsian (56), Haroian (86), Barseghian (89 – penalty) / Cicâldău (62, 72)

Germania – Macedonia de Nord 1-2. Gündogan (63 – din penalty) / Pandev (45+2), Elmas (85)

Liechtenstein – Islanda 1-4. Y. Frick (79) / Saevarsson (12), Bjarnason (45), Palsson (77), Sigurjonsson (90+4 – din penalty).

Clasamentul Grupei J

Câteva gânduri „la cald”, după cele 3 meciuri

* A fost a doua „săptămână neagră” din scurtul mandat al lui Mirel Rădoi: 3-2 cu Macedonia de Nord, 0-1 cu Germania, 2-3 cu Armenia (victoria cu macedonenii ne-a lăsat un gust amar prin acel final bezmetic). În urmă cu mai puțin de 6 luni, în intervalul 8-14 octombrie, am ratat două obiective: Euro 2020/2021 (1-2 cu Islanda) și Liga Națiunilor (0-4 cu Norvegia, 0-1 cu Austria).

* De când cu „filosofia lui Rădoi”, noi jucăm ofensiv, dar cele mai mari ocazii le au adversarii.

* Orice minge pierdută de români în jumătatea adversă devine pericol mortal pentru poarta noastră.

* Jocul l-a dus pe Rădoi în situația de a conduce (nemeritat!) cu 2-1 cu un sfert de oră înainte de final. Tot cea avea de făcut era să gestioneze corect acel final, până la urmă, banal. Cu Armenia, nu cu Argentina! (Vă amintiți? 3-2 cu Argentina…). Dar Rădoi a capotat rușinos, confirmându-și incapacitatea etalată în urmă cu 6 zile.

* Schimbările făcute de Rădoi sunt perfect haotice. Cel puțin în meciul cu Armenia, ele puteau fi mai bune chiar și prin tragere la sorți.

* Germania ne putea da vreo 7-8 goluri la București, Armenia ne putea da tot vreo 7-8 la Erevan! Macedonia de Nord a stat mai prost: a avut „doar” vreo 4-5 mari ocazii, la București!

* Paradoxul mizeriei noastre: Germania ne-a dat un gol, Macedonia de Nord două, iar Armenia trei!

* Eliminarea lui Pușcaș, în minutul 78, a adus prăbușirea totală. Incredibil, parcă erau copii de 12 ani! Sunt nenumărate exemple de meciuri în care o echipă inteligentă se apără impecabil sau chiar punctează pe contraatac deși joacă în inferioritate cu un jucător – sau chiar cu doi – nu 12 minute, ci 70 sau 80!

* După meci, Mirel Rădoi a dat vina pe jucători. El a gândit meciul impecabil, dar jucătorii nu i-au ascultat sfaturile. Jenant! Păi, e treaba antrenorului ca indicațiile sale să fie absorbite și aplicate de fotbaliști. Altfel, înseamnă că el, selecționerul, vorbește ca la simpozion, să bifeze prelegeri și să primească aplauze.

* Rădoi a mai zis că are „un impuls de demisie”, dar mai așteaptă câteva zile. Eu zic să nu mai aștepte! Să meargă să-și roadă unghiile în liniște, departe de camerele TV!

 

Săptămâna trecută voiam locul 1!

Ce înseamnă să fii nerealist: mulți „oameni de fotbal” – inclusiv din anturajul echipei naționale – spuneau că 6 puncte pragmatice din „tripla” săptămânii (victorii cu Macedonia de Nord și Armenia, previzibila înfrângere cu Germania) n-ar fi suficient, trebuie să luăm cel puțin „7 puncte din 9”! De ce? Pentru că trebuie „să ne batem la locul 1, să evităm meciurile de baraj”.

Ce fudulie de rupți-în-fund! Auzi, să luăm locul 1, în fața Germaniei! Noi cu un o bicicletă hodorogită, ei cu un Mercedes nou-nouț… Realist era să spui: Germania are mari șanse să câștige grupa, noi trebuie să ne batem pentru a prinde locul 2, apoi să sperăm că vom câștiga două meciuri de baraj și să ajungem la Mondiale.

Acum, și locul 2 e departe. Armenia are deja 9 puncte (din 9!), noi avem doar 3. Au luat avans de 6 puncte după numai 3 etape! Veți zice: nu-i nimic, îi batem la București și venim la 3 puncte de ei, plus că mai sunt multe meciuri de jucat… Da, dar cine-ți garantează că bați Armenia la București?! Și că faci mare brânză în „dubla” cu Islanda?! Și că rupi norii la Skopje, în Macedonia de Nord?! Acum, parcă devine dificilă și „dubla” cu Liechtenstein…

Și câteva vorbe despre jucători

* Atacanții – niște mortăciuni. Pușcaș (24 de ani) nu mai știe unde e poarta, Keșeru (34 de ani) pare îmbătrânit în tranșee prea îndepărtate de poarta adversă, Man (22 de ani) a judecat falimentar câteva faze la 0-0, când puteam dezgheța tabela.

* George Pușcaș a fost mână moartă timp de 78 de minute, iar cu 12 minute înainte de final a devenit iresponsabilul serii: talpă pe fața/pieptul adversarului, atac violent, cartonaș roșu direct. Jucătorul lui Reading avea și un cartonaș galben, deci s-a asigurat că e eliminat chiar și dacă arbitrul ar fi fost indulgent.

* La 24 de ani, Răzvan Marin a devenit un jucător banal, mediocru, de duzină. Parcă nici n-a trecut pe la Ajax…

* Golul de 1-0, marcat de Spertsian, a fost o mostră de amatorism oferită de jumătate de echipă. Tot flancul drept, de la atacanți la fundași. Jucătorul armean a fost lăsat să avanseze cu mingea la picior de dincolo de centrul terenului, ai noștri s-au retras ca niște șobolani fricoși, unul nu i-a ieșit armeanului în întâmpinare, unul nu l-a placat frontal, unul nu l-a atacat din lateral! L-au lăsat pe Spertsian să ajungă în preajma careului și să tragă liniștit. Devierea nefericită a lui Toșca doar a rotunjit dezastrul tactic al acelei faze.

* Excelent mijlocașul Cicâldău! Excelent portarul Niță! Nimic de reproșat celor doi. Doar aplauze și mulțumiri. Primul a marcat două goluri, celălalt le-a refuzat armenilor câteva goluri, confirmând excelenta prestație din fața Germaniei.

Alexandru Cicâldău (în alb) a marcat două goluri

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A fentat cutremurul din 1977, l-a răpus Covidul în 2021. Destinul miraculos și tragic al legendarului baschetbalist Anton Netolitzchi

„Sferturi” de gală în Liga Campionilor: Bayern München – PSG și Real Madrid – Liverpool

12 COMENTARII

 1. Mirel Rădoi este (ca și… CELELALTE CATASTROFE, care l-au precedat în fruntea „naționalei” de seniori: IMBECILUL-drogat de Daum și NĂTĂRĂUL-semianalfabet de „Guriță”-Contra!) NU NUMAI UN-ZERO ca antrenor, dar este și OBRAZNIC/TUPEIST!

  În plus, mai este și un… PAPAGAL (!), cu freza aia (cu-CREASTĂ!) PENIBILĂ, de… „PUȘTI-CORDIT” (!!!!!!), complet NEPOTRIVITĂ/CARAGHIOASĂ pentru vârsta lui!!!!!

  • La noi, există o TRADIȚIE: ȘI (!) ÎN FOTBAL, se trăiește într-ooo… LUME-PARALELĂ (cu… REALITATEA!)!!!

   EX-DROGATUL Adrian Mutu, pus antrenor (NETAM-NESAM!) la „naționala” de tineret, PIERDE, în grupe, calificarea mai departe (cu două egaluri și o victorie, 2-1 cu o Ungarie care, la-urma-urmei,… a pierdut cu toți: 0-3 cu Germania și 1-6 cu Olanda!), dar declară (CU-TÂMPENIA-și-TUPEUL-CARACTERISTICE!!!!!!!) căăă… NU am pierdut nimic de fapt, pentru căăă… „am jucat frumos”!

   Alooo…, Marteeee…, aici e Pământul, băăă… MAIMUȚOILOR!!!!!

   • IMENSA-SURPRIZĂ – una dintre cele mai mari din ultimii ani, în meciuri-OFICIALE (DE-CALIFICARE!) –, acest Germania – Macedonia de Nord 1-2,… NU NE AJUTĂ (!), ciii… DIMPOTRIVĂ (!!!!!): și macedonenii, nu numai armenii, sunt acum în luptă pentru primele două locuri, iar MAREA-FORȚĂ Germania va juca, de-acum-încolo, concentrați la maximum pentru obținerea locului 1!

    Am mai terminat noi, chiar recent, o grupă-de-calificare pe locul… 4 (!): istoria pare să se repete!!!!!

     • Bineee…, terminăm pe patru… DOAR (!) dacă este de acord și Islanda, daaaaaa?!!!

      În rest…, NU credem (MĂCAR până laaa… proba-contrarie!) că Liechtenstein chiar ne-ar putea amenința locul 5!
      Deșiii… MAI ȘTIIIII?????!!!

 2. E mai complicat. Vom avea emoţii şi în retur (11 octombrie), pentru că se tot discută de ani de zile, fără vreun remediu, cam aceleaşi probleme. 1. Eşecurile nu schimbă nimic la federaţie sau minister, cel mult se aduce alt antrenor. 2. Baza de selecţie a talentelor e mult îngustată faţă de când era Gică Hagi pionier; azi, adesea degeaba ai vocaţie dacă n-ai bani de o şcoală de fotbal privată. 3. Scopul proprietarilor de cluburi nu e performanţa, ci a vinde cu profit jucătorii. 4. Atmosfera de pe stadioane e uneori ca la protestele anti-mască. 5. Primăriile investesc la greu în stadioane, adică dau bani la firmele de construcţii, înainte de a avea vreo echipă serioasă în localitate.

 3. In fotbalul mondial au aparut noi forte deloc de neglijat: Armenia, Macedonia de Nord. Se profileaza venirea pe turnanta in mare viteza si a Gibraltarului…
  Campionatul mondial o mare susa de 48 de echipe, de vreo 3 ori mai multe ca in 1978 si dublu fata de 1994. Iar Romania are probleme uriase in a se calfica…

 4. Grigore, ai pus punctul pe ‘i’, ca de obicei, cu acest articol succint si usturator!

  Finul lui Becali nu a fost in stare sa schimbe la timp nici una din cele trei maini moarte pe care le-am avut in , chipurile, atac, anume Maxim, Man, si Puscas, iar despre gestionarea ultimelor 12 minute nu are rost sa mai vorbim.

  Ai mare dreptate, infumurarea lui Radoi numita fotbal ofensiv este de fapt o lozinca gaunoasa, caci nici nu atacam si nici nu ne aparam. Arata de fapt goliciunea cronica de idei si concepte tactice elementare de care da dovada finul lui Becali. Daca ar petrece macar la fel de mult timp invatand meserie precum petrece coafandu-se.

  De unul singur portarul Nita ne-a salvat de la infrangeri categorice si in toate cele trei meciuri din calupul asta.

  Reactia finului lui Becali la rusinea asta nu poate fi decat una singura: #RadoiDemisia

  Nu exista minuni! La fel precum in politica, raul, dezastrul absolut facut de iliestii, nastasii, pontii, cacpetaricenii, dragnii, dancilii si ciolacii fotbalului romanesc, anume dragomir, sandu, ciobanii becali, etc, va continua mult timp dupa iesirea acestor specimene din scena.

 5. Ultimul banc, cuuu… „Radio-EREVAN” (!):
  ” — Un ascultător întreabă:
  Care a fost cel mai bun om al Armeniei, în meciul câștigat cu România?
  — Radio-Erevan răspunde:
  Fără-îndoilă,… Mirel RădoIAN! „

  • În această campanie-de-calificare, am pornit-o (CAAA… DE FIECARE DATĂ, în ultimii – PREA-MULȚI! – ani!) cuuu… GURA-MARE (!), cuuu… promisiuni-peste-promisiuni și AROGANȚE-peste-AROGANȚE, șiii… rezultatul este acela că, după primele trei etape, ne-am instalat în grupă pe un „confortabil” loc… 4 (PATRU!), daaaaaaaaaa?!!!

 6. ULTIMA ORĂ!

  Se aude că DERBEDEUL de Burleanu (și LEPRA de Stoichiță!), de la F.R.F., ar avea de gând s-o pună să antreneze „naționala” „mare” (DOAR caaa… VÂRSTĂ, bineînțeles!) pe altă PANARAMĂ: DROGATUL (oare numaiii… FOST????!) deee… Adrian Mutu, GOLANUL-IMBECILOID careee… doar ce a ratat (!!!!!), cu echipa-reprezentativă U-21, calificarea dincolo de grupe, la C.E.!!!

  • Și, după ce a ratat calificarea-din-grupe (cu două egaluri și o singură victorie, 2-1 cu o Ungaria pe care Germania a… umilit-o cu 3-0, iar Olanda a… spulberat-o cu 6-1!), IDIOTUL de Mutu spune că, de fapt,… nu am pierdut nimic, pentru că noi ne-am dus acolo, la turneul-final al Campionatul European de tineret (U-21), ca să … nu ne facem de râs și nu ne-am făcut!!!

   Poftim mentalitate (CRETINĂ!), la un antrenor deee… echipă-națională a României!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.