Bizara retragere de la echipa națională a Cristinei Neagu, după calificarea la Mondiale

4
1183
Cristina Neagu

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial, însă Cristina Neagu (32 de ani) a anuțat că ia o pauză și nu va juca la această competiție.

La revenirea din Macedonia de Nord, unde România a învins naționala ex-iugoslavă cu 30-15, Cristina Neagu a făcut câteva declarații surprinzătoare.

Legendara handbalistă a anunțat că se retrage „temporar” de la echipa națională. „Cel mai probabil, nu o să mai joc la națională în 2021”, a spus ea.

Afirmația putea fi de înțeles dacă Neagu se referea doar la preliminariile Campionatului European, care se vor disputa în toamnă. Oboseala acumulată putea justifica absența acesteia la meciurile cu Danemarca, Austria și încă o echipă.

Dar Cristina Neagu a vorbit de întregul an 2021, de acum înainte. Adică și de Campionatul Mondial din 2-19 decembrie, ce va fi găzduit de Spania.

Aici nu există nicio logică: dacă te-ai calificat la Mondiale, e normal să mergi și la turneul final! Ar fi bine și pentru echipa națională, dar și pentru Cristina Neagu, care ar atinge noi borne pentru istoria handbalului planetar (goluri marcate, meciuri jucate etc.).

În plus, uzura acestui an nu este excesivă pentru Cristina Neagu, dat fiind că România nu s-a calificat la Plimpiada de la Tokyo, iar CSM București a ratat prezența în Final Four-ul Ligii Campionilor.

Declarațiile Cristinei Neagu

  • „Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să mai joc la națională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată.”
  • „Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut accidentări și cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorințe noi. De la anul voi continua să joc la națională, vreau să merg la Jocurile Olimpice.”
  • „Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial. Fetele vor învăța să joace și fară mine.”
  • „Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. E doar o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile. Dacă o să fiu sănatoasă, cu siguranță mă voi întoarce și la națională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim de retragere definitivă.”
  • „Parcă vreau o alta ieșire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

* Jose Mourinho a fost dat afară de la Tottenham pentru rezultate slabe, dar se umple de bani. Va fi despăgubit cu o sumă enormă

4 COMENTARII

  1. Sincerrr…, ne-am cam săturat…, „ca-de-mere-pădurețe”, deee… „FITZELE”, FANDOSELILE și „VRĂJELILE” acestor două (ULTIME, din-păcate!…) mari-sportive ale noastre: handbalista Cristina Neagu și tenismena Simona Halep (și astaaa…: când vineee…, când iar nu mai vineee…, la echipa-reprezentativă, absența sa la meciul cu Italia, în fosta „Fed-Cup”, din „weekend”-ul trecut, retrogradându-ne RUȘINOS, în respectiva competiție!!!!!), daaaaaaa?!!!

      • Căăă…, e și-o (vecheee…) vorbă românească („CÂND ÎN FUND…, CÂND ÎN GĂOZ…!”), pe care noi am spune-o…, că-i… trecut de „crucea-nopții” (și cei care ar vrea s-o citească… toooot după ora 24.00 ar putea s-o facă, daaaaaaaaa?!!!!!), daaa’… ni se pare că (TEORETIC!…) NU ne lasă-aici să cităm din folcloruuu’… (mai-)slobod-la-gură…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.