Bătrânul și politica

3
542
Moscova i-a unit pe Vladimir Voronin și Igor Dodon

Parafrazând titlul unui roman celebru, acest text se vrea a fi povestea unui bătrân care pur și simplu nu vrea să plece din politica de la Chișinău. E vorba de Vladimir Voronin.

Bătrânul general de miliție, care a fost 8 ani președintele Republicii Moldova, va reveni în Parlament. În tandem cu Igor Dodon, deși până acum îl acuza pe Dodon de trădare. Este interesant faptul că primul pe lista de candidați este Voronin. Al doilea este Dodon. Prin asta, el vrea să arate că-i este superior lui Dodon. Alianța dintre PSRM (condus de Igor Dodon) și PCRM (condus de Vladimir Voronin) este semnul că Dodon e disperat.

Adevăratul câștigător al acestei alianțe este Voronin. Asta pentru că va reveni în Parlament și că Dodon a ajuns la mâna lui.

Nu cred însă că Voronin va rezista mult în această alianță. Să nu uităm că și Renato Usatîi a vrut să facă alianță cu Voronin. Cert este că circul va reveni în Parlamentul de la Chișinău. Vladimir Voronin este cunoscut pentru declarațiile sale comice.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

* Mai avem nevoie de un alt Pod de Flori?

Problema ucraineană și presa din România

3 COMENTARII

  1. Deocamdată nu s-a găsit nici tratament nici vaccin pentru ciuma roșie și nici nu trece de la sine. Bolșevicii odată infectați se cred toți Savanți de Renume Mondial și vor sa conducă veșnic .

  2. Ca să parafrazăm și mai-(de-)îndeaproape titlul romanului-CAPODOPERĂ, din 1952, al lui Ernest Hemingway (SUPERBE, atât romanul cât și cele două ecranizări, mai ales cea pentru marele-ecran, din 1958, a regizorului John Sturges, cu Spencer Tracy; dar și fimul-de-televiziune din 1990, cu Anthony Quinn, e excelent!), am zice astfel:

    Bătrânul și marea… MINCIUNĂ-BOLȘEVICĂ!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here