FOTBAL. România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

3
796

Revenită la un turneu final al Olimpiadei după 57 de ani, naționala de fotbal a României a nimerit în Grupa B, unde va juca, potrivit tragerii la sorți de miercuri, cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă. Meciurile încep pe 22 iulie.

Componența celor 4 grupe

 • Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franța
 • Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România
 • Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia
 • Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

Selecționerul Mirel Rădoi, care tocmai a pierdut cu naționala mare în Armenia, punând deja în mare pericol calificarea la Mondialele din 2022, spune că grupa de la Olimpiadă e bună și că obiectivul tricolorilor va fi obținerea unei medalii.

„La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaştem competiţia şi presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice. Coreea de Sud este câştigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări. Nu mă aştept la meciuri uşoare, dar mergem cu aceeaşi încredere ca la Europeanul de tineret, fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică. Am încredere că vom reuşi o performanţă importantă. Am spus-o şi înainte de Euro 2019 că mergem la turneul final să facem viaţa grea oricărui adversar şi să ne calificăm la Jocurile Olimpice. O spun şi acum că îmi doresc o medalie olimpică. Sper ca la momentul convocărilor să găsim înţelegere la cluburi şi să avem la dispoziţie un lot cât mai competitiv“.

Precedenta calificare a tricolorilor la Olimpiadă a avut loc în 1964, când turneul s-a ținut, coincidență, tot la Tokyo.

Actuala ediție a Jocurilor Olimpice ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Programul din Grupa B

 • 22 iulie: Honduras – România, Noua Zeelandă – Coreea de Sud (la Kashima)
 • 25 iulie: România – Coreea de Sud, Noua Zeelandă – Honduras (la Kashima)
 • 28 iulie: România – Noua Zeelandă (la Sapporo), Honduras – Coreea de Sud (la Yokohama).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Real Madrid, Barcelona, Atletico, AC Milan, Inter, Juventus și cele mai tari 6 cluburi din Anglia, amenințate de UEFA cu interzicerea din toate competițiile naționale, europene și mondiale!

A fentat cutremurul din 1977, l-a răpus Covidul în 2021. Destinul miraculos și tragic al legendarului baschetbalist Anton Netolitzchi

3 COMENTARII

 1. „Berzei oarbe,… Dumnezeu îi face cuib!”, zice-o vorbuliță „den’bătrâni” de pe la noi…

  Am nimerit în… CEA MAI SLABĂ (!!!) grupă (chiar și Grupa A pare mai „tare”…)!

  Haiii…, căăă… „POATE-POATE”, daaaaaaaa?!!!!!!!!

 2. Uite ce înseamnă un antrenor facut la apelul de seară !!..pasărea mihai viteazu ‘..Stai ba dracului pe cursul tău, după de-ai facut praf naționala lui burleanu infractorul ,acum te gândești la medalie…toți sunteti niste analfabeți care mimati fotbalul, exact ca pușcăriași din pipera…numai la cașcaval va gândiți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here