Șobolanul și bichon-ul, noua fabulă din PSD. De ce se înjură Fifor cu Orlando?

1
1010
Mihai Fifor, Orlando Teodorovici, PSD
Mihai Fifor și Orlando Teodorovici au scris împreună o nouă pagină rușinoasă pentru PSD

Confruntarea dintre Mihai Fifor și Orlando Teodorovici, începută în ultimul CEX al PSD, continuă și azi, cei doi jignindu-se reciproc.

De la ce a plecat scandalul? Mihai Fifor, fost secretar-general al PSD, și Orlando Teodorovici, fost președinte executiv al PSD, dețineau două roluri cheie în partid, roluri care ar fi putut salva scaunul Vioricăi Dăncilă.

Strategia era ca Fifor și Orlando să nu demisioneze din BPN (Biroul Permanent Național) indiferent de presiunea baronilor astfel încât să anuleze o demisie în bloc a baronilor din acest for.

Furia lui Teodorovici a fost provocată de faptul că Fifor a demisionat la momentul oportun, izolându-i pe cei doi – Orlando și Dăncilă. În acest context, Viorica Dăncilă i-a spus singurului său aliat: „Eugen, hai să demisionăm că ne linșază ăștia!”

Când Teodorovici a constat trădarea lui Fifor a plecat să-l caute prin sediul partidului, strigând: „Unde-i șobolanul? Unde se ascunde șobolanul?” „Șobolanul” plecase acasă. Demisionase, fâcând loc baronilor să preia puterea în partid și fugise.

A doua zi când a aflat de reacția lui Teodorovici, Mihai Fifor a comentat reacția acestuia, spunând că are comportament de „bichon”.

Fifor acuzat de „lașitate și prostie”

„Mihăiţă, alintat Şobi, mi-a dat cu Tratatul de psihologie în cap, descoperind brusc multitudinea de trăsături negative ale caracterului uman, de la frustrare, individualism, narcisism, grobianism, aroganţă, autosuficienţă şi, desigur, imoralitate. Pe toate mi le-a atribuit la grămadă, într-o manieră atât de subtilă, probabil într-un moment de emoţie puternică, pentru că nu l-aş putea acuza de luciditate. Dar aş putea să-i spun lui Şobi că, indiferent de doza asumată din toate cele ce mi-au fost atribuite de el cu multă generozitate, apreciez că a avut decenţa de a nu le include exact pe cele pe care le-am respins întotdeauna cu fermitate: laşitatea şi prostia”, a scric Teodorovici pe Facebook, sugerând că Fifor e „prost și laș”.

„Pentru că, Şobi, nu sunt şi nu voi fi vreodată de acord cu laşitatea şi prostia umană! Şi pentru că nu este nimic condamnabil în a acţiona cu bărbăţie şi curaj atunci când alţii, mai puţin rezistenţi, preferă noncombatul. Pentru că eu am o altă înţelegere a expresiilor ‘a-ţi asuma un eşec’ şi ‘a face un pas în spate după o înfrângere’, care în niciun caz nu înseamnă renunţare şi umilinţă. Pentru că, Şobi, eşecul nu este al meu sau al candidatului Dăncilă, eşecul este al PSD, iar pasul în spate nu trebuie făcut doar ca să facă alţii, şi mai perdanţi, un pas înainte! Aşa că, Şobi, dacă nu ai înţeles asta, vei afla că sunt mai multe căi în viaţă pentru a ajunge, uneori, la acelaşi deznodământ…atât pentru capul plecat, cât şi pentru cel drept. E strict o chestiune de alegere!”, a mai scris Teodorovici.

După cum se observă, fostul ministru al Finanțelor îl acuză pe Fifor că nu a avut curajul și bărbăția să le reziste baronilor.

Teodorovici, un „bichon narcisist”

Mihai Fifor i-a răspuns, făcându-l „bichon narcisist”: „Când narcisismul devine patologic, bichonul începe să se creadă pitbull… umflă pieptul, îşi flutură nările şi se tot admiră în oglindă. Mamă, mamă ce voinic! Aş râde dacă n-ar fi atât de trist. Mi-e greu să înţeleg oameni care vorbesc de morală şi n-au dram, oameni care vorbesc de echipă, dar care n-au fost niciodată capabili să facă echipă cu cineva, oameni care, în ultimele 5 luni s-au slujit doar pe ei, mimând cu graţie grija faţă de proiectul prezidenţialelor, faţă de candidat sau faţă de partid. Pot înţelege frustrarea, individualismul, nevoia de a te vedea mereu în lumina reflectoarelor, dar nu pot acceptă aroganţă, auto-suficientă şi lipsa bunului simt”.

Trebuie amintit că pe parcursul zilei de luni, Mihai Fifor și-a dat de mai multe ori demisia din funcția de secretar general, revenind tot de atâtea ori asupra deciziei.

„Șobolanul și bichonul” au devenit inamici de moarte, ducând confruntarea din PSD la un nivel atât de jos încât e greu de imaginat că această formațiune mai are vreo șansă de a recâștiga încrederea opiniei publice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mârlănie de ziarist sinecurist din clientela PSD: „Să ne mai lase toate spălătoresele din diaspora cu votul ăsta!”

* Mulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce puternici suntem

* Dacian Cioloș anunță „o colaborare cu PNL la alegerile locale”, 

pentru a înlătura PSD din primării și din consiliile județene

* Harta electorală a României. Cele 5 județe în care a câștigat Dăncilă. Prăbușirea baronilor PSD

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

* Oana Pellea: „Nu subestimați pericolul PSD! Putem distruge România prin neprezentare. Iohannis este unica opțiune”

* Procurorii demontează fake news-ul „Dăncilă la DNA”, lansat pe filiera PSD-istă Buble-Ciutacu: „Informații FALSE!”

* DOCUMENT. Raportul integral „10 august”, secretizat de Guvernul Dăncilă și desecretizat de Guvernul Orban

* A murit unul dintre marii profitori ai Revoluției. Avea indemnizație de revoluționar și pensie specială de parlamentar

* Olguța Vasilescu îl prezintă din nou pe Klaus Iohannis ca fiind nazist. Ea se teme că PSD-iștii vor fi băgați în „lagăre de concentrare”

* Scrisoarea din diaspora care l-a „terminat” pe CTP. „Am încercat, am luptat, dar încă nu te-ai trezit, iar eu am obosit să te mai trezesc”

* Rareș Bogdan: „Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM-ul din om”. Plângere împotriva Olguței Vasilescu

1 COMENTARIU

  1. Concluzia dvs. este foarte buna, cu o singura mentiune : romanul sa nu mai fie uituc, asa cum s-a aratat in foarte multe situatii, una chiar de curand : nu au iesit la vot in turul 2 al prezidentialelor 50% din cetatenii cu drept de vot din tara, asta se cheama inconstienta sau prostie, cand avem in ochi exemplul monstruos al alegerilor din decembrie 2016. Niciodata nu ar trebui sa fie uitat acest moment, decembrie 2016, mai avem inca un an de suferit pana a putea sa indreptam prostia si nesimtirea din decembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here