Orban îl salvează pe Predoiu: „Vreau să spulber orice îndoială” cu privire la legile justiției!

1
2346
Ludovic Orban

Ludovic Orban, în deschiderea ședinței de guvern de joi, a reacționat cu privire la legile justiției, dând asigurări că poziția PNL nu s-a schimbat.

Această intervenție vine după declarația extrem de contestată a ministrului de Justiție Cătălin Predoiu care vorbea de „consens” în parlament în ce privește modificarea legii recursului compenstaoriu și desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților.

Pe bună dreptate, votanții anti PSD s-au întrebat cum se poate ajunge la un consens cu PSD, partidul care a inițiat atacul asupra sistemului de justiție pentru a-i salva pe corupți?

Orban, stoparea recursului compensatoriu, o urgență

”Aş vrea să spulber orice fel de îndoială privind programul de guvernare al PNL în domeniul Justiţiei, referitor la recursul compensatoriu. Printre obiectivele specifice se numără revizuirea legislaţiei privind regimul eliberărilor condiţionate, respectiv recursul compensatoriu, şi întărirea capacităţilor instituţiilor de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţi”, a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Premierul a precizat că una dintre măsurile urgente este și ”avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu şi consolidarea serviciului de probaţiune pentru monitorizarea condamnaţilor eliberaţi condiţionat”.

”În mod evident, vom găsi cea mai bună soluţie pentru a genera abrogare prevederilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viaţa, integritatea, bunurile personale ale cetăţenilor români, prin eliberarea înainte de termen a unor condamnaţi, în special a celor condamnaţi pentru infacţiuni grave, astfel încât să nu mai perecliteze viaţa şi siguranţa cetăţenilor”, a mai declarat Orban, citat de News.ro.

Cătălin Predoiu, criticat de USR

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţa într-o intervenție publică făcută joi că sprijină propunerile legislative care să ducă la abrogarea legii privind recursul compensatoriu, dar susţine că o abrogare ”abruptă” a legii ar putea duce la un val de condamnări la CEDO, în condiţiile în care nu s-ar lua alte măsuri precum extinderea capacităţii sistemului de detenţie sau creşterea numărului consilierilor de probaţiune, conform News.ro.

USR a reacționat rapid și consideră că abrogarea legii recursului compensatoriu este o urgenţă, iar vicepreşedintele formaţiunii Stelian Ion se declară dezamăgit de primele decizii anunţate de ministrul Cătălin Predoiu în domeniul Justiţiei.

”Guvernul PNL nu foloseşte toate instrumentele le are la dispoziţie pentru a rezolva problemele create de PSD în domeniul Justiţie”, susţine Stelian Ion, conform News.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

*Dincă a băgat-o pe Alexandra în curte sub ochii a două polițiste și ai oamenilor adunați la înmormântare

* Blasfemia „ciumei roșii”: PSD vrea să-și schimbe numele în PNȚCD, cu ajutorul lui Pavelescu!

* Atenție, PSD se reformează! Aseară, Fifor era cu Dăncilă. Dimineață fuge la Ciolacu. La prânz, înapoi la Dăncilă

* Haos în PSD! Ciolacu o atacă pe Dăncilă, Firea îl atacă pe Ciolacu, Orlando se atacă singur, Dăncilă se apără

* Pavelescu-PNȚCD, aliatul PSD, compară alegerea lui Iohannis în 2019 cu mineriada lui Iliescu din 1990. E de balamuc!

* Radu Moraru: „Dăncilă a câștigat alegerile” / „Nu e mai proastă decât Iohannis” / „Voi anula alegerile, va fi scandal mondial!”

* Mârlănie de ziarist sinecurist din clientela PSD: „Să ne mai lase toate spălătoresele din diaspora cu votul ăsta!”

* Mulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce puternici suntem

* Dacian Cioloș anunță „o colaborare cu PNL la alegerile locale”, 

pentru a înlătura PSD din primării și din consiliile județene

* Harta electorală a României. Cele 5 județe în care a câștigat Dăncilă. Prăbușirea baronilor PSD

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

 

1 COMENTARIU

  1. Orban nu l-a „salvat” pe Predoiu ,ci a completat pe intelesul tuturor,ca vor face in asa fel incat nimeni dintre cetatenii cinstiti sa nu mai plateasca despagubiri hotilor ce intenteaza procese la CEDO impotriva statului!!!Despre asta a fost vorba in declaratia ministrului justitiei,iar in legatura cu desfiintarea SS,ce este asa de rau sa fie consultati toti din sistemul de justitie inainte?ESTE VORBA DE TRANSPARENTA LIBERALA, FATA DE OPACITATEA COMUNISTA,ASTA E DIFERENTA,PE CARE „MARII PROFESIONISTI” DIN PRESA SI DIN USR ORI NU O INTELEG,ORI O EVITA INTENTIONAT ,PENTRU A AVEA CE CRITICA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.